Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko ti popotniki predavajo o smislu življenja

Ko ti popotniki predavajo o smislu življenja

Ima še kdo znance, ki radi predavajo o smislu življenja? Imam par takih, ampak njim je vse k riti prinešeno, so pa vsevedi o smislu življenja.

Recimo kolega stalno predava o tem kako so delodajalci grozni (res, je, marsikateri je), kako on ne bo za tako malo denarja delal, kako je smisel življenja, da uživaš, potuješ. Ima ženo, otroka. On je dobil skoraj novo stanovanje v hiši (podedoval pol skoraj nove hiše), njeni starši pa so jim kupili celo stanovanje. Ampak on izjemno pameten kako ni ok delati za grozne delodajalce, za malo denarja (hm, kdo od nas to počne iz veselja?). Ona ni tako cepljena proti delu, ampak vseeno še ni imela neke redne zaposlitve. Oba bolj taka občasna dela. Sredi 30ih.

Potem drug znanec, sredi 40ih, nikoli še ni bil zaposlen. Niti en dan. Potovanja so njego smisel življenja. Denar dobi od doma. Ve, da bo dobil hišo. Ko je doma, starši plačujejo vse. Seveda pa on tudi predava o nesmiselnosti službe. Pač čaka, da mu kdo kak denar da.

Potem tretja. Tudi njej je smisel življenja potovanja. Ona pa vsaj sama denar služi. Ampak spet vsa pametna kako komot je potovati, da to pa res ni tak strošek. Pozabi pa omenit, da živi zastonj pri moževih starših, da je tam cela familija pa ne dajo nič za stroške. Pozabi, da je dobila s strani staršev dve hiši, njen mož pa bo tudi dobil hišo. In vsem soli pamet kako poceni so potovanja, da to pa res ni nič takega.

Obožujem potovanja. Ampak pri meni to pomeni, da moram denar zaslužiti tako za potovanja, za stanovanje, za stroške… meni ni nihče nič podaril.

Tako, da mi gredo taki pametnjakoviči, ki jim je vse k riti prinešeno, na živce, ko pametujejo.

Prva dva s temi pripovedkami predvsem tolažita, opravičujeta oz. zagovarjata samega sebe, ker nista sposobna dobiti in obdržati službe. Tretja ima pa dejansko tako situacijo, da z lahkoto prihrani za potovanja. Smisel življenja je seveda lahko v potovanjih. Zakaj pa ne? Le da je v nekaterih primerih to samo beg od neuspešnega življenja, v drugih pa resničen hobi. Če te njihovo pripovedovanje moti, kar očitno te, začni ti filozofirati o svojem smislu življenja.

Odgovor na objavo uporabnika
ljubiteljica potovanj, 12.12.2021 ob 12:21

Ima še kdo znance, ki radi predavajo o smislu življenja? Imam par takih, ampak njim je vse k riti prinešeno, so pa vsevedi o smislu življenja.

Recimo kolega stalno predava o tem kako so delodajalci grozni (res, je, marsikateri je), kako on ne bo za tako malo denarja delal, kako je smisel življenja, da uživaš, potuješ. Ima ženo, otroka. On je dobil skoraj novo stanovanje v hiši (podedoval pol skoraj nove hiše), njeni starši pa so jim kupili celo stanovanje. Ampak on izjemno pameten kako ni ok delati za grozne delodajalce, za malo denarja (hm, kdo od nas to počne iz veselja?). Ona ni tako cepljena proti delu, ampak vseeno še ni imela neke redne zaposlitve. Oba bolj taka občasna dela. Sredi 30ih.

Potem drug znanec, sredi 40ih, nikoli še ni bil zaposlen. Niti en dan. Potovanja so njego smisel življenja. Denar dobi od doma. Ve, da bo dobil hišo. Ko je doma, starši plačujejo vse. Seveda pa on tudi predava o nesmiselnosti službe. Pač čaka, da mu kdo kak denar da.

Potem tretja. Tudi njej je smisel življenja potovanja. Ona pa vsaj sama denar služi. Ampak spet vsa pametna kako komot je potovati, da to pa res ni tak strošek. Pozabi pa omenit, da živi zastonj pri moževih starših, da je tam cela familija pa ne dajo nič za stroške. Pozabi, da je dobila s strani staršev dve hiši, njen mož pa bo tudi dobil hišo. In vsem soli pamet kako poceni so potovanja, da to pa res ni nič takega.

Obožujem potovanja. Ampak pri meni to pomeni, da moram denar zaslužiti tako za potovanja, za stanovanje, za stroške… meni ni nihče nič podaril.

Tako, da mi gredo taki pametnjakoviči, ki jim je vse k riti prinešeno, na živce, ko pametujejo.

Komu gre boljše, tebi ali njim? Začni se učit od boljših od sebe. Sploh pa z nevoščljivostjo ne boš nikamor prišla. Če se ne počutiš dobro z njimi, zamenjaj družbo. Začni se družit samo še z onimi na socialni podpori in bo situacija obratna.

Motilo bi kvečjemu, če bi me kdo poskušal prepričevati v kaj, kar osebno vem da ni res, Če pa nekdo, ki izhaja iz čisto drugačnega ozadja oz okolja, pripoveduje o svojem smislu življenja in pogledih – je meni zanimivo. Mogoče ima kaj pametnega za povedati, mogoče se lahko kaj naučim, oz slišim kaj, na kar sam sploh ne bi pomislil.

Nič ni narobe če ima drugačno izhodišče in uživa v drugih stvareh. Lahko se zgodi celo to, da imava podobne poglede ali zaključke na drugačnih nivojih ali usmeritvah.

Jz bi tud, če bi se dalo. A v isti sapi ne bi pametoval drugim glede služb ipd, če nisem SAM zaslužil. Ker s tujim kurcem po koprivah…

Nekdo je pred tabo moral delati, da ti zdaj lahko uživaš in pametuješ, sam oni tega ne vidijo.

Če ne bi bilo zaledja, me zanima, kako bi bili glasni.

Drugač pa; jz sm tudi dedoval, sam se s tem ne hvalim; lahko vse zapijem in gremo z družino v garsonjero 32m2, pa bi lahko potovali in ga srali.

Jz bom poizkusil zadevo še oplemenititi, kokr pravi kolega; dobil si dober štart, zato ga izkoristi in zadevo vsaj vzdržuj če že ne nadgradi in poboljšaj.

Tvoji znanci in prijatelji imaji prav. Še nikoli ni bilo tako slabih odnosov službah kot zdaj. Na sploh. Res smo postali sužnji in pristajamo na vedno manj in manj. In ja, oni so že skapirali kaj je bistvo življenja. Ti pa še boš, če sploh. Mali več potuj, da si še sama razširiš obzorja, da ne boš ostala ozkogledna.

Z enim od njih imava nek skupen hobi in potem, ko gremo na izobraževanje, poslušamo njegova predavanja o smislu življenja. Pa seveda vsem rad pametuje kako so neumni, ker …

Tisti, ki še nikoli ni hodil v službo pa gre že proti 50 pa zgublja ljudi. Ko je bil 20, 30 star, so ga ljudje po svoje še občudovali češ, da si upa. Zdaj pa v njem vidijo predvsem nekoga, ki živi na tuj račun. Večinoma tudi na socialki. On pa nam pere možgane kako neumni smo, ker hodimo v službo.

No ena tretja, ta je vsaj malce bolj resna. Ni ji pa jasno, da pač vsi ljudje nimajo bogatih staršev, ki bi jih založili z nepremičninami in tudi rada pametuje, da itak komot potuješ po tujih celinah. Hja, če imaš neko povprečno plačo in daš vse za potovanja, ker stroške življenja doma ti drugi krijejo, potem lahko uživaš.

Je pa zanimivo, da ko jih pa vprašaš: oni niso nič dobili od staršev. Hm, potem pa se v isti sapi pohvakijo, kako imajo to pa ono hišo pa stanovanje pa ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close