ko ti ❤️ samo še 28 % dela
Če si stara sablja in ti srce dela z 28 % niti ni tak slabo sem dal to vse čez le z razliko , da je meni pri 36 letih delalo 16 %. Težko in takoj se zadihaš stopnice so pa smrt. Zdaj sem že nekaj let na 46 % počasi se da vse narediti se navadiš tempa . Treba se je gibati po pameti v hrib lepo počasi tudi teči več ne moreš nikakor pa ne smeš zastati ali se zaležati . Vse to sem fasal zaradi mrzle plučnice , in ker nisem pravočasno šel k zdravniku pa je zgleda pustilo posledice . Čuvati se morava edino to nama ostane.
Jaz sem bil dvakrat na matičnih celicah k sreči pravočasno in mi je pomagalo za tiste , ki so prepozni pa ostane le še presaditev srca . V ukc Ljubljana 5 nadstropje te čaka in ne se bat so zelo prijazni , vse ti bodo lepo razložili , če pa pride slučajno do transplantacije boš eno leto po njej kot mlad srnjak z določenimi omejitvami . Ne obupaj vse bo še dobro .
Anonimno 2549, 06.08.2025 ob 20:58
Še to , nikomur ne dela srce 100% baje le najboljšim športnikom tam do 75 ostali navadni smrtniki so tam 60-65 % naša liga pa precej majn .
Baje je vse nad 50% normalno in tudi pri 28% ti ne presadijo srca, mora biti precej manj, si pa lahko kandidat za presaditev enkrat v prihodnosti, ki je lahko cez pol leta, lahko pa cez 15 let.
Herz, 06.08.2025 ob 21:04
-
Ne vem. Mene je srce enkrat fukal. Od stresa.
Ne vem če ti kaj pride prav, a obstaja en italijanski kirurg, ki lahko z inovativno metodo izboljša stanje srca. Povprašaj svojega kardiologa o posegu kjer zaprejo manjše žile in preusmerijo tok v večjo, nekaj takega..ne me vzet dobesedno, ker sem popoln laik na tem področju, sem pa ujela debato nedavno o tem. Dela pa to v Sloveniji prek zzzs.
V vsakem primeru vso srečo, naj se izide v tvoje najvišje dobro.
Forum je zaprt za komentiranje.