Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te ugrizne pes – odziv lastnika

Ko te ugrizne pes – odziv lastnika

Pa kaj potem, če bi ti s prijavo škodila psu in ga usmrtijo. Itak ne takoj. Ima 3 ugrize na voljo al kako. A je življenje psa zate vec vredno kot življenje človeka ali zdravje človeka in človekova pravica, da ga pes ne poškoduje??

Meni bi blo za psa in za noro lastnico vseeno, jaz lastnico prijavim in grem k zdravniku takoj.  Pa tud denar za iste hlače zahteva.

Naslednjič te bo en pes ubil ali pa otroka ubil, zaradi takih nesposobnih Micik kot si ti. Po zakonu si dolžna ukrepat, ker to je nevaren pes in če ne boš ukrepala, je v nevarnosti družba in javnost.

Če je pritekla kri, čeprav ena kapljica, moraš k zdravniku. Injekcija proti tetanusu, vsaj to. Lastnica bi ti morala podati dokaz, da je bil pes cepljen proti steklini. Tudi tako majhen ugriz je lahko nevaren. Če imate naslov lastnice, lahko ta dokaz še vedno zahtevate. Če je res tako škrta, je čisto mogoče, da pes ni bil cepljen. Preveč si prijazna, sebi na škodo! Ne se hecat s takimi stvarmi.

Pa kje monovci živite, da niste cepljeni proti tetanusu? Tako nabijate s tem tetanusom. A to pomeni, da niste cepljeni proti tetanusu? Jaz sem.

Pa glede stekline: v Nemčiji, Avstriji, Sloveniji… jo že leta in leta ni več. Za prehod meje pa rabijo psi potni list, kjer so nujna cepljenja.

Potem tule gor kar naprej jokate, da nimate zdravnikov, da zdravniki niso dostopni. A očitno letite k zdravniku za vsako buško, žulj ali kaj vem kaj še vse?

Ni pa noben povedal kaj bi mi zdravnik naredil, če bi mu šla pokazat podpludbi? Mi povedal, da danes je modra, počasi bo rumena, zelena? Lahko še kaj drugega naredi?

Osebno se mi zdi obnašanje lastnikov (moški in ženska, da ne bo kdo vreščal, da so to samo ženske) neprimerno. Jaz na njunem mestu bi povpralašala kakšna je poškodba. Nikakor ne bi izjavila, da to pa nič ni. Se opravičila, vprašala, če pokličem zdravnika, ponudila odškodnino za strgane hlače… pa upala, da me ne prijavi. Ta dva se za moj okus nista obnašala korektno. Vendar kaj naj zdaj, zaradi enih hlačih cel dopoldan zabijem pri zdravniku, na policiji in še kje?

Bom pa mogoče res poslala ji mail, da naj mi poskenira cepilno knjižico. Sicer sem jo včeraj zahtevala na vpogled, ampak kaj jaz vem kaj tiste male nalepkice pomenijo. Pač pes je bil cepljen, večkrat, ampak kaj točno pa ne vem. Ampak naj dobi malo straha in misli, da jo bom prijavila. Je ne bom, jo bi pa malce prestrašila, ker se tako arogantno obnaša.

Ni bila rana, samo mini ranica, za malenkost predrta koža, mini kapljica krvi. POdpludbi pa obe kar precejšni, to pa.

Ne razumem vas. Modrica ni nič? A če bi vas delodajalec, sodelavec ali stranka malo premlatila in bi imeli modrice bi tudi tako odreagirali?  In bi še vedno lepo hodili v službo in za nasilneža govorili da mu nočete škodovat?

Kar se pa Bohinja tiče – za tam se že nekaj časa govori da nekdo stresa strup. Očitno kljub medijski izpostavljenosti  teh pasjih smrti to še vedno ne pride do vseh.  Tja ne bi peljala psa, še manj pa otroke.

pa o kakšnem tetanusu vi bluzite, idioti? Tetanus se lahko dobi ob okužbi GLOBOKE RANE z zemljo, rjo itd, kjer živijo spore te bakterije, debili! Ni tetanusa v pasjih ustih!!

Če pes ni cepljen, lahko dobi steklino, to je pa tudi vse. Če je pes čipiran, in v Nemčiji so vsi psi, ki jih imajo lastniki, potem je tudi cepljen. O raznih bacilih in ranah, ki se zagnojijo itd. pa bluzite brez veze, ker od ugriza človeka lahko dobiš veliko bolj komplicirane gnojne rane, če se rana ne očisti, kot od ugriza psa. Torej bi morali vsakič, ko vam otroka nekdo v vrtcu ugrizne, noreti in divjati k zdravniku in to prijaviti. Pa kdo to naredi?

Samo za to vam gre, da bi lastnica odgovarjala, to je vse.

Ej, neprijavljena, si mogoče pomislila, da je pes žival, delodajalec, stranka, sodelavec – so pa ljudje?

Ja, če bi me sodelavec udaril, bi ga mahnila nazaj. Velja za vse ljudi. Žival je pa pač žival. Ne bom psa premlatila, ker je pač žival. Tudi moji mački me kdaj kaj opraskajo, ugriznejo pa jih nikoli ne udarim, zaradi tega.

Torej bi morali vsakič, ko vam otroka nekdo v vrtcu ugrizne, noreti in divjati k zdravniku in to prijaviti. Pa kdo to naredi?

točno tako. A se vam ni nikoli zgodilo, da je vašega otroka drug vrtičkar ali celo sošolec v šoli, ugriznil, uščipnil, opraskal… tako da je vaš otrok imel udarnino, ugriz, prasko? IN KAJ TOČNO STE NAREDILI? Ste šli prijavljat? IN zakaj ne? Pes podobno kot mali otrok pač ni kriv, torej so krivi lastniki oz. starši? Zakaj torej prijavljat lastnike psov, če pride do mini ranice oz. podpludbe, staršev otrok pa ne? In lastnika psa lahko oskubiš oreng, če pride do mini ugriza, staršev otroka pa ne, ker nič ne boš iztožil. Zakaj je tako in zakaj taka diskriminacija?

Kaj pa, jaz mislim, da je ena oseba, ki ne mara psov, naštepala kup postov. Dvomim, da je cel kup tako norih oseb.

Dejstvo je, da mi ni ok obnašanje lastnikov. Ni bilo korektno od njiju. Ampak tule pa pišejo eni kot, da bi šlo za psa, ki me je povsem oklal in bo koga še fental.

Lastnik bi se moral drugače obnašat, to vsekakor. Ampak vseeno pa ne bom zdaj iz želje po maščevanju svoj čas zapravljala in visela pri zdravniku pa veterinarju pa policiji pa kaj vem kje še vse.

Ljudje se izogibajo odgovornosti, če se le lahko. Morala na nuli.

No saj to izogibanje odgovornosti me moti. Če bi se onadva obnašala korektno, bi rekla: ok, se pač zgodi, ni panike,…

Ampak, če se pa en tako kretensko obnaša pa res razmišljam, da bi ji malce zagrozila. Ne bom je prijavila. Ampak vseeno pa sem razmišljala, da jima pa dam malce strahu: da napišem mail, da hočem sken knjižice pa, da je zdravnik rekel to pa to in da pač je tak protokol… naj ju bo malce strah. Ne bom pa ne tožila, ne prijavila. Samo pač zbila bi malce njuno arogantnost. Sploh, ker se je že pred tem dogodkom tako zoprno obnašala pa cenkala glede cen in podobno.

Odgovor na objavo uporabnika
jeznaa, 18.08.2025 ob 22:17

Kaj pa, jaz mislim, da je ena oseba, ki ne mara psov, naštepala kup postov. Dvomim, da je cel kup tako norih oseb.

Dejstvo je, da mi ni ok obnašanje lastnikov. Ni bilo korektno od njiju. Ampak tule pa pišejo eni kot, da bi šlo za psa, ki me je povsem oklal in bo koga še fental.

Lastnik bi se moral drugače obnašat, to vsekakor. Ampak vseeno pa ne bom zdaj iz želje po maščevanju svoj čas zapravljala in visela pri zdravniku pa veterinarju pa policiji pa kaj vem kje še vse.

Lej, ti povem, zakaj nista povprašala o rani, hlačah itd. Ker sta bila prestrašena, ker za vsak mišji kakec po novem narod hodi prijavljat, potem pa zahteva odškodnine, da jih ne bi tožil. Zato sta se zelo verjetno samo opravičila in sta hotela čim prej končati zadevo, da ne bi iz tega naredili cele štale. Iz strahu, garant.

pikimepiki, 18.08.2025 ob 15:55

O, moja tema, jebene pasjeljubice s svojimi jebenimi pesi. Ne dati pesa ŽENSKI! Vse ŽENSKE s temi svojimi jebenimi pesi so ubrisane do amena. Rešite te uboge pese pred ubrisanimi pasjeljubicami!

Ne bi sploh vedela, da obstajajo ubrisane pasjeljubice, če ne bi pogosto zahajala v gozd in poleti na jezera.

Ženske s temi svojimi cucki mi zaserjejo vsako poletje na jezerih. Rinejo te svoje pese jebene tam v vodo med ljudi na plaži. Pa tudi gozd mi zaserjejo. Pridejo te tam oblajat in bevskat, PAZI TO!, samo pesi od ŽENSK!, samo od žensk!

In večina s temi cucki so ŽENSKE. Pri njih ni “Sedi!”, “Mir!”, pri njih je, “Oooo, nisi nič priden, ooo, no dej’ bod’priden.”

Kjerkoli je bemtenje nad temi pesi, so lastnik zgolj in samo ŽENSKE!

Ma mrš! Ženske s temi pesi ste ubrisane vse po vrsti. Da srečam moškega s psom, mi kar odleže, ker vem, da ta pes se bo OBNAŠAL! Ampak kaj, ko na deset jebenih pesov srečam le dva moška. Povsod, ampak res povsod SAME ŽENSKE s temi jebenimi pesi!

a se zavedaš kako userjete ve povržene krave vsepovsod use??? dajte si te svoje froce na ketne pa več ne serjite po svetu dokler nima vsaj 10 let in je ustrezno kulturno vzgojen..samo drhal imate ko je zrela za evtanazijo in ne ta pes.. budala od babe grda  zafustrirana

res je159, 18.08.2025 ob 22:17

Torej bi morali vsakič, ko vam otroka nekdo v vrtcu ugrizne, noreti in divjati k zdravniku in to prijaviti. Pa kdo to naredi?

točno tako. A se vam ni nikoli zgodilo, da je vašega otroka drug vrtičkar ali celo sošolec v šoli, ugriznil, uščipnil, opraskal… tako da je vaš otrok imel udarnino, ugriz, prasko? IN KAJ TOČNO STE NAREDILI? Ste šli prijavljat? IN zakaj ne? Pes podobno kot mali otrok pač ni kriv, torej so krivi lastniki oz. starši? Zakaj torej prijavljat lastnike psov, če pride do mini ranice oz. podpludbe, staršev otrok pa ne? In lastnika psa lahko oskubiš oreng, če pride do mini ugriza, staršev otroka pa ne, ker nič ne boš iztožil. Zakaj je tako in zakaj taka diskriminacija?

Dobro vprašanje! Pri nas v vrtcu je en mulo, ki grize, odriva in tepe vse po spisku, če mu kaj ni prav. Če ga vzgojiteljice kaznujejo in zadnjič so ga, da ni šel z njimi na igrala, ampak je moral počakat v igralnici (ker je eno punčko ugriznil v lice SPET!), pa mama naredi celo štalo. Če bi morala za vsak ugriz mastno plačat, bi mogoče mulca, ki gre septembra v šolo, začela vzgajat!!! zakaj torej za en mali ugriz psa lastnik fajn odgovarja, za tole pa nikoli nič??????????????

hmmm607, 18.08.2025 ob 22:31

Dobro vprašanje! Pri nas v vrtcu je en mulo, ki grize, odriva in tepe vse po spisku, če mu kaj ni prav. Če ga vzgojiteljice kaznujejo in zadnjič so ga, da ni šel z njimi na igrala, ampak je moral počakat v igralnici (ker je eno punčko ugriznil v lice SPET!), pa mama naredi celo štalo. Če bi morala za vsak ugriz mastno plačat, bi mogoče mulca, ki gre septembra v šolo, začela vzgajat!!! zakaj torej za en mali ugriz psa lastnik fajn odgovarja, za tole pa nikoli nič??????????????

Kaj sploh sprašuješ? Sončki lahko vse, zato pa novodobni starši ne vzgajajo več, ker ni nobenih kazni za take. Če bi jih vsak ugriz, zastraševanje, tepež drugega otroka močno udaril po žepu, bi bilo drugače. Ampak sončkom je vse dovoljeno, lahko terorizirajo cel razred z učitelji vred, pa jim nihče nič ne more. Lahko je zaradi njega cel kup otrok prestrašenih, imajo psihosomatske težave in nočejo v šolo, pa ne bo nobenih posledic za tega mulca. Psa bi že zdavnaj uspavali, podivjanega mulca pa niti iz šole ne smejo izključit, ker ima baje pravico obiskovat pouk. To je veliko bolj pereče vprašanje kot tu in tam kak ugriz kakega psa, za katerega lastniki fajn odgovarjajo. Edino sončki lahko počnejo kar se jim zljubi, pa starši sončkov ne bodo odgovarjali za čisto nič.

ti si počena, 18.08.2025 ob 09:11

Direkt, ti si počena v glavo. Avtorica je napisala, da ima podpludbo, ne pa neke rane. A eni res drvite k zdravniku za vsako figo in potem cvilite, ker čakate ure in ure? Kaj misliš, da bo zdravnik naredil? Nič. Edino prijava bo šla naprej, to ja. Za zdravje avtorice pa ne bo nič naredil.

Drugače pa ja, lastnica je avša na kvadrat. Če ne drugega, bi vsaj ponudila denar za nove hlače. Ampak kot berem, je pač tipična Nemka, škrta, zavarovana sama vase.

CITIRAM

“Na stegnu pa dve večji podpludbi in rahlo koža stran. Ena kapljica kri, nič več.”

daj beri, 18.08.2025 ob 23:07

CITIRAM

“Na stegnu pa dve večji podpludbi in rahlo koža stran. Ena kapljica kri, nič več.”

In? Moj sin je prišel pred par tedni domov iz vrtca z zatečenim ličkom in vidnim ugrizom, ki je predrl kožo. Niti povedati mi niso hoteli, kdo ga je ugriznil, da se to ne govori. Kaj pa naj jaz s tem??? Ugriz sem mu čistila, pa se je vseeno vnelo in ga kar nekaj dni fajn bolelo. Da ne govorim o strahu, ko mora vsak dan gledat tega ki ga ustrahuje in nikoli ne veš, kdaj bo spet znorel in koga ugriznil. A proti temu pa nič ne moremo? To je veliko bolj pereč problem kot rahel ugriz enega cucka, ki ga nikoli več ne boš videl!!

Jeznaa

18.08.2025 ob 16:59

Lani je nek pes ugriznil drugo gostjo, so morali šivati. To ni urejal moj delodajalec, ampak žrtev in lastnik psa med sabo.

Res ne vem ali si zabita ali se samo delaš. Če je nek pes ugriznil neko gostjo, sta seveda urejala med sabo lastnik psa in gostja. V tvojem primeru pa si bila ne delovnem mestu. Kateri moment tukaj ti ni jasen?

Sicer je pa tako. Ne vem, na podlagi česa pričakuješ, da bi se drugi morali brigati zate, če se ti sama zase ne.

Delodajalec je odgovoren za varnost svojih zaposlenih.

Nič jim ne govori, vse pisno prijavi! Kdaj se je zgodilo, kako, čigav pes, reakcija lastnice, kdaj si bila pri zdravniku, kaj so ti rekli… vse napišeš v email in pošlješ. Od tu dalje je odgovornost delodajalca da uredi zadevo.

ja in, 18.08.2025 ob 23:41

In? Moj sin je prišel pred par tedni domov iz vrtca z zatečenim ličkom in vidnim ugrizom, ki je predrl kožo. Niti povedati mi niso hoteli, kdo ga je ugriznil, da se to ne govori. Kaj pa naj jaz s tem??? Ugriz sem mu čistila, pa se je vseeno vnelo in ga kar nekaj dni fajn bolelo. Da ne govorim o strahu, ko mora vsak dan gledat tega ki ga ustrahuje in nikoli ne veš, kdaj bo spet znorel in koga ugriznil. A proti temu pa nič ne moremo? To je veliko bolj pereč problem kot rahel ugriz enega cucka, ki ga nikoli več ne boš videl!!

Briga njih to! Sončki lahko grizejo, tepejo, porivajo, lahko se zagnoji, vname, otrok ima lahko psihične posledice ker dnevno videva napadalca, pa ne bo nihče nič rekel. Jah, otročki pač. Če pa je kapljica krvi od nekega psa, bo pa popolna norija, tetanus, steklina (BTW v SLOVENIJI je ni bilo že 40 let, niti enega primera ne živali ne ljudi), ne vem kakšne vse grozne bakterije… nujno prijavit, policija, zdravnik, delodajalec… čist znorijo, če gre za cucka. Sončki pa loh vse, to pa ni problem.  pa so točno napadalni mulčki veliko večji problem glede takih poškodb kot pa cucki.

Res je, da v Sloveniji stekline že dolgo nimamo več, smo pa na krasni poti, da si jo uvozimo, kot smo si že uvozili kar nekaj kužnih bolezni, ki jih pri nas ni bilo. Glede na to, kako se šverca uboge kuŠke iz bivše Yuge, se to lahko zgodi kadarkoli.

Tamle gor se je ena ubrisana pasjeljubica prepoznala v nastavljenem ogledalu (moj post o tem, da REŠITE UBOGE PESE od teh UBRISANIH PASJELJUBIC!…in NE dati PESA ŽENSKI!) in je znorela.

Te izkušnje z jebenimi cucki imam samo z lastnikom ŽENSKE. Samo ženske. Ali je na obali Bohinjskega jezera ženska s pesom ali moški s pesom, je popolnoma druga izkušnja.

Moški ima pesa ob sebi na povodcu. Ne rine ga v vodo med ljudi, da se pes tam namaka. Moški ima pesa na MIR!, SEDI! in ta pes, čeprav v bližini mene na plaži, je popolnoma nemoteč. Tudi zalaja ne. Začne pes kopati pesek. “Ne, ne kopat. Ne. Ne.” Pes takoj neha. MIR! in SEDI! 

Ko je ženska tam s pesom, je situacija povsem drugačna. Tega njenega JEBENEGA pesa, je POVSOD, ampak res čisto POVSOD!

Ma mrš s temi jebenimi pasjeljubicami!

Steklina

18.08.2025 ob 19:47

Ne veš kak protokol cepljenja imajo v Nemčiji.

Nemčija je v EU. Le kakšen protokol naj bi imeli, kaj misliš?

jeznaa, 18.08.2025 ob 22:14

Ej, neprijavljena, si mogoče pomislila, da je pes žival, delodajalec, stranka, sodelavec – so pa ljudje?

Ja, če bi me sodelavec udaril, bi ga mahnila nazaj. Velja za vse ljudi. Žival je pa pač žival. Ne bom psa premlatila, ker je pač žival. Tudi moji mački me kdaj kaj opraskajo, ugriznejo pa jih nikoli ne udarim, zaradi tega.

In torej, kaj bi rada od nas? Že dva dni se prerekaš s tistimi, ki ti pišejo dobre nasvete. Imej pač rano, podplutbo, strgane hlače, kar hočeš, samo potem ne hlapčevsko godrnjat v brado.

jeznaa, 18.08.2025 ob 21:11

Bom pa mogoče res poslala ji mail, da naj mi poskenira cepilno knjižico. Sicer sem jo včeraj zahtevala na vpogled, ampak kaj jaz vem kaj tiste male nalepkice pomenijo. Pač pes je bil cepljen, večkrat, ampak kaj točno pa ne vem. Ampak naj dobi malo straha in misli, da jo bom prijavila. Je ne bom, jo bi pa malce prestrašila, ker se tako arogantno obnaša.

Ni bila rana, samo mini ranica, za malenkost predrta koža, mini kapljica krvi. POdpludbi pa obe kar precejšni, to pa.

Ja daj, naj se babura malo trese.  ??

Drugače pa…..  saj veš kako se tretira  zoprne goste.  ??.

Posebna kavica, extra prijazno in začinjeno.    Kužku pa kakšen košček  špehca ali pa kakšno mastno klobaso.   Bo baba celo noč  bedela in ga srat vozila ven  ko bo driskal  ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close