Ko te ugrizne pes – odziv lastnika
Pred leti, stara sem bila nekje 10 let. Sem šla po cesti z mamo, pritekel je en velik pes, skočil vame, ugriznil, podrl na tla. K sreči je raztrgal le bundo in ne roke. Mama je rekla sosedi, da naj mi kupi novo bundo. Baba je pa tulila, da sem jaz kriva in bla bla. Pa psa nisem ne gledala, ga nič ogovorila, še manj,da bi rinila vanj. Lastnica seveda ni nič bunde plačala.
Taki so lastniki.
Me je potem enkrat tudi ugriznil en drug pes, podoben odziv lastnice.
Sem lastnica psa in mene bi kap da bi moj pes koga ugriznil. Za ravnanje svojega psa sem odgovorna jaz. Kar pomeni da je normalno da se opraviči, kupi nove hlače, pokaže knjižico s cepljenji, ponudi pomoč pri zdravstveni oskrbi, naredi vse da bo žrtvi ok.
Morate vedet da je pes žival, ki lahko odreagira čisto instinktivno. Ničkolikokrat se predvsem pri manjših pasmah zgodi da zgleda čisto prijazno. Ko se mu pa malo približaš pa napade, ker se počuti ogroženega. Lastnik, ki pozna svojega psa predvideva kaj se bo zgodilo in to prepreči vnaprej. Ampak mora imet psa pod kontrolo. In na tej črti pade veliko lastnikov.
Druga skrajnost so ljudje ki silijo v neznanega psa ker zgleda tako luštkano. Nabavite si svoje pse pa jih čohajte, tuje pa pustitr pri miru.
Če sem prav razumela je pes od nekje pritekel, torej ni bil pod kontrolo lastnice. Na kraju kjer je veliko ljudi? In ti in tvoji nadrejeni se obnašete kot da se ni nič zgodilo? Ta lastnica bo potem s svojim psom dobrodošla še naprej čeprav še malo pogrize zaposlene ali druge goste? Pa ste vsi tako butasti ali se samo delate?
Avtorica ravnanje lastnice in delodajalca ni ustrezno, da o tvojem sploh ne govorim. Kot prvo za poškodbo na delavnem mestu je obvezen obisk zdravnika. Ne glede ali gre samo za podpludbo ali ne. Delodajalec ti mora pač nuditi varne pogoje za delo, lastniki psov pa smo odgovorni za svoje pse. Pes se ti smili? Zdaj pa si predstavljaj da namesto tebe priteče en majhen otrok in ga pes zagrabi za vrat. Se ti bi še vedno smilil pes? Čeprav sebe res zelo malo ceniš, s svojo prijavo vseeno lahko preprečiš še večje sranje, ampak lažje je na anonimnem forumu jamrat čez lastnike psov.
O, moja tema, jebene pasjeljubice s svojimi jebenimi pesi. Ne dati pesa ŽENSKI! Vse ŽENSKE s temi svojimi jebenimi pesi so ubrisane do amena. Rešite te uboge pese pred ubrisanimi pasjeljubicami!
Ne bi sploh vedela, da obstajajo ubrisane pasjeljubice, če ne bi pogosto zahajala v gozd in poleti na jezera.
Ženske s temi svojimi cucki mi zaserjejo vsako poletje na jezerih. Rinejo te svoje pese jebene tam v vodo med ljudi na plaži. Pa tudi gozd mi zaserjejo. Pridejo te tam oblajat in bevskat, PAZI TO!, samo pesi od ŽENSK!, samo od žensk!
In večina s temi cucki so ŽENSKE. Pri njih ni “Sedi!”, “Mir!”, pri njih je, “Oooo, nisi nič priden, ooo, no dej’ bod’priden.”
Kjerkoli je bemtenje nad temi pesi, so lastnik zgolj in samo ŽENSKE!
Ma mrš! Ženske s temi pesi ste ubrisane vse po vrsti. Da srečam moškega s psom, mi kar odleže, ker vem, da ta pes se bo OBNAŠAL! Ampak kaj, ko na deset jebenih pesov srečam le dva moška. Povsod, ampak res povsod SAME ŽENSKE s temi jebenimi pesi!
Moj pogled, 18.08.2025 ob 07:42
Si nora, tu je pomembna prijava. Kaj, če, se ti kaj zagnoji. Se ti hecaš s svojo dobrosrčnostjo. K zdravniku, da imaš dokaz. Kot drugo prijaviti nevarnega psa. Ti si imela srečo, drug je ne bo imel. Teh ugrizov je vse več. Ne biti tiho.
točno tako kot pravi tisti zgoraj (če slučajno ne bo citiralo) moraš prijaviti, igraš se s svojim zdravjem in dobrosrčnostjo.
ti si počena, 18.08.2025 ob 09:11
Direkt, ti si počena v glavo. Avtorica je napisala, da ima podpludbo, ne pa neke rane. A eni res drvite k zdravniku za vsako figo in potem cvilite, ker čakate ure in ure? Kaj misliš, da bo zdravnik naredil? Nič. Edino prijava bo šla naprej, to ja. Za zdravje avtorice pa ne bo nič naredil.
Drugače pa ja, lastnica je avša na kvadrat. Če ne drugega, bi vsaj ponudila denar za nove hlače. Ampak kot berem, je pač tipična Nemka, škrta, zavarovana sama vase.
Napisala je, da je bila kapljica krvi. Čisto dovolj za tveganje resne bakterijske okužbe in/ali tetanusa.
Ampak za avtorico naslovnega posta – tvoje telo, tvoje zdravje, tvoja odločitev. Če bo isti pes kdaj kasneje resno ugriznil kakšnega otroka, boš imela čisto mirno vest, ker nisi ukrepala?
konciled kerry, 18.08.2025 ob 16:50
Napisala je, da je bila kapljica krvi. Čisto dovolj za tveganje resne bakterijske okužbe in/ali tetanusa.
Ampak za avtorico naslovnega posta – tvoje telo, tvoje zdravje, tvoja odločitev. Če bo isti pes kdaj kasneje resno ugriznil kakšnega otroka, boš imela čisto mirno vest, ker nisi ukrepala?
Ni za se hecati z ugrizi živali. Čez par dni zna zadeva zelo eskalirati. Se je že zgodilo bližnjemu in je imel skoraj dva meseca drenažno cevko v nogi, ker se vnetje ni moglo pozdraviti..ves čas antibiotiki, ki kar niso delovali. Lahko bi ostal brez noge, to ni hec. Takoj se gre na urgenco, da ustrezno oskrbijo rano in dajo navodila za naprej. Zadeva se prijavi, prav tako lastnike pozove na zagovor. Tak pes bo še naprej grizel! Dejstvo. Tega iz mojega opisa so uspavali, ker je to bil že 3.njegov ugriz. Žal, tak pes nima kaj iskati med ljudmi, ker ni varen.
sploh se ne gre zato a mas mal modrice al mickeno prasko
ampak zato, da ti dajo inekcijo preventivno.
dr to resno jemljejo.
ti pa zgleda za hec.
ta pes so spet ugriznil. ti pa bos kriva.. res da ne bos vedela ampak ko bo minilo en cajt, se bos twpla po glavi da nisi izkoristla da si to fasala v sluzbi. in od nemke vsaj kak evro.
nemka si misli kako nori smo slovenci. da se to njej zgodi bi te slekla tok bi te stozila.
na sihtu zacni jamrat da te boli na dotik in pohd po inekcijo.
tej stari kurvi pa napis meil in ji napis svoj trr kam naj poslje 10tisoc e.. al pa jo stozis
No, strga ti tud ne kar tako hlač nekdo, s podbludbo, pa še mal kože stran. Še pri divjem zunanjem se hlače ne strgajo. Podplutba bi bila, če bi jo desc ob hlačah dol kam pritisnil za potešitev. Da me pes strga, čeprav zunanje/notranje, , pa podpludbe, pa oh zgolj mal kože stran, no, vem kaj bi. Da ti pes v končni fazi strga gate, torej je padla in se odrajsala in morda pes ni kriv. In je bil posredni krivec. Kaj bi, kaj bi. Izjasni se, to bi. Če si v tujini, pa ne reci, da nisi tujine prebrala. Za tam pa ne bom. V Slo je nezgoda na delu s postopki. V tujini pa? Če ne bo nič urejala z dogodkom, naj vsaj preveei avtorica glede posledic. Če pa ne, pa ne. Ne vem zakaj je temo odprla, če je ne dejavnik. Bz.
Ehjaja, 18.08.2025 ob 15:17
Pred leti, stara sem bila nekje 10 let. Sem šla po cesti z mamo, pritekel je en velik pes, skočil vame, ugriznil, podrl na tla. K sreči je raztrgal le bundo in ne roke. Mama je rekla sosedi, da naj mi kupi novo bundo. Baba je pa tulila, da sem jaz kriva in bla bla. Pa psa nisem ne gledala, ga nič ogovorila, še manj,da bi rinila vanj. Lastnica seveda ni nič bunde plačala.
Taki so lastniki.
Me je potem enkrat tudi ugriznil en drug pes, podoben odziv lastnice.
Pes od take lastnice bi od mene dobil posebno klobaso s posebnimi dodatki, ki so enkratno užitni.
Reži, koliko si ga pa že spila danes?
Za ostale pa: glede na to, da ni rane, bi vi letali k zdravniku? A je treba človeka uničiti, zaradi neke modrice?
Se res ne znate po človeško zmeniti?
Tudi mene je pes že ugriznil pa ne samo en. Pa nisem uničila lastnika. En pes me je celo 4x ugriznil, ko sem bila otrok. Do krvi. Stara med 2-5, ko so se zgodili ugrizi.
Pa potem so me še 4je psi ugriznil. K sreči vedno preko oblačil, da ni bilo rane, le modrice.
Pa ne bi nekoga uničila zaradi strgane jakne.
Ja, lastniki so gnoji, ampak pes ni kriv.
A si pijana, 18.08.2025 ob 18:21
Reži, koliko si ga pa že spila danes?
Za ostale pa: glede na to, da ni rane, bi vi letali k zdravniku? A je treba človeka uničiti, zaradi neke modrice?
Se res ne znate po človeško zmeniti?
Tudi mene je pes že ugriznil pa ne samo en. Pa nisem uničila lastnika. En pes me je celo 4x ugriznil, ko sem bila otrok. Do krvi. Stara med 2-5, ko so se zgodili ugrizi.
Pa potem so me še 4je psi ugriznil. K sreči vedno preko oblačil, da ni bilo rane, le modrice.
Pa ne bi nekoga uničila zaradi strgane jakne.
Ja, lastniki so gnoji, ampak pes ni kriv.
O*jebi in prebeei prvi post. Provokatorji, ki ste se v potplublo zataknili. Dobiš pa svoje od drugih. ?☺️☺️☺️☺️
Berem zdejle, da ena pasjeljubica je šla na plažo v Ukancu v Bohinju, kjer je plaža za ljudi – družine z otroki – namočit svojega jebenega pesa.
In berem, da je poginil.
Pa saj ta plaža v Ukancu je en sam jebeni pesjak. Ni bilo enkrat samkrat, ko sem tam naštela več jebenih pesov, kot pa je bilo tam otrok.
Veliko se namakam v Bohinjskem jezeru. Še en jebeni pes manj, meni je prav.
jeznaa, 18.08.2025 ob 08:09
A zaradi dveh podpludbt naj zabivam čas pri zdravniku? Kaj se mi bo zagnojilo? Ne pretiravat no.
Ampak ja, odnos lastnice bi lahko bil pa drugačen. Lahko bi vsaj vprašala, če mi plača druge hlače. Ampak tudi po tem dogodku je pokazala, da je podn od človeka. namreč že prej je bila zoprna, same pritožbe, ne bi plačala, lagala o uporabi neke zadeve, ki jo je najela… v glavnem škrta, gliha, samo pritoževanje glede drugih, zoprno, zahtevno ženšče, a ko pa ona naredi napako… pa je ne bi popravila.
Ne veš kak protokol cepljenja imajo v Nemčiji. Nekateri lastniki zavračajo cepiva za steklino, nekateri posegajo bo bolj blagih. Ko je koža predrta, je okužba možna. Najmanj zahtevaj cepilno knjižnico in preveri pri veterinarju, če je vakcinacija ustrezna. Steklina, če ni zdravljena takoj, je smrtna. Tetanus je v določenih primerih smrten. Kavbojke so mala malica.
Forum je zaprt za komentiranje.