Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko te ugrizne pes – odziv lastnika

Ko te ugrizne pes – odziv lastnika

Včeraj me je ugriznil en pes. Nič resnega, ampak vseeno: raztrgal mi je hlače. Na stegnu pa dve večji podpludbi in rahlo koža stran. Ena kapljica kri, nič več.

Lastnika sta videla. Se sicer opravičila in nalagala, da njun pes pa res nikoli ne ugrizne. To je pa tudi bilo vse. Nista vprašala po rani, poškodbi, nista vprašala, če sta kaj dolžna za nove hlače…

Kako ravnate v takih primerih?

K zdravniku ne bom šla. Prijave tudi ne bom naredila, ker ni nič hudega. Vseeno pa bi pričakovala drugačen odnos lastnikov.

Da je pa zadeva še bolj neprijetna: se je zgodilo v službi. Lastnica je naša gostja. Zoprno ženšče in Nemčije, ki je kar nekaj glihala glede cene neke storitve, se tudi zlagala glede časa uporabe. Potem imela pripombe, pritožbe glede drugega gosta, ko sem šla pogledat to situacijo pa me je pes ugriznil.

Si nora, tu je pomembna prijava. Kaj, če, se ti kaj zagnoji. Se ti hecaš s svojo dobrosrčnostjo. K zdravniku, da imaš dokaz. Kot drugo prijaviti nevarnega psa. Ti si imela srečo, drug je ne bo imel. Teh ugrizov je vse več. Ne biti tiho.

Ne glej skozi prste, naredi takoj prijavo, mogoče se boš res znebila gostje vašega hotela, ena stranka gor ali dol, boš pa prihranila nevšečnosti ugrize drugih gostov. Ne šparaj jo kravo prevzetno.

Pa še nekaj, to je poškodba na delu, kjer mora delodajalec  izpolniti obrazec. Zato takoj k zdravniku in pisno obvestiti delodajalca o dogodku.

Se jaz izogibam ljudi. Mene je ugriznil pes, vedela sen zakaj, lastnik pritekel in kazal knjizico in se opraviceval…sem rekla, da ni nic hudega in smo se naprej prijatelji. Pa bi lahko sla sivat. Ljudje, ne pretiravajte in ne bodite tecni. Enako lastnici psa. Ljudje danes smo enostavno grozni

A zaradi dveh podpludbt naj zabivam čas pri zdravniku? Kaj se mi bo zagnojilo? Ne pretiravat no.

Ampak ja, odnos lastnice bi lahko bil pa drugačen. Lahko bi vsaj vprašala, če mi plača druge hlače. Ampak tudi po tem dogodku je pokazala, da je podn od človeka. namreč že prej je bila zoprna, same pritožbe, ne bi plačala, lagala o uporabi neke zadeve, ki jo je najela… v glavnem škrta, gliha, samo pritoževanje glede drugih, zoprno, zahtevno ženšče, a ko pa ona naredi napako… pa je ne bi popravila.

Ja, lahko bi naredila prijavo, ampak s tem najbolj škodim psu. Ga vpišejo potem v register nevarnih psov in če se ponovi, ga lahko tudi usmrtijo. Ne vem kako je to v Nemčiji, samo pri nas ni ok, če pride v tak register. Ni problem pes, pesu ne želim škodovati. Je pa problem lastnica.

Pa tu ni prvi primer.

Pred leti sem šla po eni markirani poti. Prileti pes in me ugrizne. K sreči tudi nič hudega, ni raztrgal kože. A lastnica? Nič, niti ni vprašala, samo osorno poklicala psa nazaj in odšla.

Ugriz ne boš prijavila? Zdravniku ne boš šla? Si rahlo retardirana? Tebi niti približno ni jasno kako se lahko tebi življenje čez čas zakomplicira. Bakterije in virusi so zajebana zadeva.

.https://vizita.si/bolezni/pes-jo-je-ugriznil-in-ostala-je-brez-rok-in-nog.html

Direkt, ti si počena v glavo. Avtorica je napisala, da ima podpludbo, ne pa neke rane. A eni res drvite k zdravniku za vsako figo in potem cvilite, ker čakate ure in ure? Kaj misliš, da bo zdravnik naredil? Nič. Edino prijava bo šla naprej, to ja. Za zdravje avtorice pa ne bo nič naredil.

Drugače pa ja, lastnica je avša na kvadrat. Če ne drugega, bi vsaj ponudila denar za nove hlače. Ampak kot berem, je pač tipična Nemka, škrta, zavarovana sama vase.

Kakršna lastnica, takšen pes. Pes ni kriv, da ga je ta nekulturna itd ženska dobila v roke. Psi so po naravi dobrohotni, ljudje jih naredijo popadljive. Pa še nekaj, malo si poglej na Googlu ali ChatGBT kako ravnati s psi na splošno, če se pri svojem delu srecuješ z njimi. Verjetno si naredila kakšen hiter gib in se približala lastnici preko njenega psa, ki jo je zaščitil z napadom nate.

To tudi mene zanima, kako si šla mimo, da te je ugriznil? Lastnica bi ti seveda morala ponudit denar za hlače in se ti opravičit. Mene bi kap, da moj pes koga ugrizne. Vidim pa, da so ljudje zelo brezbrižni – imam malega psa, pa se večkrat zgodi, da starši dovolijo svojim otrokom, da ga gledajo čisto od blizu. Vedno ga vlečem stran in opozarjam, da pri psu nikoli ne veš. Starši pa nič, otroci pa rinejo v gobec mojega psa. Lahko je še tako prijazen, bo prepozno, ko mu bo šlo enkrat na živce.

Res je, peš ni kriv, če je lastnica zblojena.

Povsem drugače bi bilo, če bi ona povprašala kako in kaj in če grem k zdravniku, ponudila odškodnino za hlače… ne pa da , reče saj ni nič in da njen pes pa drugače ne grize.

Baba je bila že prej zoprna, nadležna,  preprosto obupno bitje. Ponudbo bi imela ekstra, plačala bi pa manj kot drugi.

Zato me ne čudi njen odziv. Zdaj je že verjetno na poti proti Nemčiji.

Glede na to kako od daleč je peš pritekel, in povsem nepričakovano 2x ugriznil v stegno… brez laježa ali karkoli, dvomim, da je to storil prvič.

Jaz psa sploh nisem videla, še  manj rinila vanj. Iznenada je pretekel in ugriznil… nikoli ne rinem v pse, ker nikoli ne veš…

Eno Britanko na dopustu v Maroku je čisto malo opraskala mačka, niti ni bilo videti praske. Čez par mesecev je dobila steklino. Ker ni povezala s tem dogodkom, je niso zdravili za steklino in je umrla. To niso heci.

Odgovor na objavo uporabnika
ti si počena, 18.08.2025 ob 09:11

Direkt, ti si počena v glavo. Avtorica je napisala, da ima podpludbo, ne pa neke rane. A eni res drvite k zdravniku za vsako figo in potem cvilite, ker čakate ure in ure? Kaj misliš, da bo zdravnik naredil? Nič. Edino prijava bo šla naprej, to ja. Za zdravje avtorice pa ne bo nič naredil.

Drugače pa ja, lastnica je avša na kvadrat. Če ne drugega, bi vsaj ponudila denar za nove hlače. Ampak kot berem, je pač tipična Nemka, škrta, zavarovana sama vase.

Počena ti je mamica ???

Prijava TAKOJ!

In če verjameš, da je bilo to prvič.

Tudi drugič bo prvič, dokler jih kdo ne prijavi. K zdravniku moraš!

Enkrat je mene, nas mladiček, ki je imel še spicaste zobke, in jaz sem roko potegnila gor.. in je bilo malce krvi.

Grem k zdravniku, ona naredi celo paniko, cepljenje takoj! Pa še psa nam je hotela dati v karanteno??? Komaj sem jo prepričala, da me ni ugriznil in da je bil 2 meseca star mladiček. Jaz sem roko gor povlekla refleksno, ker sem imela novo srajco…

Nujno k zdravniku!

Mene je enkrat. Pes res prijazen. A malo na nervih, ker so ga skoz nekaj mimo prišleki dražili. Je imel, recimo temu, slab dan, pa me je šavsnil. Pa še star je že bil. Šla sem na infekcijsko. Zgolj zato, če bi se kaj uagnojilo, kot je nekdo omenil. Lastnica je psa potem mogla peljati na veterino. Vse je bilo ok, tako pri meni kot psu. Pes je potem od starosti poginil.

Vsekakor prijava delodajalcu in on naprej, ker se je zgodilo na službenem mestu. Ti pa takoj k zdravniku, da ti očisti rano. Znaš še dobiti injekcijo proti tetanusu.

Žal niso vsi lastniki psov odgovorne osebe. Za take bi bilo bolje, da so brez psov.

Če bi se to zgodilo z mojim psom, bi šla s tabo skupaj k dr, povrnila bi ti stroške hlač, s psom bi šla k veterinarju, da ga takoj preveri če ima kake bolezni, da te na to opozorim. Ja bi dobila prijavo psa v register nevarnih psov, ampak moj pes je nekoga ugriznil.

Je pa še druga stran: kako je prišlo do ugriza? Je pes mirno ležal ob lastnici, privezan na vrvici in si ga hotela pobožati? Ker če je tako, potlej si delno kriva sama. Druga polovica je krivda na lastnici, ker ti ni preprečila tega. Tu poravnate vsaka svoje in je mir.

Vsekakor pa bi kot lastnica psa s tabo ostala v kontaktu, da razrešiva čimprej kaj in kako.

PS: izkoriščam priložnost za poziv: lepo prosim ne božajte in ne rinite v tuje pse. Najprej vprašajte lastnike, če se lahko približate in se ravnajte po naših navodilih. Ne biti užaljeni, če ste zavrnjeni.

In predno kupčke poderete, je napisala o podpludbi ter tudi, rahlo koža stran ter tudi, da lastnika nista povprašala po rani. Ker ste nekateri kot prijazni kuža poskočili ugrizniti tiste, ki so v komentarjih omenjali rano. Toliko o res prijaznih ljudeh. ?☺️☺️☺️

jeznaa, 18.08.2025 ob 08:09

A zaradi dveh podpludbt naj zabivam čas pri zdravniku? Kaj se mi bo zagnojilo? Ne pretiravat no.

Ampak ja, odnos lastnice bi lahko bil pa drugačen. Lahko bi vsaj vprašala, če mi plača druge hlače. Ampak tudi po tem dogodku je pokazala, da je podn od človeka. namreč že prej je bila zoprna, same pritožbe, ne bi plačala, lagala o uporabi neke zadeve, ki jo je najela… v glavnem škrta, gliha, samo pritoževanje glede drugih, zoprno, zahtevno ženšče, a ko pa ona naredi napako… pa je ne bi popravila.

Pa ravno zato greš k zdravniku!  Ker  te imajo za butasto in računajo na tvoje neznanje.

Zato ti tudi niso ponudili denarja  vsaj za kak sladoled in nove hlače!  ,

Kaj pa če so tako škrti, da niso psa niti cepili? …….

Jaz bi vsekakor šla k zdravniku, ti se pa odloči.

Samo prejšnji vikend dva huda ugriza psov na obali.

Ja prav zaradi arogantnega in nevestnega obnašanja lastnika se ugriz prijavi, če ti pa ni mar zase pac ne greš k zdravniku, se manj obvestiš delodajalca. Kakor želiš. Kaj sploh pol tu pisariš. Prijava bi arogantno lastnico prizemljila.

Pes, ki je enkrat ugriznil bo ugriznil spet.

jeznaa, 18.08.2025 ob 07:28

Včeraj me je ugriznil en pes. Nič resnega, ampak vseeno: raztrgal mi je hlače. Na stegnu pa dve večji podpludbi in rahlo koža stran. Ena kapljica kri, nič več.

Lastnika sta videla. Se sicer opravičila in nalagala, da njun pes pa res nikoli ne ugrizne. To je pa tudi bilo vse. Nista vprašala po rani, poškodbi, nista vprašala, če sta kaj dolžna za nove hlače…

Kako ravnate v takih primerih?

K zdravniku ne bom šla. Prijave tudi ne bom naredila, ker ni nič hudega. Vseeno pa bi pričakovala drugačen odnos lastnikov.

Tetanus…si pa buda la da tega ne prijaviš.

ja pa si počena, imaš poškodbo na delovnem mestu in ne prijaviš!!! A nimaš nobenega svojca da ti pove da je to treba prijavit!? Če že sama ne veš.

Naj cel dopoldan čakam pri zdravniku, da mu pokažem dve modrici? In kaj bo naredil? Nič. Prav nič.

Lastnica je pa že itak v Nemčiji in ji dol maha za vse.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close