ko te partner spolno ne privlaci
Pozdravljeni!
Ze pol leta tuhtam in se sprasujem ali je najina veza, ki traja ze 7 let, ta prava ali ne. Ko vidim zaljubljene in srecne me kar pri srcu stisne, postanem zalostna in se sprasujem, zakaj tega nimam tudi jaz. Najbrz se vsaka veza po svoje nekoliko ohladi, najina se ohlaja tako na pogovorni ravni kot tudi v spolnosti. Ne spomnim se, kdaj sem si nazadnje zelela spolnosti z njim, mislim, da je tega ze davno. Sploh nocem vec poslusati kaj in koliko spolnosti je normalno v neki vezi, pri nama je itak zreducirano na minimum (tudi po vec mesecev ne). Pa saj ni toliko vazno kolikokrat kot to, da mi je ljubse ce tega pac ne pocneva, ko se me dotakne, si zelim, da ne bi slo naprej, ko pa ze pride do tega, pa si zelim da je cimrej mim…Ali tisti, ki ste s partnerjem srecni in imate pogoste odnose, si tega res zelite ali pocnete ker pac to sodi zraven?
Velikokrat sem ze tik pred tem da koncava, pa me je strah, da morda pricakujem prevec, da pac ni nujno da vedno vse stima?Po drugi strani pa ali ni spolna zelja tista primarna, ki zdruzuje dva?
Mogoce mal cudno, ampak sprasujem se ce ni z mano kaj narobe in prevec kompliciram…
Hvala za odgovore!
najprej odkrit, iskren pogovor (če tega nista sposobna, potem bi jaz na tvojem mestu takoj zaključila)……..iz katerega bosta izhajali dve možnosti….
– ali poiskati strokovno pomoč (če bosta ugotovila, da se splača)
– ali pa zadevo zaključit….ker biti v takšnem odnosu…..to ubija….in škodiš sebi in njemu…
shaya,
popolnoma te razumem. midva sva skupaj 3 leta, pa je situacija zelo podobna, s tem da meni ni bilo nikoli kaj dosti do seksa. sicer imava spolne odnose pogosteje kot vidva (on insistira in mi je lazje popustiti kot pa se potem prepirati z njim), vendar meni sploh ni do tega in si zelim, da cimprej mine…
tudi jaz se sprasujem, naj odidem ali naj vztrajam, kajti tudi pogovr, ki je bil na zacetku tisto, kar naju je res druzilo, zamira.
kaj bova? saj ti ne znam dati nasveta, zelim ti le povedati, da nisi le ti v taki situaciji – ceprav ti to ne bo v tolazbo.
vsec mi je predlog xene – strokovna pomoc. zal pri meni ne pride v postev, ker se moj partner norcuje iz takih reci.
draga shaya, lepse case ti zelim. vse dobro!
Jaz sem bil v podobni zvezi. Ona se je zelo podobno počutila kot ti ali rusalka. Pogovor ni pomagal. Ona se je pač ohladila. Pa s tem ne mislim, da jaz nisem bil nič kriv, prav nasprotno. Padla sva v monotonost, navadila sva se eden na drugega in minila je zaljubljenost, ljubezen pa očitno ni bila dovolj močna oz. je bilo več slabih stvari od dobrih.
In nekega dne se je odločila, da ne more biti več z mano. Naredila je usodni korak. Jaz sem bil za nadaljevanje zveze in sem bil pripravljen narediti za to vse, vendar sva se kljub temu razšla. Sedaj, ko sem jo prebolel, vidim situacijo čisto iz drugega zornega kota. Ko pride v enem razmerju do take situacije mislim, da ni pametno riniti skozi zid. Slej ko prej bo eden spoznal nekoga, ki bo boljši, ki ne bo imel takih napak.
Predlagam ti, da poskusita prekiniti zvezo za nekaj časa, pa boš potem videla, če ti je brez njega bolje. Lahko boš spoznala ljubezen tvojih sanj, mogoče boš videla, da rabiš nekaj časa samote, lahko pa tudi spoznaš, da je on tisti pravi.
Obveščaj nas.
Jap, se strinjam z Jankom, ni treba z glavo riniti skozi zid. Vsak je vreden česa več, pa ni to nujno sexanje vsak dan, dosti je že to, da imaš nekoga rad oz. ga ljubiš in obratno. Sem bila sama tudi na tem, da mi je bilo že slabo, ko sem poslušala kako se majo nekaterii fajn, pa kar ni in ni prišlo do konca. Ko pa končno enkrat je, si oddaheš, čeprav je težko, zelo. Ampak, vsaka stvar je za nekaj dobra, to spoznaš čez čas.
monaka, to je neumno narediti, ko boš z drugim bo isto po parih letih minila želja za seksom, tistih je malo,ki seksajo vsevprek tudi kasneje, veliko pa jih tega ne prizna,pa govorijo” rada se imaja po tolikih letih, jaz tudi imam zelo rada moža,prej kot brata kakor moškega, raje bi ribala tepih kakor seksala.Če ti je mož dober za druge stvari je brez veze da se ločiš zaradi seksa, ker bo z drugim po 2-3 letih isto, preverjeno. lp
Bilči, škoda da tako misliš, oz. nisi srečala pravega moškega.
Shaya in rusalka, če vama vajin moški seksualno “ne sede” nimaš z njim kaj početi, pa tudi če so druga področja dobra. Bistvo partnerske zveze je predvsem spolna privlačnost, ki nikoli ne mine. V tem se razlikuje od vseh drugih zvez kot je med brati ali prijatelji. V tvojem moškem mora biti nekaj magičnega, privlačnega in seksualnega, tudi takrat ko se npr. prepirata. Kako najdeš takega moškega? Ko ga zagledaš, te prime da bi šla na prvem zmenku z njim v posteljo, spoznavanje pa odložiš na čas po seksu.
Monaka, imata vidva otroke?
V takšni situaciji se namreč nahajam jaz…
Do svojega partnerja ne čutim več tega, kar bi mogla, po drugi dtrani pa me močno privlači drug moški. Prvi dan, ko sem ga spoznala, sem vedela, da si želim spati z njim in sem kasneje to tudi storila. Večkrat! Nisem ponosna na to, da ne bi kdo napačno razumel, ampak res ne vem, kaj naj! Ali naj vztrajam s partnerjem, čeprav ga ne kljubim tako, ali pa naj se prepustim odločitvi srca in grem z ljubimcem?
To je vprašanje, na katerega si ne znam odgovoriti.
Upam, da se bomo vsi, ki se ukvarjamo s takimi problemi, prav odločili.
Ne bi se strinjala, da je bistvo veze spolna privlačnost. Sem imela tipa s katerim sva se blazno spolno privlačila, samo kaj, ko ni znal še kako drugače pokazati svojih čustev. Pa je šlo vse v franže.
Menim da mora biti vse uravnoteženo; duhovna, duševna in telesna privlačnost. To je pa velika redkost, žal.
Shaya,
glede na to, da se že pol leta sprašuješ ali je tvoja zveza v redu ali ne, in da si sploh ne želis ljubljenja s svojim partnerjem (oz. komaj čakaš, da ‘mine’), ti res svetujem, da razmisliš o tem: Ali ne bi bilo dobro take prazne zveze končati?
Jaz sem svojo prvo resno zvezo končala po petih letih, ko sem ugotovila, da me partner absolutno ne privlači več – zdelo se mi je, kot bi hodila s svojim bratom… Enostavno ni bilo več nikakršne stimulacije ali privlačnosti, niti fizične, niti čustvene, niti intelektualne – ena sama velika praznina…
Dve leti kasneje sem spoznala sedanjega moža in zdaj, ko sva poročena že kar nekaj let, vidim, da sem se prav odločila. Za razliko od prejšnje je zveza z mojim možem vedno globja, intimnejša in še vedno strastna.
Mogoče bi tudi ti morala tvegati in poiskati ‘pravo ljubezen’.
Razumem, da prihaja do občasnih ohladitev zaradi stresnih okoliščin in…normalno, da sta partnerja enkrat bolj in drugič manj povezana ampak, ko sploh ne čutiš več potrebe po telesnem stiku s partnerjem in se celo izogibaš vsakemu pogovoru na to temo to ni več zdravo. Tisto stanje uravnoteženosti na vseh področjih o katerem je govorila EQ pa je dejansko zelo zelo redko. Ohlajene punce, kaj pa, če bi morale vzroke nezainteresiranosti začeti iskati pri sebi in vašem odnosu do spolnosti. Kot je dejal trimy se stvari ne zgodijo kar same od sebe, tako kot drugje je tudi pri seksu tako, da kolikor daš toliko dobiš.
Sex mora stimat, seveda so intervali, enkrat je strast vecja, drugic manjsa, ampak mora bit!!!
Sem mela podoben problem, sami izgovori so me bili, ko pa je prislo do sexa, pa sem komaj cakala, da bo konec. To vleces njega za nos, sama pa trpis, ne ti in ne on si ne zasluzita tega.
Pol pa pride do varanja… Jaz sem ga pustila in niti za sekundo mi ni blo zal.
Forum je zaprt za komentiranje.