Ko smo že pri hribih še NANOS
Prosim za nasvet in izkušnje, če ste bili že kdaj na Nanosu, po kateri poti bi bilo primerno za mamico, očija in dva mulčka.
Vedno, ko se vozimo proti morju se z v avtu pogovarjamo, da bi šli na Nanos. Avtomobili, ki stojijo na cesti ob AC so pokazatelji izhodiščne točke na omenjeno goro, vendar mi na pogled ta pot deluje prestrma. Mogoče poznate kakšno drugo pot oz. cesto na vrh Nanosa, po kateri bi šli na nekaj časa z avtom, potem pa kakšno urico in pol peš.
Hvala, Nike
Spoštovani!
Nanos zelo dobro poznam, saj sem bila včasih vsaj enkrat na teden na vrhu, sedaj pa redkeje.
Torej – z Razdrtega vodita na vrh dve poti – strma in položna. Strma je za male otroke preveč nevarna (nekaj težkih stopenj), položna je pa lažja, a se kar vleče.
Lahko pa se odpravite na Nanos z avtomobilom. Malo pred Podnanosom v smeri Razdrto – Nova Gorica zavijete z glavne ceste na desno na asfaltirano cesto (kažipot Nanos) in se peljete do lovske koče ali pa še naprej. Potem pa jo mahnete peš do vrha. Do vrha, kjer sta Vojkova koča in TV stolp, pa se lahko tudi pripeljete.
Pa srečno pot!
Vidka
Za kakšen bajerček pa ne vem! Žal.
V Ajdovščini je letni bazen, naprej proti Novi Gorici pa je umetno jezero Vogršček, kjer se sicer kopajo, a baje ni najbolj varno in čisto. Sama sem se tam samo enkrat kopala.
Mogoče pa bi skočili na kopanje še proti morju – po novi AC je pol ure vožnje.
Na vsak način Vam želim lep dan!
Vam bom pomahala iz doline, če bomo pri mojih starših na obisku :-)))
Vidka
Če smem še jaz predlagat drugo pot na Nanos. Tudi sama namreč zelooo dobro poznam Nanos, ker imasta moja stara starša vikend gor … tko da. :)))
Če se zapelješ do Vipave in potem pri vojašnici desno in potem po tisti cesti jo pičiš samo naravnost gor skoz (sej mislim, da so celo table) in pelješ do Vrhpolja in potem samo desno gor in sledi cesti naravnost.
Potem pelješ po neki ovinkasti cesti gor skoz in na enem močnem ovinku v levo (skor 180°) zaviješ desno proti Sanaboru. Spet pelješ naprej in ko prideš na razpotje zaviješ desno in potem pa samo naravnost gor skoz in čez … ne vem … 8 km si na Nanosu. Tam parkiraš ali pri lovski koči ali pri Turistični kmetiji Abram in imaš lep sprehod gor skoz. Če si na volji je od tam en res lep sprehod do Koče … drugače pa greš lahko na en majhen sprehod po gozdu in gor skoz. :))) Če greš gor v soboto bomo tudi mi gor s ta malim … imamo pik nik … :))))))))))
Bila sem ravno v nedeljo. Gor smo šli iz Podnanosa (po tej cesti me je bilo nekoliko strah zaradi prepadne ceste) nazaj pa po poti kot je napisala bugnavilea (zame dosti lepša – kratka, cela asfaltirana, po senci in brez zoprnih prepadov). Ustavite se na kmetiji Abram, boste videli res ogrooomnega medveda. V dolini je bilo 30 C, tam gori pa 21 C.
Lep izlet nona Karolina
Forum je zaprt za komentiranje.