Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Ko se želite oviti …

Ko se želite oviti …

… v oblak dišav, kaj uporabite? Kateri parfum, dišečo kopel, body losion, body butter …?
Kateri vonj dolgo traja?

Zadnje čase (hladno vreme?) si želim te meglice okoli sebe.

Svetujte mi, v ponedeljek grem v šoping.

No, no, predramite se … 🙂

Saj vem, da imate odgovor na dlani (na tipkah … :))))).

Nekoč sem dobila v dar en parfunček, pojma nimam, če se ga sploh da še kupiti, Lou lou BLUE, ta mi je res dišal.

Ga je pa nekdo lepo opisal:

Opis se res poetično bere. Ta parfum bom v kratkem poskusila.

Kateri parfumi so ti pa poleg tega še všeč?

Oprosti, ampak dišave se ne kupujejo tako, da ti nekdo svetuje ime parfuma, ki mu je všeč.

Najprej moraš vedeti, da parfumi reagirajo s kožo in spreminjajo vonj. In en, ki na meni odlično diši, bo na tebi lahko celo smrdel, ali obratno.

Načeloma se parfumi izbirajo skladno s karakterjem (ki definira tudi stil oblačenja), upošteva pa se še barva polti in letni čas. Pa seveda osebni okus.

Na primer, sladki vonji nekako ne grejo k športnemu oblačenju. Težki, orientalski vonji bodo na (naravni) blondinki delovali moteče, po drugi strani pa kaki lahek cvetni vonj na črnolaski sploh ne bo prišel do izraza. Spet, težji, slajši parfumi so bolj za pozimi. Poleti, ko zaradi toplote razvijejo več vonja, so bolj hvaležne lažje dišave.

V parfumeriji preizkusiš naenkrat največ tri vzorce. Naneseš obvezno na kožo (zaradi prej opisanega reagiranja), najbolje v pregib komolca ali na spodnjo stran zapestja.Vonj preveriš po pol ure ter po eni uri. Naslednjič preizkusiš naslednje tri. Če si čisto na začetku, je pred tabo kar veliko dela in je najbolje, da si ugotovitve kam pribeležiš. Pred nakupom še enkrat testiraš tiste, ki so prišli v ožji izbor.

Igraš se lahko s kakimi geli za prhanje, losjoni za telo in podobnimi ne dragimi sredstvi, ki tudi nimajo preveč močnega vonja. Odšteti 50 ali 100 eur za parfum, za katerega naslednji dan ugotoviš, da ti sploh ne pristaja, se mi pa zdi zelo nerodna zadeva. Za razliko od oblačila, ki ti po drugem pogledu v ogledalo ni več všeč, parfuma ne moreš zamenjati, tako da zgrešeni poskusi lahko postanejo zelo drag “šport”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close