Ko se zaljubi v drugo, je konec
Moja izkušnja, 30.09.2023 ob 15:30
Anonimno 8409, 30.09.2023 ob 14:40
Moja izkušnja, 30.09.2023 ob 14:27
Anonimno 8409, 30.09.2023 ob 14:20
Moja izkušnja, 30.09.2023 ob 14:02
Zartrose izven profila, 30.09.2023 ob 13:13
Moja izkušnja, 30.09.2023 ob 13:03
13 mesecev nazaj, mi je žena povedala mi je o njem, moškemu, kateri ji je spodnesel tla pod nogami in oba sva se skušala spoprijeti s tem in prebroditi, kolikor sva lahko.
In zdaj, v mojem drugem letu, ko sem skupaj z ženo, so moje reakcije močno dozorele. Sprva (preden sem se dobro zavedal) sem mislil, da je samo zaljubljena vanj, kar bo kmalu minilo. Povedala mi je, da ne namerava oditi in razbiti naše družine, zato se sprva nisem počutil ogroženega.
Toda to se je s časom spremenilo. Ko se je njena povezava z njim povečevala , se je za nekaj časa bolj oddaljila od mene. Neke noči mi je povedala, da ne more več, da je on njena edina prava sorodna duša in da bo nekega dne z njim. To mi je popolnoma zlomilo srce. Ker 14 let drug drugemu nisva bila nič drugega kot najresničnejša sorodna duša. Nisem mogel razumeti, kako me je kot št. 1 v srcu moje žene zamenjal moški tisoč kilometrov stran, ki sploh ni priznal svojih čustev do nje. To ni bil tipičen scenarij varanja, zato sem bil prav tako zmeden kot prizadet.
Toda ker sva še vedno imela otroke, ki jih je bilo treba vzgajati, račune za plačati in hišo, je bilo vseeno smiselno ostati skupaj. In ker sva oba skušala biti najboljša partnerja drug drugemu v soočenju s tem izzivom, je najin zakon trenutno še vedno presenetljivo močan – čeprav se je spremenil. Kot mi je rekla: “Samo zato, ker se je najin odnos spremenil, še ne pomeni, da se mora končati.”
Torej zakona, ki sva ga imela, ni več, vendar ga je nadomestilo nekaj veliko bolj odprtega za oba. Ona lahko svobodno ljubi, brez mojega sramovanja ali vmešavanja, jaz pa lahko zdaj hodim na zmenke z drugimi ženskami.
Nihče od naju ne ve, kako se bo vse to izšlo. Morda ostaneva skupaj do konca tega življenja. Ali pa, če bosta onadva kdaj pripravljena na vezo, jo bom zaljubljen izpustil. Na tej poti sem se doslej naučil, kako jo ljubiti na novo, brez navezanosti, posesivnosti ali soodvisnosti.
Kakšna je torej moja reakcija? No, ključ je v sprejemanju in prilagajanju. Danes sva večino dneva preživela na zmenku, povsem sama. In smejala sva se, ljubila in povezovala na načine, kot še nikoli prej. Vsaj nekaj časa se ni zdelo, da nad najinim zakonom ne visi Tisti moški.
Ne razumite me narobe – ostati s svojim zakoncem po tem, ko se zaljubi v drugega, je lahko IZJEMNO boleče, težko, absurdno in včasih brezupno. Ampak do zdaj mi ni NIČ žal. Še vedno je moja partnerica, najboljša prijateljica, kar sem jih kdaj imel, in mati mojih otrok. Še vedno je predana meni, naši družini in našemu domu.
To si lepo napisal, ampak tvoja žena se še vedno kurba z drugim. Tega ni moč spregledati.
Ona nima nič s tem moškim, se le zaveda svojih čustev, ki jih goji do njega. Jaz hodim na zmenke.
čustveno varanje je tudi varanje + po napisanem sodeč je edini razlog, da ni z njim, da je un 1.000 km stran, ona ma pa ekonomski interes. Na kratki rok se da vse relativizirat in racionalizirat, ampak nezvestoba te od znotraj razžre, tko smo narjeni, ljubezen je posesivna, tko to je.
Je ljubezen je posesivna. A nimamo nadzora nad tem koga ljubimo in kdo ljubi nas. In ko pride v zakonu do tega, lahko to le sprejmemo in jih izpustimo, ko je čas za to.
Po moje to ne gre, to so tisočletja biološke in socialne evolucije, monogamija je tu z razlogom, zdej je tak zmešan čas, da sprejemamo nesprejemljivo kot nekaj naprednega, ampak izkušnje odprtih zvez kažejo da je to nevzdržno, slejkoprej pride do resentmenta, zdi se ti, da je vse okej, potem pa eno noč udari iz želodca, da ti daješ vse, v zameno ne dobiš pa niti tega, da si ljubljen in jo zadaviš v postelji. Poleg tega, da po vsem sodeč moškemu prevara zbije testosteron, pogonsko gorivo življrnja, tipi uporabljajo besede kot, vzela mi je moškost ipd., to so zelo globoke stvari, povezane s srčiko identitete, tle eksperimentirat se zdi tvegano.
Ne gre se za odprto vezo. Gre se za drug način delovanja. Noben od naju ne vara, ona je našla nekoga, ki ga ljubi a za zdaj ne more biti z njim. Ko bo želela, jo bom tu spustil.
Jaz spoznavam druge in hodim na zmenke in ko bom spoznal žensko, v katero se bom zaljubil, bom izpustil njo. Najini umi so odprti, čeprav ohranjava zakon zaprt. Koliko časa bo trajalo, ne ve noben od naju. Ko bo eden od naju pripravljen na drugo vezo, se bova ločila in ohranila prijateljstvo in bila sostarša.
Spustil jo bos, ko bos nasel primermo zamenjavo. Ja pa ste za v cirkus. Neizziveta puberteta namesto zrelih ljudi, ki se gredo postemo na k , zivijo pa skupaj do prve prilike z dobrimi obeti. Na silo ne gre, srednja sola je mimo, so se sam zmenki za na hitro.
.
Anonimno 8409, 30.09.2023 ob 21:22
Varam! Ampak s ponosom., 30.09.2023 ob 20:38
Poslusaj ti “moja izkusnja”.. Jaz sem mojster. In hkrati tvoj prijatelj. T oje stanje mi je veliko bolj jasno kot je tebi in tudi tvoji zeni. Kaj lahko zenska ponudi moskemu in kaj moski zenski in kaj moski predstavlja v zivljenju zenske in obratno? Zenska moskemu lahko ponudi zenstvenost, custva, odpre se za njega in drhti ob njem. Custveno poci, ne more se kontrolirati in da bi svoja custva negovala in sebi pomagala custveno deluje v interesu moskega na katerega je custveno pukla. Vidi ga kot nadcloveka, sorodno duso. Za njega prekrši vsa svoja pravila in nacela in tako mu da svojo zenstvenost, zensko plast. Ampak to lahko naredi le za moskega,ki ga vidi kot zmagovalca, cutveno povezanega itd. Moski pa v takem primeru taksno zensko zasciti, ji nudi oporo (fizicno, psihicno, custveno, moralno, ekonomsko). To je evolucija in tako moski delujemo da zensko, ki je spol, ki se zaljubezen izlostavi, odpre in reskira zivljenje za zljubljenega. Odpre se custveno, temu sledi tudi fizicno, ko spusti lukeka v svoje telo. S tem pa reskira nosecnost. Moski pa jo pri tem zasciti kot sem zgoraj povedal. V kolikor niti ti ta moski, na katerega je custveno pocila, potem si idiot in popolnoma izkkriscen. Ti zenski dajes vse kar ji moški lahko da in to je to kar moški da zenski katera si je izbrala njega (varnost, resursi itd). To niso poceni stvari in tvoje energija je omejena. Ti ji to se kar naprej dajes. Pa saj drugega noce od tebe. Torej ona tebi ne daje popolnoma nic. Vse kar lahko kot zenska ponudi sem zgoraj naštel, in to cuva zasvojo sorodno duso, za moškega, kateri nisi ti. V to spada tusi najbolj nori seks, saj bo zaradi custvene navezanosti sla tako dalec,kot si se sama ne misli-le zato, da bo v svojih oceh za njega najboljsa in to ji daje ogromno sadisfakcino.
Povzetek: tebe je dala v kategorijo beta samca, ki dajes resurse in skrbis za njo in njene otroke. V svojih oceh pa lahko le alfa samcu ponudi sebe in svojo zenstvenost in pri tem neizmerno uziva in se pocuti ziva. In ta alfa samec nisi ti.
Seveda bo ob tvojem dovoljenju v tem vstrajala. Ti si plan b, ce se nic ne izide. Ampak pazi! Ker si sprejel vlogo, da si plan b, si s tem izgubil njeno spostovanje. Tega se se ne zavedata, amapk jaz sem 100%, da je tako. Torej si plan b. In ker si to sprejel, bos v kolikor se ji ne izzide……SE VEDNO PLAN B!! Plan A pa bo prazen prostor, ki caka na alfa samca, kateri ti v njenem srcu skorajda ne mores vec biti. Mogoce se bo ta novi samec nekoc pojavil. Mogoce pa ne in bosta pac zadovoljivo oba zivela v neki pozitivni sivini vedoc, da vama tisti glavni klik ni nikoli bil namenjen. S tem ni nic narobe. Se vedno sta lahko prijatelja in celo tudi dobra cimra. Vecini niti to ne uspe. Sta pa pogumna in odkrita.
V kolikor pa hoces nekoc zanetiti ogenj v zenskih oceh, moras delati na sebi in ljudje morajo vedeti,da imas svoje meje zase in tudi za njih. V kolikor tvoje igre ne sprejmejo, gres pogumno in posteno naprej. Brez nekih globokih pogovorov. Ni tu kaj debatirati in racionalizirati. Privlacnost ali je, ali je ni. Izpogajati se jo ne da.
“Vidi ga kot nadcloveka, sorodno duso.”
To bi blo ženske za vprašat, če res vidijo svojega moškega kot nadčloveka.
Sicer pa dobra teza, zveni prepričljivo.
Kake naumnosti so to. Naseksali se niste nikoli, vsaj posteno ne. Zato pa pisete take defekte, ki nimajo z realnostjo v lifu nobene zveze. Haha
Pozdravljeni,
Razumemo vas, da ste v neprijetnem položaju.
Morda dobite odgovor, ki vam bo v pomoč na tej povezavi: https://siol.net/article-preview-598841?preview_code=35a51984
Nasveti odvetnika, spori z delodajalci, spori z zavarovalnicami, družino, zahtevanje primerne odškodnine in še mnogo drugih primerov, povzročajo visoke stroške. Zavedamo se, da so odvetniški in sodni stroški visoki, zato vam ponujamo rešitev – zavarovanje ARAG- ki ga pa morate skleniti pravočasno.
S sklenitvijo zavarovanja ARAG boste prihranili ter se zaščitili. Tega se zaveda že veliko strank, skoraj 80.000, ki so že sklenili zavarovanje pri zavarovalnici ARAG.
Pobrskate lahko tudi po naši spletni strani: https://www.arag.si/zavarovanje-pravne-zascite/
V kolikor bi želeli skleniti zavarovanje, to najlažje storite tukaj: https://www.arag.si/sklenitev-zavarovanja/
V kolikor pa imate dodatna vprašanja, smo vam na voljo tudi na 080 30 16.
ARAG zavarovalnica pravne zaščite
Varam! Ampak s ponosom., 29.09.2023 ob 20:56
Ne delaj se zetev. Stavek mozu kateremu sem posvetila 20 let zivljenja se tezko bere in mi inteligentni vemo, da smrdi po zenski manipulaciji. Nisi ti njemu posvetila 20 let zivljenja, ampak si jih sebi in to preko njega. Bil je najboljse kar si lahko dobila in stal ti je ob strani 20 let. Ze zato si zasluzi spostvanje in nagrado. Ti pa nisi nikakršna zrtev. Ljubica pa je tu popolnoma brezpredmetna. Ce ne bi bilo nje, bi bila prej ali slej kaka druga. A bidis kam pes taco moli? Skratka, locujeta se izkljucno zaradi vaju. Pac ni vama bilo vec dovolj dobro. Be tebi, ne njemu. Verjetno je to ze dolgo trajalo. Tudi ti sigurno nisi uzivala v odnosu, ko vidis da on ne uziva. V kolikor pa bi on res uzival, potem razhod be bi bil mozen iz njegove strani. Odnos je recipročen. Das, dam. Vidiš hvaležna en za drugega. Ne bo lahko, ampak bosta sla cez to kot mnogi pred vama in se mnoge to caka. Taksna je realnost. Ne se zaliti in kregati. Izpeljita ppstopke zrelo in odraslo. Oba caka se dolgo in upam da tudi srecno zivljenje. Ampak predvsem vsak je svoje srece kovac.
Avtorica podobno mišljenje ….
Tudi v dejanjih sva si podobna…
In prav je tako….
noname273, 27.09.2023 ob 17:15
Pozdravljeni,
pred kakšnima dvema mesecema sem se vam tu gor odprla in spregovorila o svojem možu, ki odklanja spolnost z mano zaradi druge ženske. Že takrat mi je priznal, da je zaljubljen v drugo. Svetovala (ma kaj svetovala, rotila sem ga) sem mu, da poskusiva še enkrat, morda celo terapijo.
Ženske, polagam vam na srce, ko v moškem začnejo tleti čustva do ljubice, je konec. Šla sva na terapijo, ni sodeloval, kujal se je kot otrok. Na tretji uri pa mi je zasikal v obraz:”Pa kaj ne razumeš, ljubim jo in rad bi bil z njo in samo z njo.” Seveda sem se počutila kot največja trapa na svetu.
Kar me najbolj boli, je da se ne skrivata. Že kar nekaj najinih znancev ju je videlo v mestu, celo nekaj sporočil/klicev sem prejela. Kosila v restavracijah, poljubi, objemi. Pred nekaj dnevi mi je prijateljica rekla, da ga je slišala, kako razlaga svoji ljubici, da njegovo srce bije zanjo, odločil se je za ločitev, zdaj samo dela vse, da bi odnesel “celo rit” in da bi ga jaz čim manj “finančno odrla.” Možu, kateremu sem posvetila 20 let svojega življenja, je zame popolnoma vseeno, pomembna mu je le hiša in denar.
Boli, zelo boli.
Ženska samo si bila pa ti tudi res neumna in naivna. Že ko ti je prvič rekel, da se je zaljubil v drugo…. bi ga mogla nanogirat. Tako, pa si se slepila in zapravljala čas in denar za terapevta?! Noben terapevt ne more nekoga prepričati, da se odljubi!
Vse tiste ženske, ki prosite dece na kolenih, da naj ostane doma….. ste naivnice in nemočne, nesposobne ženske! Če si bi moj dec našel ljubico…. mu takoj spakiram kufre in mu odprem vrata in naj se spelje k drugi.
Boli te a egoistično ga hočeš zadržati pri sebi?
Spusti ga, zaželi mu srečo in se sporazumno ločita, če si ga kadarkoli ljubila. Ne pa manipulacije, 20let, boli, ne vem kaj. Lepo in iskreno ti je povedal kaj se dogaja, če se je zaljubil nikoli ni bil zares tvoj, če ga ljubiš mu zaželi srečo, kot vsako normalno človeško bitje.
Kar je je, enostavno ti njega udari tam kjer veš , da bo njega najbolj bolelo, torej pri hiši in pri denarju. Očitno vajina ljubezen ni bila to kar bi morala biti , saj če te je po 20 letih lahko tako hitro sprocesiral potem ne ti ne on še ne vesta kaj je ljubezen. Morda je on sedaj svojo našel, morda jo najdeš nekoč tudi ti… nisi ne prva ne zadnje, čas celi rane, srečno.
Zartrose ima prav ‼️
Neverjetno kako ste nekateri moški naivni. Dojamite vendar … Ženska se resnično zaljubi v moškega šele, ko je intimna z njim. Tako da tvoje žena ne sanja samo o njem, ampak ga zagotovo tudi dobro čuti v sebi, samo on ni tako zelo zagrey zanjo …. zato ostaja ob tebi, v coni udobja …
Ta tema je že stara 1 leto.
Upam,da je avtorica v tem času se ločila od gnide od moža in da je ta bivši.
Takšni ljudi kot je avtorčin verjetno že bivši mož,se ne zaljubijo,apak imajo radi ta občutek in seks. Saj se bo kmalu tudi te nove ženske naveličal ,potem se bo plazil k avtorici nazaj,ali si našel drugo fukačico.
Moški je najbolj presenečen, če se žena v času ločitve do njega obnaša lepo. Nikakor ne sili vanj. Do njega bodi prijazna, spoštljiva … postavi pa mejo. Naj gre čim prej k ljubici. Med se bo najhitreje polizal, če bosta čim več skupaj. Veliko moškim je kasneje žal, da so odšli od svoje žene.
Predvidevam, da imata otroke, če ne zaradi drugega, ostanita v dobrih odnosih. Mogoče boš čez čas dojela, da je bilo najboljše tako kot se je zgodilo.
Verjam, da je to zelo boleče in da se čuti zelo krivično. Vzemi si čas in odžaluj. Drugih ne moremo spremeniti. Če je bolečina huda, pa nadaljuj s terapijo sama. Ko nas čustva preplavijo, je dobro, da imamo podporo nekoga, ki na zadevo gleda z distance in nam pomaga predelati vso to brozgo čustev, ki se dvigne na površje ob takih dogodkih. Verjamem, da boš slej ko prej, v svojem tempu, prepoznala, kaj ti je v življenju pomembno in se posvetila temu. Žalost in jeza nam pri tem pomagata, da storimo korake naprej.
Bodi močna,ne pusti ,da se ti zdravje poslabša zaradi tega.Zjoči se kolikir boš rabila.Pojdi v naravo.
Vem da je najlažje govorit ,pisat in dajat nasvete.
Sem probala sama.Čeprav sva bila skupaj le slabe dve let je bolelo za znoret, ko je nepričakovano naredil konec.
Zame je bil duša,moje srce moj zrak in moje upanje.Ampak je našel drugi se preden je z menoj končal.Kasneje ob tehtnem razmisleku sem spoznala vzorce manipulacije.Da sama nisem opazila laži,skrivanja..odtujenosti.
Sem pa sumila ,da sumila da nekaj ni v redu
Danes sem srečno samska in mi ni nič zal da je naredil konec.
P.S:NE OBUPAJ !!!VERJAMEM, DA BOLI IN BO BOLELO KER 20 LET SKUPNEGA ŽIVLJENJA NI MALO.SREČNO❤️
Forum je zaprt za komentiranje.