Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko se nihče ne spomni nate

Ko se nihče ne spomni nate

Odgovor na objavo uporabnika
Verd, 08.12.2021 ob 19:32

Jaz pa na to gledam drugače, ne da smo čudni, mogoče smo preveč senzibilni, pošteni, iskreni. Zadnjič v frizerskem lokalu poslušam opravljanje, komaj sem čakala da sem šla ven. Iz ene ženske je prav bruhalo, sam gnev, sovraštvo, grdo opravljanje, spravila se je tudi na frizerke, jih kritizirala, dajala pripombe na njihovo delo. Potem pa se mi prikaže njen FB profil, ker imava skupne prijatelje,  pa vidim objave v stilu sonček Marija, duša od človeka.  To je o njej sodelavka pisala. A vem da je njen jezik zloben, da bolje, da te niti ne opazi, ker si že na dnevnem redu pri njej. Kam gre ta svet, če je ona sonček, kaj smo ostali? Hočem reči, da tisti ki imajo dosti družbe, ponavadi sploh niso dobri ljudje. So samo družabni , privabljajo ljudi, čeprav dostikrat ne dajo nič, kvečjemu samo jemljejo. Ampak po nekem ključu imajo vedno ljudi okoli debe. Sama vem da sem tisočkrat boljša oseba od te Marije, pa nimam prijateljev. Oziroma imam eno , ampak to je bolj kolegica. Mogoče je tako zapisano v usodi. Ali pa se mi gabi hinavščina in pokvarjenost ljudi. Ne počutiš se več dobro med ljudmi, druženje mi ne da nič, več vzame kot da.

No jaz vsekakor bi imela tebe v družbi kot pa to opevano lažno Marijo. Od takih grem čimdlje stran!

Blednica, 08.12.2021 ob 20:29

Verjetno ti nihče ne vošči, ker je šele 8. december? Zakaj bi ti nekdo srečen božič voščil 8.decembra?

Tako je ves čas, vsako leto, za rojstne dneve… imam 1 prijateljico, ki mi vošči vedno, ampak bolj iz navade običaja. Ker vidiva recimo se pa zelo redko, čeprav sva peš oddaljeni dobre po ure. Nima časa. No, ostali mi pa ne voščijo nikoli.

žalostna662, 08.12.2021 ob 20:41

Tako je ves čas, vsako leto, za rojstne dneve… imam 1 prijateljico, ki mi vošči vedno, ampak bolj iz navade običaja. Ker vidiva recimo se pa zelo redko, čeprav sva peš oddaljeni dobre po ure. Nima časa. No, ostali mi pa ne voščijo nikoli.

Eh ne si jemat tega preveč k srcu. Če prijateljskih  odnosov ne vzdržujemo se hitro ohladijo in potem to več ni to.  Pa saj ta voščila so že tak posiljena, velikokrat le neka formalnost.

Ko sem bila majhna mi ni bilo jasno zakaj se starejši ne družijo z svojimi sošolci in prijatelji iz otroštva, sama sem bila prepričana da bomo pa naša klapa bff4ever in bomo vse skupaj delale, a temu tudi  ni bilo tako. Ljudje se oddaljijo z razlogom ali pa brez.

Fran Milcinski je nekoc dejal. Najrajsi sem sam. Tako vsaj vem, da nisem v slabi druzbi.

Zakaj te to nervira ? Voscis sama sebi in pika.

Iskreno se ne obremenjujem s tem. Dejansko sem sam sebi dovolj, sama sebi želim najboljše vse, delam na tem, da tudi tisto najboljše prikličem. V vseh letih sem tako zrastla, da res vem, da moja sreča in razpoloženja nista odvisna od drugih, ampak od mene same … Imam čudovito družino (moža in otroka), primarno družino, sorodnike, štiri tesne prijatelje, več niti ne rabim. Vem, verjamem, da mi želijo le najboljše, tako kot jaz jim, a mi to ni potrebno dokazovati in pisati, saj enostavno čutijo in vedo.

Ne padam v vlogo žrtve, nihce mi ne piše, ma če mi ali ne, vseeno mi je. Tista katere imam rada, vem da mi privoščijo najboljše.

Dolgo let sem bila “v visoki” družbi, vse sem poznala 100 sporočil itd., zagotovo niso bila tako iskrena kot ta, ki jih prejemam zadnjih osem let …

Osebno ne razumem, zakaj bi se obremenjevala z željami drugih, res ne. Nenazadnje si svoje življenje kreiramo sami in ne potrebujemo množice drugih.

Zelo mi domače, ja. Sem pa enkrat slišala, da smo taki ljudje stare duše, da že dolgo potujemo. In zato tudi bolj pametni.

Sama sebi bodi dovolj, 09.12.2021 ob 16:18

Iskreno se ne obremenjujem s tem. Dejansko sem sam sebi dovolj, sama sebi želim najboljše vse, delam na tem, da tudi tisto najboljše prikličem. V vseh letih sem tako zrastla, da res vem, da moja sreča in razpoloženja nista odvisna od drugih, ampak od mene same … Imam čudovito družino (moža in otroka), primarno družino, sorodnike, štiri tesne prijatelje, več niti ne rabim. Vem, verjamem, da mi želijo le najboljše, tako kot jaz jim, a mi to ni potrebno dokazovati in pisati, saj enostavno čutijo in vedo.

Ne padam v vlogo žrtve, nihce mi ne piše, ma če mi ali ne, vseeno mi je. Tista katere imam rada, vem da mi privoščijo najboljše.

Dolgo let sem bila “v visoki” družbi, vse sem poznala 100 sporočil itd., zagotovo niso bila tako iskrena kot ta, ki jih prejemam zadnjih osem let …

Osebno ne razumem, zakaj bi se obremenjevala z željami drugih, res ne. Nenazadnje si svoje življenje kreiramo sami in ne potrebujemo množice drugih.

Ne voščijo mi niti sorodniki, starši (edino oče za rojstni dan, drugo niti on ne) – mama nikoli.

Niti, ko mi nekateri sami obljubijo kaj, veliko večje stvari kot samo voščiti, mi rečejo, da so mi vedno na voljo, da se lahko zanesem na njih, pa mi potem niti voščijo ne, takoj vem, da tudi svojih besed ne bodo izpolnili. In jih res ne. Pa jim vedno verjamem in upam, da bo tako ko rečejo. Pa ni.

. https://youtu.be/geZ9LZT1TMo

tudi sama sem isto ugotavljala.. na koncu pa sem storila to da se preprosto nehala pisati voscila. razen tistim parim ki smo si blizu. kar naenkrat so doloceni zacel pisat… sem zdaj jaz tista ki napise  nazaj iz vljudnosti. jebes folk.ceni tiste ki te cenijo.

Prijateljstvo je odnos na katerem se dela in se ga gradi leta in leta. Tako kot s partnerjem, družino, tudi v službi. Eni včasih mislijo, da jim zaradi “krvi” kar vse pripada. Da je prijateljstvo kar samoumevno. Spet drugi se na veliko razdajajo za kontra usluge, ko le-teh ni, pa v jok in na drevo. Ne gre tako. Večkrat pokličite koga kar tako, da mu zaželite lep dan. Ker nič ne potrebujete od njega, samo slišati ste ga hoteli. Veliko ljudi, sploh ne zna reagirati na tak klic. Kaj ni to čudno?

Najdite si ljudi, ob katerih se počutite dobro in pred katerimi ste lahko vi, takšni kot ste. Vsi ostali so stran vržen čas in je bolje, da jih nimate v bližini.

žalostna662, 08.12.2021 ob 14:33

Veseli december, pa božič, novo leto. In nikoli se nihče ne spomni name. Se niti ne želi. Me nihče sploh ne pozna več. Samo takrat, ko kaj rabijo.

Pa razmišljam. Eni in isti ljudje vedno namenjajo pozornost, prijaznost, pomoč, podporo samo enim in istim ljudem. Pa to ne govorim o družinskih članih. Ampak čisto običajnih ljudeh kot sem tudi jaz in ti in vsi. Večinoma ljudem, ki vso to pozornost že imajo pa jo še dodatno dobivajo. Nekateri nimamo nič in tudi nič ne dobimo. Ne govorim o materialnih stvareh ampak čustvih, prijateljstvu.

In potem taki ljudje še govorijo kako so dobrosrčni, dobri, prijazni, pozorni. Ampak, ko bi vse to lahko pokazali jih pa nikjer ni. Voščijo samo, če ti prvi voščiš pa še to samo iz vljudnosti, drugače sploh ne bi. Zato, ker bi ti res želeli dobro pa ne.

jaooo sam jamaral bi. da se bi pa babe mal znadjle. to pa že ne. je rajš žrtev špilat. ja kdu ti pa bran da sama seb ne pošlješ pismo? dj nared en žur. pel se v drugo mesto. pa dj tm na pošto voščilnico. pa vsakič z drugim vzdevvkom lohk tut mon multinickom.

https://www.futureme.org/

al si pa tle pošl mejl

Pojdi v akcijo, pa se ti spomni na druge.

Bodi vedno v prvih vrstah.

Začni!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close