Ko se bivši želi vrniti… kako se ponavadi obnese?
vzemi ga nazaj, ampak le pod pogojem, da se udeležita zakonske partnerske terapije.
Ker, brez nič, ne bo nič drugače. Ti pa si želiš, da bi bilo boljše. Kar samo do sebe ne bo, ker se ni on sam od sebe spremenil v par mesecih. Zato se bo stvar kvečjemu samo ponovila. Ali pa bo na hitro prišel otrok, v upanju obeh, da bo tokrat drugače. Ampak ne bo. Ker se vidva nista nič spremenila.
Še pogovarjat se ne znata.
Torej terapija.
Nisem moški, se je pa moj bivši identično obnašal – ko je imel drugo. Odmaknjen, hladen, vse mu je bilo odveč. En mesec sem ga spraševala, ali ima drugo in en mesec mi je zanikal, jaz pa sem mislila, da sem nora.
Moški varanja nikoli ne priznajo, če jim ni treba. Sploh če punca nasede, da po dveh letih in pol kar naenkrat nima več časa. In ti si se pustila tako odpravit??? Jaz sem svojega posedla in mu težila toliko časa, dokler ni priznal. Sva se zjokala, poseksala in šla vsak svojo pot. Najboljše, kar se je lahko zgodilo – dolgoročno.
Zanimivo, ene nagradite za varanje in leži s sexom. Jaz sem svojega enostavno na gobec.[/quote]
Svet ni črno-bel, ljudje nismo popolni, šhit happens, se je pač zaljubil v drugo in ga ni bilo dovolj v hlačah, da bi priznal, tako kot ni nobenega tipa. Seksa vsi ne treniramo kot nekaj, s čimer se kaznujemo ali nagrajujemo, temveč seksamo, ker nam paše. Ampak tvoj odgovor je tipično ženski. Ubit prasca!
Pred leti sem bila velika zagovornica, da se z bivšim da uspešno začeti novo zvezo in sem tudi jo. Nova zveza je zelo hitro postala stara zveza, konec je prišel še hitreje kot prvič. Le da nisem bila več tako sesuta kot prvič. Spregledala sem vse tisto, česar prvič nisem hotela videti. Ko moški vidi, da se lahko mirno sprehaja iz veze v vezo in vrača k isti ženski, to počne vedno lažje, saj ga bo tista trapa vedno vzela nazaj. Moj bivši ima seveda več takih trap. Zdaj je pri eni od teh. Jaz sem izstopila iz te igre.
A je to provokacija, a se nekatere ženske RES ukvarjate s takimi vprašanji? IMel je svojo priliko? Pokazal se je, da je totalna budala! A ti nimaš svojega življenja? A res rabiš take ?*&{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}$#*? Jaz mislim, da je problem, da ženske ne znajo/znate bit samostojne in se cenit. Če bi se cenila, o povratku niti za sekundo ne bi pomislila. Evo, to je moje mnenje.
Kaj pa če se punca tako vede in fanta pusti?
Po dveh-treh mesecih se pa je spolnila, če lahko pride po eno stvar, katero ima še vedno pri meni… še vedno čakam, da pride iskat oz. verjetno čaka, da jo bom jaz poklicu…
Se pa ta čas izvedel, da je pred koncem zveze z nekom dopisovala in ga vabila na pijačo skupaj z njenimi frendi. Zgleda, da je ta tip bil kar pameten, ker se ji ni pustu nategnit.
Tako, tako da tudi punce niste oh in sploh, čeprav bi raje reku BABE.
Ta zadnji stavek sem hotel v glavnem povedat.
Pojdi stran kot te noge nesejo. Če pa kaj sovražim, so pa te vrste moški. Moški, ki se po letih veze, v vajinem primeru, po dveh letih in pol ne zna pošteno pogovoriti z žensko in ji obrazložiti razloge odhoda, ji dati možnost, da se veza obnovi, predvsem pa, da se z njo ne pogovarja glede tega, da se veza odhaja, je vreden počenega groša.
Veš kaj je po vsej verjetnosti bilo? Druga je bila vmes. In zdaj ko vidi, da se tam ne bo izšlo, bi te že spet rad imel. Dokler ne pride nova. Ker s teboj ni srečen ali pa si iskreno ne želi biti. To je dejstvo.
Ponavadi se tako obnese, da te zapusti tudi drugič, ponovno in te še enkrat, vendar še bolj prizadane.
Ni vredno. Pojdi dalje. Sicer pa tudi ti ne pišeš, da ti je bilo ne vem kako hudo. Jaz imam takšne izkušnje, da se tistim, ki ravnajo pošteno v odnosu, vedno obrnejo stvari na boljše, ampak če pustijo preteklost za seboj.
Odgovarjam na to.. Pogovoriti se morata, jasno. Jaz sploh ne razumem, kakšne zveze imate to, kjer ni nobene komunikacije, kaj vas sploh veže skupaj? Seks pa iluzije? Vse skupaj en vrtec. Usedita se dol kot dva odrasla človeka in se pomenita o tem, kaj se je zgodilo. Tako situacije rešujejo odrasli ljudje.
Če moški oddide od partnerke, s katero je bil dve leti in pol in se pred tem normalno, se pravi iskreno, pošteno, spošljivo ne pogovori z žensko, da odhaja in ji navede razloge, se tudi potem ne bo pogovarjal. Mogoče ja, se bo celo trudil, ampak zelo kratek čas. Potem bo vse po starem.
Iz lasnte izkusnje ti povem, sicer pri meni se je koncala 6 letna zveza zaradi drugacnih problemov, imel sem financne probleme ki sem jih tajil in lagal, iz sramu, straha, karkoli.. Ko je prislo do tocke kker sva se razsla in je punca res hitro poskusala pozabiti name in se oddaljiti (se pravi od dneva ko sva zaklucila se se nisva videla, pogovarjava se malo itd., se pravi ko da bi odrezal odnos). No takrat se zaves kaj si imel in da je samo odkritost in zaupanje kar steje. Sam pri sebi vem, da bom naredil use da jo dobim nazaj. Zato je moj predlog da probaj se enkrat in mogoce z zacetnim pogovorom resi kaj mu je bilo par mesecev nazaj, ce te nebi imel rad, ne bi prisel nazaj, ce bi se mu slo samo za seks bi ga iskal drugje, saj pri tebi je ze bil.. Srecno:)
Kot bi brala svojo zgodbo s prvim fantom… zatreskana, polna metuljčkov, srečna…. kar naenkrat BUM… Ni se oglašal na telefon, če se je, se mu ni nič dalo, preveč dela,…. šla sem skozi zelo boleče obdobje… poleg tega je bil še “javna” osebnost-glasbenik in sem ga kdaj videla tudi po TV. Končala sva, ker je do tega s svojim obnašanjem pripeljal. Čez cca 2 meseca pa ponovno… kako ima on mene rad, da je v tem času videl, da ne more brez mene živet, skoraj po kolenih je hodil za mano, celo moj profesor je bil njegov prijatelj in je želel na tak način v stik z mano pridit… ampak nisem popustila.. nisem se mu oglašala na telefon.. pretežko je bilo takrat, ko me je zapustil. Sama vem, da zaradi negotovosti nebi mogla mirno z njim skozi življenje. Po pol leta je obupal in od takrat nimava več stikov. Kaj se je takrat z njim zgodilo, zakaj se je takrat do mene tako obnašal nisem nikoli izvedela, no vsaj pravega vzroka ne 🙁
Vama pa želim srečno, kakorkoli se boš odločila… aja, zdaj sem že 16 let srečno poročena in imam 3 čudovite otroke 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.