Ko se bivši želi vrniti… kako se ponavadi obnese?
3 mesece nazaj je sedaj moj bivši z menoj želel prekiniti dve in pol leti dolgo vezo. Kar na lepem je prišlo do tega. Do mene je postal hladen, ni imel veliko časa zame (naj povem, da nisva nikoli živela skupaj). Ko sem ga vprašala, zakaj je tak, ni hotel nič povedati, govoril je le, da nima časa in bi zato prekinil. Na njegovo željo sva torej prekinila. To je bilo konec januarja. Sedaj pa me je začel spet klicati, pravi, da naj se mu tudi jaz kdaj javim. In sem mu omenila, da ne vem, da ga morda motim oz. nima časa kot je tedaj rekel, pa pravi, da ne, da se lahko kadarkoli javim. V sporočilih mi pošilja poljube, dela se kot da je vse ok. Želi, da se čez vikend spet slišiva. Jaz pa ne vem, kaj bi. Težko se delam, da je vse ok, ker me je pred tremi meseci z nenadnim razhodom zelo prizadel. Takrat je bilo tako hladen do mene, da kar ne morem pozabiti. Ker ne vem, ali naj mu dam ponovno priložnost, bi mi k odločitvi pomagale tudi vaše izkušnje, kako je ponavadi v teh primerih, ko se nekdo želi ponovno vrniti v vezo. Se da pozabiti? Ali ta prizadetost sčasoma zbledi? Lepo prosim za vaša mnenja in izkušnje.
Fant je imel kakšno hitro afero z drugo punco, sedaj ga je ona načevljala in je ostal na suhem. Torej si te želi, do naslednje avanture.
Ne vem kako se take veze obnesejo. Mogoče kakšna uspe, mislim pa, da sama veš kako in kaj, naših nasvetov ne potrebuješ. Če si z njim bila 2,5 let nekaj o njemu že veš.
Jaz se mu bi izognila v velikem loku, še ene zavrnitve ne bi prenesla, sploh, če si težko prebolela razhod. Ne rini v ponovne težave. Pojdi naprej in išči resnega fanta.
Koliko sta stara?
Srečno.
Ne, odjebi ga, če ti je bilo tako hudo, kot pišeš. Malo ga še zajebavej tako filozofsko, ko te je zapustil, kaj si je mislil on takrat o tistih dneh, ki jih boš oz. si jih preživljala zaradi te njegove poteze, saj si napisala, da ti je bilo hudo, pač debata kot debata, da ga prizemljiš. Itak je imel pa kakšno drugo v igri, pa se mu ni izšlo, klasika.
Po mojih izkušnjah se obnese. Vendar naj se za tebe pošteno potrudi, ker si tega vredna! Daj mu vedeti, da tudi ti nimaš ravno časa za take ljudi, ki te pustijo na cedilu.Treba bo temeljit in odkrit pogovor. Če potrebe po pogovoru z njegove strani ne bo, vedi, da se mu s katero drugo ni ravno izšlo in si mu ti pri roki za tolažbo. Ali pa bližnjica do sexa.
On se ne želi vrniti, one si ne želi tebe in veze s tabo. Vse kar si on želi, je seks … in ker več ne seksa s tisto, zaradi katere te je zapustil, druge nekako ne dobi tako na hitro, si po njegovem mnenju zelo lahek plen (in tako je menda zelo pogosto). Torej, če si želiš občasnega/rednega seksa z njim za nek določen čas (ker ja, bo le določen), potem se nehaj sprenedat in ga pokliči in ne teži in seksaj. Če si želiš odnosa in zveze, zablokiraj telefon, maile in ostalo ter začni živet naprej.
jaz poznam dva, ki sta bila skupaj v mladih letih… smo širša familija po njeni strani njega že spoznali sprejeli za svojega čist…
…no potem nekega dne smo zvedeli vsi presenečeni,d a sta prekinila- razlogov seveda ne vem, ker je to čist osebno in nikol ni nihče spraševal..
… vem pa , da ta prekinitev ni trajala sploh ne dolgo, sta bla spet nazaj skupaj, danes že več kot 20 let od tega, mata že napol odrasle otroke, še vedno skupaj srečna…
tak,da sama prekinitev ni nujno slaba – lahko,da v njej spoznaš in bolj začneš ceniti tisto pri partnerju, kar ti je pomembno, kar te vleče k njemu in česar prej nisi opazil, ali pa si imel za samoumevno… in prekinitev ni razlog za dvome, da zveza potem ne bi mogla bit trajna…
tak da ti sama veš kaj in kako je blo pri vama, kaj in kako čutiš, in če te še kaj vleče nazaj, daj priložnost in lahko je to to in bosta vsezkoz pol srečna skupaj 🙂 kot onadva zgoraj iz naše širše familije 🙂
tole je tudi dobr nasvet.
p.s.: naj povem o primeru zgoraj o katerem pišem – je ona v prekinitvi imela takoj drugega tipa – smo tudi njega spoznali… pa ni šlo za to,d a bi hotla prejšnjega z novim nadomeščat in potem bivšega nazaj ga vzela za tolažbo, ker jo je on načevljal… zagotovo ne, ker danes imata družino in skupen trden dom … tako,d apo mojem je odvisno od razloge in dejanko zakaj in kako so se pri vama stvari zgodile… čist odvisno od vajine situcije… takd a to najbolj ti sama presodiš.
Izkušnje z ponovnimi vrnitvami – z enim človekom vedno slabše, dokler me ni tako prizadel, da sem se pobirala dve leti.
Tudi jaz se strinjam s predhodnim zapisom. Če le zmoreš, potem pusti to zgodbo za seboj! Poleg tega je to tudi zanga dobra izkušnja za naprej, da se ne bo igračkal z ženskami. Pa še to; posredi je sigurno bila druga ženska, s katero se ni izšlo – to je tipični odziv moških, ko spoznajo novo žensko in se želijo “rešiti” stalne.
Bolj ko berem vaše odgovore bolj sem prepričana v to, da res ni pravi zame. Takrat je res na hladen način prekinil z mano, brez kakšnih večjih pojasnil, kot vzrok prekinitve je navedel le pomanjkanje časa kar pa mu seveda nisem verjela, saj si človek vedno lahko vzame nekaj časa za tistega, ki mu kaj pomeni. Tudi nisva večkakšna najstnika, da bi se takole obnašala, jaz imam 30 let, on pa 37. Ko sem začela pogovor o tem, da me je takrat kar tako pustil in da verjetno tudi sedaj ne bo imel časa, sem dobila občutek, da ne želi govoriti o tem, ker je takoj spremenil temo pogovora. Nisem hotela izpasti tečna in sem bila potem glede tega tiho. Vendar pa človek težko gre preko sebe in dejansko nisem pripravljena za nadaljevanje veze z njim, ker vanj nimam več takega zaupanja kot sem ga imela prej. Obnaša se kot da je vse ok, kot da ni bilo nič takega, seksa mi sicer ne omenja, ker je trenutno najin kontakt le na “prijateljski ” ravni.
Na tak način ej pa sploh veza obsojena na neuspeh. Ker stopit v vezo s popolnoma izgubljenim zaupanjem in spoštovanjem, je jalovo. A misliš, da boš potem tekom veze na novo pridobival to zaupanje in spoštovanej? Ne bo šlo. Tak način je otročji in igrice “z veliko truda pridobiti nazaj” pa še večji otroški vrtec. Zrelosti v tem ni.
Kolikor sem razbrala iz prvega sporočila, to niti ni bila neka huda veza in zveza in zadnje mesece le mrtvilo in odtujenost. Niti nisem dobila občutka, da je avtorica hudo trpela zaradi razpada. Ponovne zveze se ne obnesejo, razen v primerih, kadar se razhod zgodi za kakšno čisto trapasto stvar in impulzivno. Ker takrat ego odigra igro. Kadar pa zveze razpadejo zaradi neodnosa in mrtvila, pa ni šans.
Ti nisi samo neodločna, ti si ena taka siva miš, pohlevna in nezahtevna in te bo več kot očitno spet načevljal, ko bo kaj boljšega dobil.
Zdaj pa premisli.[/quote]
Ni čisto res, da sem taka. Drugače sem kar zahtevna in se znam postaviti zase. V tem primeru pa so čustva še vedno močna, po drugi strani pa razočaranje, in zato morda izpade kot da se ne cenim dovolj. Srce me vleče spet k njemu, po drugi strani pa je bilo razočaranje preveliko, tako da zaupanja vanj skoraj da več ni. In res, s tako popotnico je nadaljevanje veze že vnaprej obsojeno na propad.
kako si naivna, bogpomagaj…on je zanikal, torej ni res? Daj no, moški si vedno vzamejo čas, če jim je ženska všeč. Vedno.
Pravzaprav nisi niti preveč bistra, iz tvojega pisanja sodeč, tako da škoda vseh dobronamernih nasvetov v tej temi, ti boš spet z njim, do naslednje “epizode”, potem boš pa tukaj jokcala. Zazri se globoko vase in povej, če to ni res.
Forum je zaprt za komentiranje.