Ko “rdeče pomaranče” niso rdeče!?
Že nekaj let vztrajno (še kar, četudi sem vsakič razočarana), kupujem rdeče pomaranče, in vsako leto znova ugotavljam, da rdeče pomaranče NISO rdeče.
Nazadnje sem jih kupila prejšnji teden, pri “najboljšem sosedu”, pa od 4kg pomaranč nobena ni bila niti malo obarvana, kaj šele rdeča! Navadne oranžne pomaranče. Kupila sem jih tudi v Hofru, pa tudi niso bile rdeče. Prejšnja leta iz Spara, tudi niso bile rdeče.
Ne vem kaj naj naredim. Jih nesem nazaj? Prerezane? Saj ni kriv trgovec, saj ne vedo kaj je notri. Kaj pa proizvajalec? Obstajajo merila, koliko % t.i. rdečih pomaranč je lahko “neobarvanih”? Ali se samo reče, da so rdeče, ker je taka sorta, kljub temu, da notri niso rdeče?
Se še kdo srečuje s podobnim “zavajanjem” (če temu lahko tako rečemo) ? Pa hvala za izkušnje in mnenja 🙂
Seveda je trgovec kriv. Rdeča pomoranča (Arancia rossa) je vrsta pomaranče in tudi zaščitena. Je točno določeno področje kjer te pomaranče rastejo.
Nabavljajo najcenejšo robo in posledično prodajajo ne da bi vedeli kaj točno so jim prodali. Vsekakor bi morali kupci malo več stvari reklamirati zato, da se jim to ne bi več splačalo.
Pomaranče rastejo na Siciliji, nabavijo jih v Ekvadorju in se sprenevedajo, da niso vedeli.
Jaz te pomaranče kupujem v Italiji. Pri nas samo 1x ko se je videlo na olupku, da so not res rdeče.
Forum je zaprt za komentiranje.