Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko,” potece ” prebolelost

Ko,” potece ” prebolelost

Vceraj mi je ” potekla”prebolelost, zato danes nisem mogla do zdravnika.

Kot pokvarjen jogurt

Republika banana

Najprej so vsi govorili kako veliko protiteles imajo preboleli, da bodo podaljsali za dva meseca ( Strukelj in ga. Mateja)…

Najprej je bilo govora o podaljsanju, potem so odlocili da je samo 6 mesecev in pritisnili na cepljenje…

Odgovor na objavo uporabnika
Bedarija, 20.09.2021 ob 10:31

Vceraj mi je ” potekla”prebolelost, zato danes nisem mogla do zdravnika.

Kot pokvarjen jogurt

Republika banana

Kako ne moreš? Pojdi se testirat, če se v vsem tem času nisi spomnila, da bi se šla cepit.

Sem prebolela in niti približno se ne mislim cepiti! Mi,ki smo pred več kot 6 meseci preboleli covid smo nekako pozabpjeni.Mečejo nas v isti koš kot neprebolele.Silijo nas cepit…ampak dokazano je,da imamo protitelesa več let,več desetletij…protitelesa se sproti tvorijo….tega cepljeni nimajo…

Stop pct, 20.09.2021 ob 13:50

Sem prebolela in niti približno se ne mislim cepiti! Mi,ki smo pred več kot 6 meseci preboleli covid smo nekako pozabpjeni.Mečejo nas v isti koš kot neprebolele.Silijo nas cepit…ampak dokazano je,da imamo protitelesa več let,več desetletij…protitelesa se sproti tvorijo….tega cepljeni nimajo…

Ni nujno. Trije sodelavci so preboleli in od teh ima samo en res omembe vredno število protiteles, druga dva tako zanemarljivo malo, da sta se potem cepila (dva različna zdravnika sta jima svetovala to).  Baje pa to dokazovanje protiteles in predvsem koliko jih je pa res dovolj, da lahko rečeš, da je ok, ni tako enostavno. Oče enega sodelavca je dvakrat prebolel covid, pa je bilo že prvič hudo, drugič pa je komaj preživel in je še na rehabilitaciji (star še ne 60).

Kako pa so dokazali, da imate protitelesa več let, celo desetletih, če je virus šele dobro leto med nami? Dej preberi za sabo kake kozle streljaš.

sedaj razumeš, zakaj se nam zdi to posiljevanje s cepljenjem noro!

Veliko nas je prebolelo, nekaterih niso dali niti na test – mene je zdravnica v prvem valu odpravila, da ne rabim testa, ker je to ziher covid, pa takrat so stremeli k čim nižjim številkam in so za nekaj časa celo ukinili cepljenje. Še sedaj imam protitelesa, pa jih ne priznajo. In sedaj naj bi se cepila .. ne pa ne!

in so za nekaj časa celo ukinili cepljenje

napaka napaka.. za nekaj časa so ukinili testiranje.

Preboleli, 20.09.2021 ob 11:16

Najprej so vsi govorili kako veliko protiteles imajo preboleli, da bodo podaljsali za dva meseca ( Strukelj in ga. Mateja)…

Najprej je bilo govora o podaljsanju, potem so odlocili da je samo 6 mesecev in pritisnili na cepljenje…

Imam pa po dobrih 7 mesecih še vedno protitelesa. O cepljenju sploh ne razmišljam. Sicer pa eno od vsak dan spreminjajočih se  obvestil tudi pravi, da cepljenje ni priporočljivo za prebolevnike. Seveda so čez par dni trdili drugače))

prebolela sem covid, pol leta po prebolevnosti imam še enkrat toliko protiteles, kot dva meseca po okužbi,

ne bom se cepila!!! bom spremljala protitelesa še naprej…

jaz nimam potrdila, 20.09.2021 ob 14:02

Imam pa po dobrih 7 mesecih še vedno protitelesa. O cepljenju sploh ne razmišljam. Sicer pa eno od vsak dan spreminjajočih se  obvestil tudi pravi, da cepljenje ni priporočljivo za prebolevnike. Seveda so čez par dni trdili drugače))

Kdaj pa so napisali, da ne priporočajo cepljenja prebolevnikom? Razen takrat, ko ga ni bilo veliko, velja od nekdaj, da se tudi prebolevniki cepijo.

Ne vem zakaj bi se prebolevniki, ki imajo zadostno kolicino protiteles cepili.? Protitelesa so ista od cepiva ali od prebolelosti.  Kot bi rekel imas aspirin, ampak ker ti ga je dala soseda ne velja, v lekarno pojdi kupit novega.

yram, 20.09.2021 ob 14:19

Ne vem zakaj bi se prebolevniki, ki imajo zadostno kolicino protiteles cepili.? Protitelesa so ista od cepiva ali od prebolelosti.  Kot bi rekel imas aspirin, ampak ker ti ga je dala soseda ne velja, v lekarno pojdi kupit novega.

Ni čisto res. Tebi kot zagrizeni antivaxerki bi pa to ja moralo biti znano.

Naravna protitelesa, so vredna več, kot vsa cepiva skupaj.

Od sodelavca sin, je bil 2x cepljen s pfizerjem in zdaj ima korono. Čudno, ane.

ares665, 20.09.2021 ob 14:07

Kdaj pa so napisali, da ne priporočajo cepljenja prebolevnikom? Razen takrat, ko ga ni bilo veliko, velja od nekdaj, da se tudi prebolevniki cepijo.

Seveda so trdili drugače. Veš, to je tako kot z nosečnicami. Ne smejo piti, kaditi, ne smejo aspirina, bog ne daj antibiotik, ne smejo salam zaradi toksoplazmoze, ne smejo si barvati las in lakirati nohtov. Ker seveda nihče povprečno pameten ne želi škoditi lastnemu plodu.

Dokler ni prišlo na trg to magično cepivo. Ki je seveda izjemno priporočljivo in seveda varno za nosečnice. In otroke v njihovem trebuhu.

vse po reglcih, 20.09.2021 ob 15:18

Seveda so trdili drugače. Veš, to je tako kot z nosečnicami. Ne smejo piti, kaditi, ne smejo aspirina, bog ne daj antibiotik, ne smejo salam zaradi toksoplazmoze, ne smejo si barvati las in lakirati nohtov. Ker seveda nihče povprečno pameten ne želi škoditi lastnemu plodu.

Dokler ni prišlo na trg to magično cepivo. Ki je seveda izjemno priporočljivo in seveda varno za nosečnice. In otroke v njihovem trebuhu.

Japajade. Nobeno barvanje noht ali las ni problematično. Tudi zdravila se dajejo, če se oceni, da je korist večja od tveganja. Ne morejo zdaj ene kar prenehat z zdravili, no. Pretiravaš, da se kadi.

Pošteno bi bilo: napravit test in če imaš nivo S proteina IgG več ali enako 50.0 AU/na ml preiskovanega seruma, si še vedno popolnoma OK in varen za okolico- tako pravi tudi tuja stroka. Pri nas to opčitno ne sme veljati.

za Stop pct:

no no  no- “več let in desetletij” pa res ne moreš  ŽE in ŠE imet točno teh protiteles proti Sars COvid2. Ker je zadeva v pogonu šele od nekje februarja 2020 pri nas, ko je bilo zaznano prvo možna okužba, testiranje inprepoznavanje pa potem marca 2020. kakšna desetletja že imunosti torej?

ne bo šlo, 20.09.2021 ob 14:30

Ni čisto res. Tebi kot zagrizeni antivaxerki bi pa to ja moralo biti znano.

Jaz nisem nobena antivakserka. Vem kaj lahko naredi korona. Razne teorije me ne zanimajo. Gledam dejstva in kaj se dogaja okoli mene, samo to me zanima. Dejstvo je da se ljudje hodijo cepit zaradi ugodnosti in ne zaradi zdravja, dejstvo je tudi, da imajo nekateri preboleli se po enem letu veliko protiteles. Tako kot je dejstvo, da jih ima cepljeni lahko manj kot preboleli, ki se sploh ni cepil.

Zanimajo me dejstva in ne vasi cepilci in anticepilci vojni tabori. To ni moja vojna zato mene ne vmesavaj v to.

Kmalu bo prišel Banana-19 sev, ki bo vse razkrinkal in postavil na sonce. Takrat pa ne bo nobeden od današnjih “politikov” in kvazi doktorjev odgovarjal, recimo kot je Janša, Kacin, Beovička itd…

Znanec je prebolel lani decembra, pa je spet staknil Covid. Se niti je čudim, ker ga je povsod polno in se nič ne pazi.

Protitelesa mu torej niso kaj dosti pomagala…

Smešno.. potekla prebolelost včeraj.

lahko da je kovid bolezen ko jo enkrat preboliš, da ne stakneš več, vsaj pri nekaterih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close