Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ko lastnik prodaja stanovanje preko več agencij

Ko lastnik prodaja stanovanje preko več agencij

Želim kupiti stanovanje, ki ga lastnik prodaja preko 4 agencij.
Bil sem na ogledu stanovanja in podpisal pogodbo z eno agencijo.
Ali lahko še vedno brez posledic kupim stanovanje preko druge agencije?

Če ste pošteni, potem ni dovoljeno, posledice sledijo!

Preberi pogodbo, ki si jo podpisal, tudi drobni tisk. Najbrž piše, da boš dotično nepremičnino kupil samo prek njih.

Ampak čisto tako, privatno, bi pa rekla: naj vlada konkurenca. Če grem lahko isti izdelek pogledat v več trgovin in se potem odločim za nakup tam, kjer so najboljši pogoji, ne vem, zakaj ne bi smelo enako biti pri stanovanju? Kupim prek agencije, ki mi za provizijo ponudi najboljšo storitev. Tako da se sprašujem, ali tista klavzula v pogodbi o posredovanju sploh velja?

Točno tako. Ko sem jaz prodajal stanovanje sem skleni pogodbo z večimi agencijami ker ja tako več šanse da prodaš nepremičnino. Pri nakupu je isto. Kupiš pri tistemu, ki ti nudi najboljše pogoje.

Ko sem sama prodajala stanovanje, sem dala zasebno ponudbo na oglas, pa se mi je v roku 14 dni javilo precej agencij, ki so hotele oglaševati stanovanje na svojih spletnih straneh.
Jaz nisem v naprej podpisovala ničesar, sem pa vsakomur jasno povedala, da bom prodala tistemu, ki bo prvi pripeljal kupca, ki bo nudil toliko denarja, kot sem ga hotela. Nobene ekskluzivne pogodbe z nikomer.

Ko je agentka pripeljala kupca, ki je rekel, da bo stanovanje vzel, smo podpisali pogodbo za provizijo, čisto nič prej.

Pika, brez zamere, avtor sprašuje nekaj o A, ti pa pišeš nekaj o B. Nobene zveze.

Ne vem sicer, zakaj tako misliš, saj sem samo napisala, da ni nič novega, da eno stanovanje oglašuje več agencij (in kako do tega pride) in da če nimaš podpisane ekskluzive, lahko prodaš komurkoli!

Ne vem točno, kaj te je zmotilo, ampak moj odgovor je bil napisan zato, ker sem imela sama enake pomisleke, ko sem prodajala.

Roby kupuje. Prek dveh agencij. To je njegova dilema. Skrbi ga, da bo prva kaj zamerila (in v kakem členu verjetno res piše, da bo).

ker tudi mi kupujemo stanovanje, ki se prodaja preko ohoho agencij, me zanima če te lahko kontaktiram.
Upam da ne gre za isto stanovanje in bi radi preverili – da ne gre zadaj mogoče celo za kak nateg.

Hvala vsem za odgovore.
TudiMi, seveda me lahko kontaktiraš. Moj email je robyrob@siol.com.

Seveda lahko prodaš komurkoli; brez dotične agencije ne smeš prodati samo kupcu, ki ti ga je ona pripeljala.

Tukaj pa je druga situacija… On je kupec, ki je bil na ogledu stanovanja in je podpisal, da če bo kupil to stanovanje, ga bo kupil preko točno te agencije. In seveda ga lahko ta agencija toži, če bo kupil preko druge – kaj za vraga je pa šel podpisovat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close