Ko je otrok bolan/odsoten, vam učitelji pošljejo učno snov/gradivo?
Nič jih ne zavezuje k temu, da bi snov pošiljali bolnim/odsotnim otrokom. Čeprav v reali veliko učiteljev prve triade pošilja snov tistim, ki manjkajo. Tudi četrti in peti razred, saj je za večino predmetov ena učiteljica. Od 6. do 9. razreda je pa čista iluzija pričakovati, da bo učitelj, ko konča pouk, še pregledal, koliko učencev v posameznih oddelkih je manjkalo, zanje posebej izdelal gradivo za spletno učilnico in jim pošiljal zadeve. En učitelj lahko uči 10 različnih oddelkov ali še več. Tu je pa normalno pričakovati, da bodo učenci sami pobarali sošolca ali sošolko, če lahko poslika in pošlje, kar so jemali. V mojih cajtih se je še zvezke posojalo, pa smo potem vračali, ko smo prepisali. Zdaj, ko je vse toliko lažje, bi pa vse na pladnju.
Vedno so morali učenci, ki so manjkali (bolezen, dopust…), sami poskrbeti, da so dobili informacije o tem, kaj so sošolci delali pri pouku (zvezki, delovni listi…).
Učitelji so priskrbeli snov in pomoč le učencem, ki so bili dolgotrajno odsotni od bolezni.
V nižjih razredih smo za to poskrbeli starši, kasneje pa so se sošolci zmenili med seboj.
Danes je vse veliko bolj preprosto (slikanje z mobijem, skeniranje,…)
Mah, ce je otrok bolan je bolan. Nima takrat kej delat za šolo.
A vi če ste bolni vseen delate za službo? JAz osebno ne, niti moji otroc takrat ne delajo za šolo. Če bi lahko, bi bili v šoli, a ni tko?
Je pa tko, da nadoknadijo v enem tednu svojo odsotnost.
In ja. do vključno petega razeda nam pošiljajo učitelji kaj so delali na mail, čeprav ne razumem točno zakaj? Sej pride otrok v šolo in si označi kaj so počeli – itak je glavnina v delovnih zvezkih. Kar je pa v zvezku, pa itak prepišejo od sošolcev v času odmora.
Preveč se komplicira.
Starejša – 7. razred, ji pa sosolke same od sebe pošiljajo na elektronsko naslov.
Imajo pa tudi neki organiziran v razredu, ala po parih, kdo za koga skrbi.
JAz se do sedaj nikoli nisem vmesavala in so vedno vse sami pošlihral.
Vključno s 1. triado. Sej ni, da je bolan en mesec. V enmu tednu pa tud niso vseh pisanih črk vzel, pa tud cele poštevanke se niso naučil. Prva triada za en teden odsotnosti, skoraj nic ni zamudila.
Bv ca, 17.10.2021 ob 22:12
Mislim da v prvih treh so nekaj dobivali, ne vem tocno, ker je moj res zelo malo manjkal.. Visji razredi pa niti pod razno. Se od sosolcev komaj kaj dobis, vse drugo laufa preko telefona, bognedaj pa naloge poslat.
Heheh tole z telefoni sem se pa nasmejala…. lani je bila četrtošlka bolana 2 dni mi ni niti na misel prišlo da bi jo gnavla z šolo potem je bila bolje in sem počasi naj se pozanima kaj so delal, da se ji ne nabere preveč visela dobre 2 ure na telefonu nič iz tega. No kličem eno mamico če bi ji loh povedala kaj so delal se zmenta na vibru (sošolka ima telefon samo če gre sama okoli ali če je karkoli takega, da je zmenjena drugače ga ima v kuhinji) po dobri uri sta se zmenle vse drugo sam kaj ma za narest ne 😀
Drugače so imeli pa zmenjeno že v 1 triadi da je na začetku vprašala učiteljica kdo je blizu doma in kdo želi nest mankajočemu zvezke kjer je učiteljica označila snov če so imeli bratca ali sestrico na šoli je dala njemu. V času korone pa je tole malo zamrlo letos se pa vrača počasi baje… Lani mi je za 1 razred pošiljala po malu za 4 razred pa kokor kdaj…
Forum je zaprt za komentiranje.