ko greste na potovanje ali izlet
ali imate kdaj tremo? Reise fiber bi se temu reklo po domače..ali potovalna mrzlica? Pomeni, ko planirate pot, ko se bliža dan odhoda, ali ste kaj nervozni – v smislu, da komaj čakate.. ali dosti razmišljate, planirate – okvirno pot, ostalega se načeloma tako ne da – ali pustite do dneva odhoda možgane na off glede te teme?
Jaz do nekaj dni prej ne razmišljam načeloma kaj veliko..tisto, kar je potrebno že, ampak vse ostalo pa ne.. nekaj dni prej pa me daje močna tremica. sploh kadar grem kam z letalom..si želim, da bi bilo vse ok pred potjo in tudi na poti.. vem pa, da vpliva imam bolj malo 😉
Spomnim se kot trok, kako sem bila neučakana in sem se vedno veselila potovanj.
Zdaj sem mrtva hladna. Edino listek si napišem, kaj vse moram spakirat, da kaj ne pozabim, to je p tudi to. Dan pred potjo se mi od ostalih dni razlikuje le po pakiranju ali pa tudi ne, ker če grem šele naslenji dan popoldan, pakiram tisti dan.
Nimam pričakovanj od poti, nimam treme, nimam strahu, nič od nič, kot č ne bi nikamor šla.
Imam se pa vedno ful dobro, se ne spomnim, da bi kam šla,pa da mi ni bilo dobro.
Živjo,
zanimiva tema in prav dobro vem kakšni so občutk tik pred odhodom. Jaz imam še vedno po toliko letih potovanj in dela v tujini še vedno malce treme, sploh ko gre za nove destinacije, ko ne veš kaj pričakovati 😉 Sem se pa na svojih prvih poteh grozno bala letenja!
Sicer pa si okvirno pot malo splaniram, kdaj tudi rezerviram prenočišča, vendar iz izkušenj vem, da se najlepše stvari zgodijo, ko kakšnega domačina povprašaš kam na ogled, kam na dobro kosilo,…
Sicer pa so občutki mešani – med tremo in pričakovanji, navdušenjem. Oh ja potovanja, ravnodušen človek ne more ravno ostati, kajne?
Lep četrtkov dan,
Mayita
Forum je zaprt za komentiranje.