Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ko greste na dopust v tople kraje…

Ko greste na dopust v tople kraje…

Vedno sem v dilemu, ko se odpravljam na dopust recimo v Grčijo. Napoved je lepa, podnevi čez 30 stopinj, ponoči okrog 27 stopinj. Tja grem lenarit, poleževat, morda kak kratek izlet…
Vedno vlačim s sabo tudi stvari “za vsak slučaj” – recimo superge, dolge hlače, dežnik.
Letos sem se odločila, da stvari “za vsak slučaj” ne gredo z mano. Natikači in udobni sandali, kratke in 3/4 hlače, majčke, kopalke… to je to!
In tudi dežnik ostane doma! 🙂

Kaj vse nostite za vsak slučaj s seboj vi?

vedno imamo s sabo nekaj z dolgimi rokavi

Jaz vedno spakiram preveč. Ker imam velike torbe in dosti prostora v avtu. In potem vzamem vse kar mi pride pod roko.:):) . Od kozmetike do obleke. Fanta vedno skrbi, da se mislim preselit:):). In seveda vsega ne potrebujem. Ampak človek nikoli ne ve:):):)
No ja…šalo na stran. Vseeno vzemi s seboj nekaj z dolgimi rokavi -mogoče trenirka, pa kake nogavice, dežnik, če je zložljiv tudi ne zavzame toliko prostora.

Vedno ene dolge hlače (ponavadi kavbojke), eno zaprto obuvalo in dežnik. Pa seveda eno jopico, lahko jakno ali nekaj za čez kratke rokave oblečt, če je hladno. Do zdaj sem še vedno rabila. Če ne rabiš za zunaj, boš mogoče rabila za kje noter – mi ko smo bili nazadnje, je bila v vseh zaprtih javnih prostorih taka huda klima, da niti pod razno nisem zdržala brez jopice…zunaj je bilo blizu 40.

Jopice vsekakor ne pozabi vzeti s seboj, edino, če si vajena zelo klimatiziranih prostorov… jaz ne grem nikamor brez lahke jopice.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Uf, potem bo pa letos sigurno kakšen dan mraz. :)))
Mi smo samo enkrat šli na morje brez stvari “za vsak slučaj”. Avgusta na Pag. Nas je tako zeblo, da smo si šli kupit trenirke. :)))

Ko se boš vračala z dopusta obvezno jopice za vse družinske člane v ročni prtljagi. Do zdaj se nam je 2x zgodilo (ena šola ni bil zadosti), da je doma lilo kot iz škafa. Poleg tega je še grdo pihalo in bilo je precej hladno. Oba poleta sta bila nočna. Pa še klima na letališču je laufala 100 na uro. Zdaj se pa v nekaj sekundah klimatiziraj s 35 stopinj na 25. Čist premraženi smo komaj čakali, da zagledamo naše kufre.

Si predstavljaš s 45 in več stopinj na 20 ?

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Še nikoli se poleti v klimatiziranih prostorih nisem oblekla v jopico, ker pri dobrih 20 stopinjah pač ne rabim dolgih rokavov.

Ja jaz tud vedno vzamem sabo nekaj toplega. nikoli ne veš kaj te čaka. tudi večeri so včasih hladnješi kot bi pričakoval.
Jolka, saj jaz jopice pri 20 stopinjah ne oblečem zato ker bi me zeblo kot psa, pač pa zato, da telesa ne šokiraš s tako hudimi temperaturnimi spremembami.

Hmh, dobro vprašanje. Me čaka pakiranje ta teden:) Toplih stvari ne jemljem sabo. Če je treba kupim tam. Na letalo grem pač v kavbojkah, jeans jakni in zaprtih čevljih in to je vse od “toplega”. Za otroka enako, samo da je v ročni prtljagi še en komplet obleke.
Da bi pa marelo vzela na dopust:) Ojej, to pa ja kupiš na vsakem štantu, če je že tako nujno. No, še nikoli je nisem, pa je tudi letos ne bom.

Če pridem s 40 na 22, je moj organizem kvečemu vesel, ne pa v šoku in na misel mi ne pride, da bi se oblekla.
Pa da ne bo pomote, nimam rosno mladega organizma. 😉

Meni je bolj šokantno, če recimo v Tunizijo odpotujete v kavbojkah. Tam vas najbrž res takoj zadane kap, ko izstopite iz letala?

Jaz sem isto razmišljala, ko sem zadnjič šla v Grčijo. S sabo sem po naključju vzela eno majico z dolgimi rokavi in ene kavbojke. Oboje sem imela potem oblečeno vsak večer!!! Zvečer se namreč tudi tam ohladi, na otokih pa ponavadi vedno tudi malo piha. Skratka, potem sem si na otoku kupila še eno majico z dolgimi rokavi. Najbolj debelo, kar so jih prodajali. 🙂

Jaz vedno vzamem nekaj toplega s seboj. Rečmo dolge hlače, superge in jopico ali še puloverček.

Pa Grčija mi sploh ni nek blazno topel kraj….. meni je flis še na Tajskem ful prav prišlo, pa je bilo tam res pasje vroče…. a ko se je zvečer shladilo in si bil še ob kakšni vodi…. jao je bilo mraz.

Pa raj nosim to ke pa sem pa ne uporabim, kot pa da mi je potem žal, ker nimam enih dolgih hlač s sabo.

jaz vzamem dolge hlače, ker imam grde noge (žile), može pa zato, ker je v hotelih tak bonton. ampak res tanke, zračne hlače.

jopica???????? ne, ne rabim. jo pustim v avtu na letališču.

dežnik? itak, če bi slučajno deževalo (v grčiji in tuniziji se mi to še ni zgodilo) bi imela dežnik v potovalki in mi ne bi nič koristil. tam so itak plohe, če že so.

za vsak slučaj pa vedno vzamem malo več denarja.

Že vrsto let letujemo v Grčiji, toplih oblačil še nismo potrebovali, je pa res da vedno vzamem sabo kakšno majčko z dolgimi rokavi še posebej za otroke, ki jo navadno oblečemo na Brniku 🙁

ISABELLA*, ker si navedla, da že kar nekaj let obiskuješ Grčijo, kje ti je posebej lepo. Mi4 bi mogoče tudi obiskali Grčijo, pa me zanima malo kako in kaj. Je tam lepo tudi jeseni okt., nov. ?, vreme? cene hrane večerja, kosilo, podobno kot pri nas ali?

mi letujemo vsako leto v grčiji. povsod mi je bilo zelo lepo, otokov se ne da primerjat med sabo. septembra je še zelo lepo, oktobra in novembra pa ni več za kopanje. takrat je zanimiva npr. kreta, ker je ogromno drugega kot samo kopanje.

meni se zdi normalno da vzameš zraven za vsakega družinskega člana eno oblačilo z dolgimi rokavi. kaj pa je to takega če ga potem ne rabiš? hvala bogu, če ostane nedotaknjeno, ampak meni se to še ni zgodilo. če je temperatura npr. zvečer nižja od 23 stopinj mene zebe.

Še nikoli v Grčiji (vedno konec junija) nisem rabila ne dolgih hlač, ne dolgih rokavov.
Vzamem sicer s sabo tanko majčko z dolgimi rokavi, kakih kavbojk pa sigurno ne vlečem s sabo.

Enako bo letos. Napovedano je podnevi okrog 35, ponoči 27 stopinj – torej nobenega razloga za zimsko garderobo.
In tudi dežnik bo ostal doma! 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close