Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ko grem v eurospin se počutim nelagodno …

ko grem v eurospin se počutim nelagodno …

Vsake toliko mami peljem v nabavo na Rudnik. Glede na to, da so tam praktično vse trgovine na kupu, greva včasih tudi v Spin. V Spinu nabavlja bučno olje (nam je tisto najboljše), balzamični kis, testenine, paradižnik (v steklenici) in tekoči prašek za pisano perilo.
Jaz najmanj kupujem v Tušu, ne vem zakaj, ampak mi ne sede.
Je pa res, tako kot so že nekateri prej napisali – ko smo pred 30 in več leti v Italijo v Spin in v Avstrijo v Spar hodili smo bili pa carji. Kar neki…

Evo, jaz sem glih od tam. In sem srečala svojo osebno zdravnico. Danes dela popoldne. Nobeni ni bilo nerodno. Pa obe kar dobro finančno in izobrazbeno stojiva.

Bucno olje kupim samo od pridelovalca direktno in je pravo bucno olje in ne mesanica, da bi ga kupila v Eurospinu mi se na misel ne pride.

Samo zabite babnice se sramujejo, da kupujejo v Eurospinu.
Razgledane nimajo takih težav.
Pa ne misli, da je za razgledanost nujno imet diplomo. So ljudje z nizko izobrazbo lahko razgledani.
Ampak tudi samo na MONu prebereš kake traparije, da je sramotno hodit v Eurospin.
Samo res, to vidiš manjko v glavi.

Pred desetimi leti smo še pa v Eurospin v Italijo vozili!
Po njihove suhomesnate izdelke, italijanske sire in njihova znamka testenin je izjemna.

Jaz pa kupujem v Eurospinu mineralno vodo, navadno vodo, limone, testenine, sir, oljčno olje, ki ga uporabljam za kuhanje, papirnate brisače, robčke, paradižnikovo nezgo v tetrapaku, maskapone, ricotto. To vedno v tej trgovini se pa včasih najde tudi italijanski pršut brez konzervansov in še kakšne druge zadeve.
Meni to odgovarja, vi pa se lahko sramujete kolikor hočete.

Mi radi gremo v Eurospin, ker je s sprejemljivimi cenami, čeprav so že kar podražili od začetka.

Ribje konzerve, olive, vložene kumare, paprike, razne solate v kozarcih, paradajz mezga v flaši, paštete, testenine, moka, jajca so dobra, siri, maslo, toaletne potrebščine, čistila, sveže solate, sadje, sladkarije, še bi lahko naštevala…..

To je ko ona fora, ko je dvema nerodno, ker sta se srečala v kurbišču, čeprav sta oba tam..

Jao, kakšni problemi.

Nekateri ne kupujete v tušu. Res me zanima , zakaj. Če že za es pravite, da je za revne!? Kaj je poten narobe s tušem?

Tuš ima blagovno znamko tudi pretežno delano v državah, kot je Poljska. To mene odvrne, žal. Njihov kruh in pekovsko pecivo iz dopeke razen kruha ProBody (dopeka na prodajnem mestu) mi nikli ni bilo dobro. Ostale cene pa ima, če niso izdelki v akcijski ponudbi, dosti dražje kot naprimer francozar Leclerc, ker se uspe dogovorit za dosti nižje cene, kot Tuš. po mleko in mlečne izdelke hodim večinoma v diskont ljubajnskim mlekarn. Ker dajo znižano ceno še več kot teden dni pred iztekom roka uporabe, ne pa na dan datuma izteka le 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dol, kot ostali slo trgvoci.
Meni ima Tuš dosti manjšo izbiro tistih izdelkov, ki jih pogosto kupujem – zato grem z veseljem najraje v Leclerc, kjer najdem vse na enem mestu, sploh delikateso, pa kupim tudi zorjeno sveže meso iz njihove zorilne vitrine, meso in ribe so vedno sveže, občasno njihov narejen sushi tudi kupim, sem pač tak gurmanski kupec, da si vzamem čas in kupujem s z listkom tudi po eno uro, z užitkom. Meni nakupovanje hrane predstavlja užitek, ne najhujšo moro.

Drugače pa od diskontarjev imam najraje prav Eurospin ( ker sem ljubitelj italijanske delikatese, svežih testenin naprimer in če že ne grem v Italijo, potem nakupim kar v Eurospinu). Imajo prašek z marsiglio, ki ga tudi sicer redno kupujem v Italiji, pa potem solnokislino, pa destilirano vodo v 5l kanticah kar cenovno ugodno, pa sveže testenine, ricotta sir, pravi, nepreslan in na jezik nepekoč parmezan v kosu ala Grana Padano, ( mesnin, klobas in hrenovk pri diskontarjih ne kupujem).
Večkrat pa seveda opravim določene tedenske nakupe kar v Hoferju, (sta sicer oba z Lidlom enako oddaljena od našega doma), pa tudi zato, ker ima veliko izdelkov slovenskih proizvajalcev, Najbolj fajn kakšni sezonski izdelki, kot je mleti česen Česnek slovenskega porekla.
V Lidl pa že cca 3 leta ne hodim več. Ker so tudi občutno “tho” podražili izdelke ( no, saj jih je Hofer tudi, samo ima še vedno malce več prednosti pri meni , kot pa Lidl), pa tudi zaradi nekulturne klientele v Lidlu ( šlatanje, premetavanjae kruha z golimi rokami, predno vzame in izbere za v svojo vrečko, tudi dajanje nazaj, potem kašljanje po odprtem sadju in zelenjavi, prestiskana in prešlatana hrana na policah, ipd). Fuj, te mine – kar naj drugi kupujejo to, jaz ne bom.

Bucno olje kupim samo od pridelovalca direktno in je pravo bucno olje in ne mesanica, da bi ga kupila v Eurospinu mi se na misel ne pride.[/quote]
Žal je Prekmurje malo predaleč, da bi iz Ljubljane tja hodila po olje. Imajo mešanico (tako kot v vseh drugih trgovinah) in 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, no in to 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kupi.

es je zakon in se iskreno zahvaljujem vsem, ki vas je tam sram kupovat – tudi po vaši zaslugi je povpraševanja tam manj in lahko mi še naprej tam kupujemo po ugodnih cenah. Zahvaljujem se vam tudi za to, da poganjate slovensko gospodarstvo s kupovanjem dražjih izdelkov, od katerih se plača več davka, zato da lahko imamo mi v JS lepe plače.

Nekaj stvari je v eurospinu dobrih in dokaj kvalitetnih. Se pa pocutim v tej trgovini nelagodno, ker so trgovke skor vse bosanke.

Ti si pa revca v glavi a ne? A v Italiji te pa mine, ker italijansko govorijo al kaj? Bolana baba!

Jaz grem v trgovino kupovat, ti očitno ne.

Kje je pa tu logika? Če je povpraševanja manj, je večja nevarnost za višje cene ali zaprtje trgovine?!

Ne hodim v Evrospin, niti Hoferja, v Lidla tudi ne. Pa ne zato, ker bi me bilo sram. Ampak zato, ker nimajo izdelkov, ki so meni všeč.

Sploh če sta mož in žena 😀

Folk se počuti nelagodno, ker kupuje hrano, tega svet ni videl…

Najbolje je pa to, da še kar hodijo, ampak se počutijo “nelagodno”, pa smo spet tam, ko hočejo nekateri biti nekaj več, pa jim ne ratuje…res nelagodna situacija.

Jaz se v Eurospinu in Lidlu počutim izredno slabo le zato, ker v teh trgovinah ne srečam Slovencev!
Samo to me moti.

Ma, daj, kaj mene nikad nisi tamo vido? Jaz skoro svaki tjedan grem tam kaj kupit in pravš da nisi vido slovencov?! Crkno sam od smeha, kad sam prebrao kaj si napiso… Vidi ti, nije vido slovencov?! A ti mižeš ko grem mim tebe u tom Eurospajnu

Jaz ne hodim ker mi ni všeč in ker mi je lastnik antipatičen. Čist osebna odločitev. Nikakor ne mislim, da je v Tušu zanič kvaliteta, da mi je nerodno tam kupovati… Tuš mi je tudi precej oddaljen. Hodim pa primarno v 3 trgovine, večino kupujem v eni, ostalo v drugih dveh ali treh. Ne izbiram, kje imajo kakšen izdelek v akciji, ampak nimajo vseh izdelkov povsod in če si kaj takega zaželim, grem pač tja. Pa ne verjamem, da v cenejših trgovinah slabša kvaliteta. Povezano je s strategijo, poslovnim modelom: ponudba, police, nakičenost trgovine, količina prodaje…

sem slišal zgodbo, ko je ena ženska ravno prišla iz eurospina in srečala prijateljico. poszanli sta se že 20 let, zaupali sta si vse. prijateljica je bila zgrožena, doma povedala možu. skupaj so sklicali vse njene prijatelje in organizirali intervencijo. ženski so povedali, da ima velik problem in da se mora nakupovanja tam odvaditi, ker gre za njen ugled. čez kakšen mesec je vse dobro kazalo, nakupovala je v dražjih trgovinah z enako kvalitetno robo kot vsak drug normalen človek. v torbico so ji tudi vstavili gps sledilnik, da so jo kontrolirali. enkrat pa so ugotovili, da je ponovno šla v eurospin. prijateljica ji je obrnila hrbet in nikoli več govorila z njo. zapustil jo je mož in tudi dobil skrbništvo nad otroci, sodnik je bil zgrožen ob ideji, da bi ženska, ki hodi v eurospin, še naprej skrbela za otroke. izgubila je tudi službo in vse druge prijatelje.

čez leto dni, ko se je zbudila na gnilem jogiju v zapuščenem bloku, je ženska razmišljala in nenadoma ugotovila smisel vsega in si rekla: “v bistvu, hvalabogu da sem se rešila snobovskih idiotov v mojem lajfu”. od takrat je ponosno začela hoditi v eurospin skoraj vsak dan. tam je spoznala tudi redne nakupovalke in se z njimi spoprijateljila. nekega dne je do nje pristopil moški in jo povabil na pijačo. izkazalo se je da je uspešen poslovnež, ampak varčen. zaljubila sta se in čez dve leti poročila. tudi zanosila je in imela trojčke, od katerih sta žal preživela samo dva. vseeno je to postala srečna ne-snobovska družina, ki je ni sram nakupovat v eurospinu.

o, kako lepo:) to je pa skori tko kot v tistem filmu z lopezko… a to se tud v resnici kdaj zgodi?!

o, kako lepo:) to je pa skori tko kot v tistem filmu z lopezko… a to se tud v resnici kdaj zgodi?![/quote]

No, edin tist ni lepo, da en bogi dojenček ni preživel… a je bil fantek al’ punčka?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close