Ko cepljeni izgubijo moralni kompas
spet ljubosumje, 01.11.2021 ob 19:54
Ajoj, kako ljubosumje seka ven iz teh zgodbic.:) Kok smo ljubosumni na tiste, ki lahko vse, kar mi ne smemo. In cepit se ne greš, ker si bebavo prepričano, da cepivo spreminja tvoj DNK, hahahaha. Vsak napad virusov je sprememba tvojega DNK, če gledaš v tem smislu. Drugače pa: NIJZ pravi, da cepiva proti covidu-19 ne povzročijo spremembe človeškega genoma. Vse nukleinske kisline v cepivih narejenih na osnovi mRNK, adenovirusov in plazmidov, obstanejo v celicah le začasno, toliko časa, da nastanejo proteini (antigeni), ki izzovejo imunski odgovor in sprožijo nastanek protiteles. Strokovnjaki še pojasnijo, da se cepiva v telesu kmalu razgradijo in ne spreminjajo človeške DNK.
Ampak ja, vse je izmišljeno, to si strokovnjaki po svetu nalašč zmišljujejo, ne?
Ni tako preprosto! Cepivo ima le določen odstotek take substance, kot jo sicer deklarirajo in s časom se ta odstotek zmanjšuje, dokler ni tako nizek, da cepivo ni več uporabno. Kakšen je v cepivu koktail v nekem trenutku (mRNK, ki je pravi pa mRNK, ki je približno pravi,..pa substance, ki so nastale z razgradnjo mRNK in ovojnic s časom od izdelave cepiva do uporabe,..) Seveda tisti , ki bi cepili vse po spisku zelo idealizirajo cepivo, največ kar priznajo je, da vsem ne nudi enake zaščite, nekaterim sploh nič, da so stranski učinki manjši od koristi..seveda ne povedo da nekaterim gredo predvsem samo težki stranski učinki, drugim bolj srečnim pa bolj koristi,… Ampak največje sr*nje je pa dejstvo, da so zdravila in njihov razvoj v bunkerju, sicer cepiva ne bi imela legitimnosti uporabe, ker imajo študije še v teku in zaradi tega ven prihajao le tista zelo draga zdravila, ki ne ogrozijo načrtovanega masovnega cepljenja.
Korona je res sprala ljudi…ne sekiraj se, bolje da si sama, kot s takimi ljudmi. Sama nimam nic slabe vesti, da so doloceni sli pa-pa iz mojga lajfa. Niso vredni, da se sekiram zaradi njih, sploh ce so se z mano skregal zato, k ne morm z njimi v kino ker nisem cepljena pa k nism bila pripravljena placati 12€ za test in ker o glej hudica, me korona v vsem tem casu se ni ujela, da bi mela status prebolevnika ???
Ni vsak vreden tvoje energije, na tebi je, a jo bos vlagala v ljudi, s katerimi si na isti valovni ali pa se kregala z bedniki. Moj fotr recimo…on se je cepil sma zato, da lahko gre naokoli. Ker je star 60 in ker se boji da bo zamudil lajf s tem, k bo zaprt zarad korone. Lepo sm mu rekla, da ne bo samudu lajfa ker je imel lep in pester in zabaven in dobr lajf, da si ne rabi zdaj unicit zdravja. Obe njegovi bivsi zdravnici(upokojeni, 40let so skupaj delali) in zdajsna mlada dohtarca so mu odsvetovale ceplenje..nah, zdaj ga pa zdravje matra. Vedno jamra o utrujenosti, obraz je upadel, energije ni, pozablja. Ja ja, so to leta. Ampak fak no?! Naravno se ne postaras kr na horuk v petih mesecih. Razen ce si cepljen. In zelo, zelo veliko mladih in starih in tistih umes poznam, ki se pocutijo podobno. Veliko jih poznam, ki imajo tezave s srcem ali pa jih je ruknila kap. Veliko jih poznam, ki ne zmorejo vec prelaufat vsak dan 10km kot so jih prej 3-5x tedensko. In veliko je takih, k jih pljuca matrajo ze pri vsakdanjih stvareh, kaj sele pri sportu.
Zato, ne obremenjuj se. Najdi si folk s podobnim misljenjem, da se spodbujate in si lepsate dneve. Ne da ti nekdo serje po glavi. Zato mamo vlado, ne rabmo se prjatlov takih.
hiena5, 04.11.2021 ob 22:19
Pozdravljeni.
Bom kratka. Vaše mnenje spoštujem, imate pravico, da se odločite sami.
Ne privoščim vam, da kadarkoli v življenju vidite kaj so nujna stanja. Nujna nujna, ko gre za prvi utrip, prvi vdih, ko je življenje na nitki. Ne privoščim vam, da vidite to v normalnih okoliščinah. Še manj pa vam privoščim, da vidite človeka, ki se mu to dogaja zaradi korone. Ki mu je zaradi korone prenahalo biti srce, sesula pljuča, ne more več hoditi, ga je doletel miokardni infarkt…. pa vse do tistih, ki jih spremlja omotica še mnogo mesecev po prebolelosti. In ja, tukaj se boste oglasili protimisleči. Tudi po cepljenju je lahko tako, seveda stranski učinki od kapi do zastojev srca in tistih z vročino in zgolj bolečino. Prav tako kot po anesteziji, ki jo dobite pred OP, kot po antikoagulantni terapiji, ki sledi vsakemu OP… pa nihče ne pomisli. Že z Lekadolom pridejo stranski učinki.
Skratka, vsem ki ste proti in ne verjamete v nič. Vabljeni, vabljeni na urgenco, ko se boste med nujno vožnjo oblačili v vso zaščitno opremo, na kraju hiteli pomagati kovid pacientu, ga spravili k sebi, postavili na noge samo da bi se presedel, pa bo od napora (ki je za nas vsakdanji) ponovno padel v nezavest, sledil bo previsok pulz, prenizek krvni pritisk, šok…. pa ga ponovno dvignite k sebi, in ga pravočasno pripeljite na urgenco, sprejmite v sobo, kjer bo ostal mesec dni, z velikim vprašanjem ali bo kdaj spet enak človek, kot je bil. Vabljeni, hitro boste izgubili dvome.
In vsi, ki vam je mar, delite svojo zavest dalje, naj doseže ljudi, da se bodo znali vzdržati stikov, ostati doma, skrbeti za svojce, masko namestiti čez nos, in pa po lastni presoji tudi cepili. Hvala v imenu tistega, ki mu boste s tem morda rešili življenje.
Odgovarjam hijeni5
Samo eno vprašanje: zakaj dopuščate, da pade oboleli za kovidom v tako stanje? Zakaj ne začnete s takojšnjim zdravljenjem na domu? Zdravila so na voljo, zakaj jih ne uporabljate? Če je kovid res tako huda bolezen, zakaj ga ne obravnavate ustrezno že od samega začetka? Študije potrjujejo, da je potrebno prekiniti ali vsaj upočasniti repliciranje virusa v telesu, zakaj torej slovenski zdravniki predpisujejo samo lekadol, ki nima nobenega zaviralnega učinka?
Če nimaš odgovora na to vprašanje, se pojdi raje sramovat v luknjo. Zdravstvo pa tako.
vse v razsulu, 07.11.2021 ob 09:28
Odgovarjam hijeni5
Samo eno vprašanje: zakaj dopuščate, da pade oboleli za kovidom v tako stanje? Zakaj ne začnete s takojšnjim zdravljenjem na domu? Zdravila so na voljo, zakaj jih ne uporabljate? Če je kovid res tako huda bolezen, zakaj ga ne obravnavate ustrezno že od samega začetka? Študije potrjujejo, da je potrebno prekiniti ali vsaj upočasniti repliciranje virusa v telesu, zakaj torej slovenski zdravniki predpisujejo samo lekadol, ki nima nobenega zaviralnega učinka?
Če nimaš odgovora na to vprašanje, se pojdi raje sramovat v luknjo. Zdravstvo pa tako.
Tako je, dobro si zastavila vprašanje – glede na to , da tuje študije tudi javno dostopne navajajo, ( ameriške in kitajske) da v štartu hitro zdravljenje zudarno dozo kortikosteroidov lahko prepreči hujšo dihalno stisko, poškodbo pljuč in težave z dihanjem, lahko preprečijo da bi oseba potrebovala respirator. Kortikosteroidi so zaviralci akutnih vnetij, kar pa kovid preko vstopne točke z respiratorno okužbo tudi naredi – ziritira imunski sistem in napada – glavni cilj pa je potem kardiovaskularni sitem. Veliko tujih študij je tudi na to tematiko, da ni dobro prehitro takoj dan na podporo kisika -prej rajekortikosteroide…
Ampak, kdo smo mi , da bi si drznili kaj napisat, kaj tuji strokovni članki na podlagi študij vsebujejo in so javno objavljeni, javno dostopni? Aha, smo fejsbuk in splet doktorji.
dnk bi morali nekaterim res spremenit, 02.11.2021 ob 12:05
da se ne bi razplojevali taki defekti, ki se zato ne cepijo:):)
tako,da….
Stari jz mam predlog greva se uradno cepit zajtojn, jaz tebi moje cepivo ti meni tvojo svobodo. Pokluceva se laznive medije. Aja to pa ne, ker se nisi cepil zaradi zdravja ampak svobode. Razumem te, omejen v glavo. T za vse.
doza kortikosteroidov na začetku pred respiratorjem, 07.11.2021 ob 11:03
Tako je, dobro si zastavila vprašanje – glede na to , da tuje študije tudi javno dostopne navajajo, ( ameriške in kitajske) da v štartu hitro zdravljenje zudarno dozo kortikosteroidov lahko prepreči hujšo dihalno stisko, poškodbo pljuč in težave z dihanjem, lahko preprečijo da bi oseba potrebovala respirator. Kortikosteroidi so zaviralci akutnih vnetij, kar pa kovid preko vstopne točke z respiratorno okužbo tudi naredi – ziritira imunski sistem in napada – glavni cilj pa je potem kardiovaskularni sitem. Veliko tujih študij je tudi na to tematiko, da ni dobro prehitro takoj dan na podporo kisika -prej rajekortikosteroide…
Ampak, kdo smo mi , da bi si drznili kaj napisat, kaj tuji strokovni članki na podlagi študij vsebujejo in so javno objavljeni, javno dostopni? Aha, smo fejsbuk in splet doktorji.
Hmmm, in kaj naj storijo zdravniki, če za anticepilce virus ne obstaja in zbolijo kvečjemu za “gripco”. Za to pa res ne potrebujejo zdravniške pomoči in posledično pokličejo zdravnika šele, ko je prepozno!!!
Žal, vsemogočni pa tudi dohtarji niso in ne morejo zavrteti časa nazaj. Vsaj do trenutka, ko bi se še dalo pomagati.
Ajej, 07.11.2021 ob 13:49
Hmmm, in kaj naj storijo zdravniki, če za anticepilce virus ne obstaja in zbolijo kvečjemu za “gripco”. Za to pa res ne potrebujejo zdravniške pomoči in posledično pokličejo zdravnika šele, ko je prepozno!!!
Žal, vsemogočni pa tudi dohtarji niso in ne morejo zavrteti časa nazaj. Vsaj do trenutka, ko bi se še dalo pomagati.
Kaj bluziš in se motaš ven? Do katerega trenutka nazaj, ko bi se dalo pomagati? S pravočasno oskrbo bolnikov bi bil drastično zmanjšan pritisk na bolnice. Aja, to pa ne. Ker je treba terorizirat folk, da se bo ja šel cepit, da bojo izpolnjeni targeti pogodb s proizvajalci cepiv.
Neumni ljudje me iritirajo. Ko bi le nekdo naredil cepivo za njih.
Hilary, 07.11.2021 ob 14:09
Kaj bluziš in se motaš ven? Do katerega trenutka nazaj, ko bi se dalo pomagati? S pravočasno oskrbo bolnikov bi bil drastično zmanjšan pritisk na bolnice. Aja, to pa ne. Ker je treba terorizirat folk, da se bo ja šel cepit, da bojo izpolnjeni targeti pogodb s proizvajalci cepiv.
Neumni ljudje me iritirajo. Ko bi le nekdo naredil cepivo za njih.
Se strinjam.
Debilni provokatorji nenehno nabijajo o nekih anticepilcih. Ker drugega ne znajo kot izsiljevati in poniževati vsakega, ki ni takšen bedak, da bi padel na njihove bedarije in laži.
Naj raje ti debilni provokatorji vprašajo zakaj njihov firer in ostala golazen niso cepljeni.
kortikosteroidi delujejo brez skrbi, 07.11.2021 ob 14:29
kortikostroidi so v pravočasnem začetnem trenutku dihalne stiske še kako učinkoviti, tudi pri kovidu. Pa se ti izmotavaj, koliko se hočeš.
Torej praviš, da naša zdravniška stroka ne deluje po pravilih sodobne medicinske znanosti?
A potem zdravijo kako? Na zastarel način? Kaj pa uvajanje eksperimentalnih zdravil? To potem tudi odpade? Ker nobeno zdravilo ni uradno in neeksperimentalno registrirano za covid. Torej kaj preostane? Tožiti našo zaostalo zdravniško stroko?
Robi917, 07.11.2021 ob 14:22
Se strinjam.
Debilni provokatorji nenehno nabijajo o nekih anticepilcih. Ker drugega ne znajo kot izsiljevati in poniževati vsakega, ki ni takšen bedak, da bi padel na njihove bedarije in laži.
Naj raje ti debilni provokatorji vprašajo zakaj njihov firer in ostala golazen niso cepljeni.
A jaz, da koga ponižujem? Se mi zdi, da sta bolj vidva v tej skupini agresivnežev. Žal.
Tis, 07.11.2021 ob 14:33
Torej praviš, da naša zdravniška stroka ne deluje po pravilih sodobne medicinske znanosti?
A potem zdravijo kako? Na zastarel način? Kaj pa uvajanje eksperimentalnih zdravil? To potem tudi odpade? Ker nobeno zdravilo ni uradno in neeksperimentalno registrirano za covid. Torej kaj preostane? Tožiti našo zaostalo zdravniško stroko?
Da, jaz to trdim. In trdim tudi, da na osnovni ravni zdravstvo sploh ne deluje. Z zdravljenjem kovida je treba začeti čim prej, obstajajo preizkušene kombinacije zdravil in dodatkov, ki učinkujejo, treba pa je seveda stati pacientu ob strani in nadzorovati parametre, da se ob morebitnem poslabšanju prilagodi terapija.
Kaj bluziš in se motaš ven? Do katerega trenutka nazaj, ko bi se dalo pomagati? S pravočasno oskrbo bolnikov bi bil drastično zmanjšan pritisk na bolnice.
Katerega dela v povedi: “Zdravstvenega osebja v Sloveniji kronično primanjkuje.” ne kapiraš? Kdo bo dirkal na dom do bolnikov in jih zdravil? Ti? Tega se lahko gredo države, ki svoje medic. sestre dobro plačujejo in ki imajo normalno število zaposlenih sester in zdravnikov. Ne pa država, ki je kadrovsko podhranjena s temi kadri že vrsto let, odkar je kovid, pa še toliko bolj. Vse to se zelo lepo sliši, kar praviš, ampak smo žal banana država, ki nima pogojev za take podvige. Žal.
Hilary, 07.11.2021 ob 16:23
Da, jaz to trdim. In trdim tudi, da na osnovni ravni zdravstvo sploh ne deluje. Z zdravljenjem kovida je treba začeti čim prej, obstajajo preizkušene kombinacije zdravil in dodatkov, ki učinkujejo, treba pa je seveda stati pacientu ob strani in nadzorovati parametre, da se ob morebitnem poslabšanju prilagodi terapija.
Še enkrat, za vse to rabiš veliko kadra. Še več, kot so normativi. Mi smo zeloooooo pod normativi in tega enostavno ne ZMOREMO opravljati. Lahko sicer zanikaš vse skupaj in tako kot anticepilici trdiš, da kadra je, da je vse skupaj laž (čeprav ni). Preberi, kaj je o izrednem primanjkljaju med. osebja povedal dr. Noč, kaj o tem že leta govorijo med. sestre. Seveda lahko še naprej ne verjameš, ampak to je dejstvo. Drugače pa se teoretično s teboj strinjam, seveda bi bilo to najbolje. Pri nas pač ne gre. Ni kadra.
džizs no, 07.11.2021 ob 16:37
Še enkrat, za vse to rabiš veliko kadra. Še več, kot so normativi. Mi smo zeloooooo pod normativi in tega enostavno ne ZMOREMO opravljati. Lahko sicer zanikaš vse skupaj in tako kot anticepilici trdiš, da kadra je, da je vse skupaj laž (čeprav ni). Preberi, kaj je o izrednem primanjkljaju med. osebja povedal dr. Noč, kaj o tem že leta govorijo med. sestre. Seveda lahko še naprej ne verjameš, ampak to je dejstvo. Drugače pa se teoretično s teboj strinjam, seveda bi bilo to najbolje. Pri nas pač ne gre. Ni kadra.
Koliko milijonov pa zmorete pokrasti vsak mesec iz zdravstvene blagajne ?
Daj pipika ne ponavljaj, ni kadra, ni kadra. To govoriš ljudem, ki vplačujejo obv. Zdr. Zav, v plačujejo dodatno zdr. Zav. Daj to povej tistim, ki si polnijo žepe na ta račun in povej to ministrstvu za zdravje, ki je odgnali kader v Avstrijo. Ne prti tuje krivde na hrbte zavarovancev. Zdaj pa, cmeranje od odgovornih ni kadra. Jaz naj se grem cepit, ker je nekdo grel pozicijo 30 let?
Hilary, 07.11.2021 ob 17:31
Če ste pa tako v *urcu, pa vsaj pošljite bolnikom na po pošti komplete zdravil, kot so to naredili v Južni Ameriki in Indiji. Za primerjavo, da celo najbolj revne države bolj skrbijo za zdravje svojih državljanov kot Razvita Slovenija. In se oglasite kdaj na telefone, saj kavica bo počakala.
Ljubica, nisem jaz med.sestra, o tem, da ne ZMOREMO tega opravljati, govorim v prvi os. množine, ker govorim za Slovenijo, mi, Slovenci, razumeš?
Tukaj imaš enega od mnogih člankov na to temo, drugače pa o tem bijejo plat zvona že ogromno časa, a nobenega posluha:
Forum je zaprt za komentiranje.