knjige za osebno rast-duhovnost
predvsem si ne izposojaj kakšnih jenkijevskih avtorjev, saj je ameriški narod skoraj ves psihotičen. so potomci puritancev, angleških republikancev, ki slavijo kot svetovni prvaki v čistunstvu. nasploh bodi pozorna na new age uspešnice, ki jih prebiraš in kimaš: saj to sem pa vedel. ko knjigo odložiš, se sprašuješ, čemu si posvetil svoj prosti čas oziroma celo evre, če si bil tako neumen, da si jo kupil.
najbolj ti priporočam domače avtorje (rugelj, godina, …), saj ti najbolj poznajo slovenskega človeka. slovenci smo hlapci. tiho občudujemo južne narode zaradi njihove odločnosti in topline. spogledujemo pa se tudi s severnimi (znamo biti trmasti) in zahodnimi (znamo biti sinčki in hčerkice do smrti svojih staršev).
ps: odličen je tudi milivojević. tudi košićek zna biti zanimiv, čeprav se mi zdi pri slavljenju ženske samozavesti nekoliko preveč sumljiv. gotovo je bil na stara leta kurbir, saj je ženske neverjetno poveličeval. rubelj je njegovo nasprotje, vseeno pa je pri definiciji človeške samozavesti za vse strokovnjake tata i mata. zanimiv patron se mi zdi tudi roman vodeb, ki je nekakšen športni seksolog. ni čudnega – pri libidu gre za vse, kar je ustvarjalnega. to je življenjska energija za dosežke. šport, seks, ustvarjalnost, vse gre preko libida. če libido trpi, samozavest trpi, saj tvojih dosežkov nihče ne opazi.