Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Knjige za na morje

Knjige za na morje

Cez nekaj dni grem za 3 tedne na morje. S seboj bi si vzela kaksno knjigo in bi vas prosila za kaksen predlog. Najraje berem resnicne zgodbe ampak ne kaksnih ljubezenskih. Hvala

50 odtenkov, ali našo hribovsko verzijo Južno od pekla, ali obe 🙂

Jaz berem zdaj knjige (neapeljska tetralogija) Elene Ferrante, prebrala tudi njeno knjigo Zavržena žena … Priporočam …

Jaz ne ločim med knjigami za morje , ali za doma;). No, za morje bi bile mogoče kakšne kriminalke. Recmo skandinavci imajom odlične pisce kriminalk. Izbire je veliko.

Jaz nisem strastna bralka, sem pa letos na morju požrla knjigo cavazza. Resss priporočam.

Najini valovi. Vrhunski humor.

Tudi meni je fajn Ferrante – ravno odložila “O novem priimku: mladost”

Ena taka domača: Žena ima vedno prav (Kamenko Kesar), mnogi hvalijo tole: Belo se pere na 90, zmagovalka kresnika 2019 (je še nisem, imam pa na seznamu), ali tole: John Maxwell Coetzee: Sramota….sicer smo pa na podobne teme že večkrat odgovarjali, pobrskaj po mon iskalniku…

Belo se pere na 90…odlična knjiga!
Biografija od Cavazze tudi odlična (Milekova je v pisni obliki za pohvalit, kot voditeljica pa…bi potrebovala kar nekaj učnih ur..)..

Belo se pere na 90 je cist povprecno napisana knjiga, kar pretrese je zgodba. Biografija o Cavazzi je super. Priporocam Ruglja o pohodu Lj. Triglav. Vsec mi je bila tidi trilogija stoletje Follet.

Recimo Larsonove knjige Dekle s črnim tatujem, Dekle, ki se je igralo z ognjem … Pet knjig, ki se vse začnejo z Dekle … Se bere, da ne moreš odložiti knjige …

priporočam December Moon, Barbara raue. Gre za biografijo slovenske operne pevke. Krasen jezik, zanimiva knjiga.

Jaz sem tudi čisto noter padla v Folletovo trilogijo Stoletje!
Belo se pere … res ni nek vrhunec literature, ampak meni zelo všečno napisano. Seveda je pa bistvo v zgodbi.
Za tako bolj “easy” branje so bile meni kriminalke Avgusta Demšarja, sem prebrala vse, ki so na Biblosu.
Super sta mi bili kriminalki Tadeja Goloba Jezero in Leninov park, pa njegovi biografiji Zorana predina in Milene Zupančič.
Za tiste, ki ste morda odraščali še v Jugoslaviji, vsekakor zanimivo branje Zgodovinska čitanka Miljenka Jergovića.
Všeč so mi bile tudi vse kriminalke Tess Geritsen, kar sem jih prebrala.
Malo drugačno (zanimivo in malo tudi hecno) branje je Iskanje izgubljenega zdravja Branka Gradišnika.
Zanimiva mi je bila tudi Čeferinova zgodba Nespodobni odvetnik.

No tole sem se na brzino spomnila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close