Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige za moške

Knjige za moške

Rada bi nekaj naslovov. Možu namreč iz knjižnice nosim knjige.
Zanimajo ga predvsem II. svet. vojna, bližnji vzhod, diktatorji itd.

Ravno je prebral Slovenija leta 1945 – angleška avtorja.

Ali mi priporočate kakšen naslov?

Če sprašuješ po romanih, potem mu znajo biti všeč romani J. M. Simmla (Pa čemprav ni zmeraj kaviar, Včasih je tudi jokati užitek, Odgovor pozna le veter, …), če jih ni že prebral. Vedno junak moškega spola, nekaj kriminala, povezava z II. SV, … Mojega moža so posebej navdušile Eno leto v Provansi, tudi Hotel Pastis (isti pisatelj, le malce lahkotnejši) Moški v kuhinji, pa romani A. Hailey-a (upam, da sem napisala prav, naslovi so Denar, Letališče, Hotel, pa še jih je nekaj) in V. Zupana.

ž

Perrault, Gilles – Rdeči orkester

enkraten zgodovinski opis delovanja špijunske mreže med 2. sv. vojno.

Zdaj je nova o Hrvatih, predgovor je napisal Jelinčič, avtor je pa Psunjski. Naslov je hrvati v luči zgodovinske resnice. Moški jo radi berejo. Pa Rdeča garda je nova, stare so pa recimo Sadamova bomba, Skrivnostna zgodba Mosada, Tvojemu potomstvu bom dal to deželo, Med svobodo in rdečo zvezdo, Legija prekletih, Goli vojščak (o tujski legiji).

Super knjige, tudi sama sem jih prebrala.

Mene vedno pretrese Primo Levi.

@Toro: Periodni sistem?:)) Meni se je zdela carska.

lp, proxima

@Zima1:
na to tvoje:
“Zdaj je nova o Hrvatih, predgovor je napisal Jelinčič, avtor je pa Psunjski. Naslov je hrvati v luči zgodovinske resnice. Moški jo radi berejo”

niti slučajno!!!

@proxima: Periodni, seveda, pa Ali je to človek, pa Potopljeni in rešeni … Vedno znova me osupne njegova stoičnost nad lastno usodo ter natančnost, s katero se poglablja v medčloveške odnose v najekstremnejših situacijah …

Pri nas v knjižnici jo. Vrsta je zanjo. Nisem “posiljevala” z njo, sem le predlagala. Drugič pač ne bom več napisala ničesar, tudi če bom kaj vedela. Brez veze mi je, ko človek hoče dobro, naleti pa na napad.

Hvala in lep pozdrav.

Izjemna knjiga! ČE mu je bila všeč priporočam še Alojza Rebulo, Nokturno za Primorsko.

New Report

Close