Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjige v tujih jezikih

knjige v tujih jezikih

toliko debat o knjigah v tujih jezikih, pa nihče ne svetuje lažjih knjig v npr. ang, nem, ita, spa, fra …
Kaj ko bi tisti, ki veliko berete v tujih jezikih, svetovali ostalim, katere knjige so lažje branje???????

Meni so se zdele otročje lahke in zanimive knjige Waris Dirie, Lance Armstrong. Berem še “pasjo literaturo”, ki se mi pa prav tako ne zdi ne vem kako težka.

v angleščini se mi je zelo berljiv zdel Salinger, v nemščini sem nazadnje brala zelo čitljivega Beigbederja, pa Ljubimki, v španščini pa recimo Becquer. Več se pa lahkega branja v tem trenutku ne spomnim, se še oglasim, sem sedaj že v pakiranju za na morje:-))))

Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time (enostaven jezik, zgodba z vidika avtističnega dečka) ali pa recimo Fowles: Magus.

In tudi jaz pakiram za na morje in se veselim deževja.

kam pa greš? mi nimamo deževne napovedi, le temperature se ne bodo več gibale nad 30 ampak bodo malo bolj normalen okoli 27. Gremo pa v Cavtat (Dubrovnik). Kaj si boš pa vzel s sabo za branje? Jaz imam namen Norveški gozd, Tri ljubezni, pa še kakšne 3, mi bo kak nasvet prav prišel:-))
kr jst sorry, ker speljujem tvojo temo drugam ;-o

V Vsaki malo bolje založeni knjižnici imajo tudi angleške knjige razdeljene po težavnosti stopnji. (od 1 do 8) Največ je klasikov, pa tudi kaj drugega se najde. Pojdi, nekaj vzemi in se preizkusi. Če ti bo šla tudi zadnja stopnja brez problemov, potem lahko greš po katerokoli knjigo v angleščini.

Lp, Ela S

Off topic in opravičilo kr jst: Pag, z mano pa gre Millerjev Oxygen, ki sem ga načel že drugič, prvič seveda neuspešno, pa Hacklov Abschied von Sidonie (po nasvetu Selene), pa še tri nemške, za katere se niti slučajno ne spomnim niti avtorja niti naslova, pa lahkotno branje Trije v postelji, in to je to za štirinajst dni.

malo zamujam, ker nisem redno tu. Moje prve knjige v angleščini, ki sem jih začela brat v 2. letniku gimnazije, so bile Hemingwayeve. Zelo enostavne. V francoščini pa Francoise Sagan. Res lahke. V nemščini pa še zdaj berem samo revije, ne knjig.

V angleščini takorekoč ni lažjega od Carverjevih kratkih zgodb, ali pa na primer Beckettovega Godota, ki ga res lahko prebere vsak srednješolec. V francoščini bi jaz poskusila s Petit Nicholasom, ki je pravzaprav otroška, ampak zelo smešna knjiga.

New Report

Close