Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

ei ti dam en nasvet >>pjdi psihijatru

ei ti dam en nasvet >>pojdi psihijatru

Kaj bo šele v prvem letniku srednje šole, ko imajo za obvezno čtivo Antigono, Ojdipa in Romeo in Julija, kjer opisuje samomore. Upam, da boste preverili tudi te knjige, se nanje pritožili in hčeri prepovedali to brati 😀

Jaz pa imam sina ki zelo slabo je oz. določene hrane še ni niti poskusil. Zdaj si mi pa ti mamica dala idejo in sem se odločila da bo to knjigo večkrat prebral, potem bo pa mogoče ( po tvoje) začel jesti vse od začetka.Drugače pa če si ti vegetarijanka ne vem zakj tako vsiljuješ otroku hrano ki je tebi všeč, naj poje kar mu paše

Gospa,

Oprostite .. vendar vi ste zelo bolana…!!!!
zaradi takih starsev, zabredejo otroci med droge itd…
se bolj ubog bo pa vas otrok,
katerega maltretirate z svojim vsiljevanjem … dobesedno posiljevanjem… joj…
Vsi iz moje generacije smo brali 5 prijateljev… med njimi tudi profesionalni sportniki in manekenke… katerih imen ne bom omenjala …
Malce se pojdite zdihat na svez zrak in se znebite svojih frustracij, drugace pa bi vam priporocala nocno aktivnost, katera zelo sprosca, …
😉 LoL bo spet halo, ….
A vseeno svojega otroka niste kupila v trgovini … 😛
Otroku pa pustite svojo fantazijo!!!
Tudi jaz sem morala enkrat poskusiti arasidovo maslo … pa mi ni bilo ne vem kaj…
Lep pozdrav,

pa malce vec nocnih vadb,
potem se ne boste obremenjevali z takimi nepomembnostmi !!!
Namesto, da bi se vprasala, jemlje moj otrok droge… mu kdo grozi, kako se custveno pocuti … kako se sploh pocuti??? Vsiljujete svojo moteno misljenje …
[/b]
[/i]

Zakompleksana mati, zdrava prehrana in vse ok, ampak od nekaj piškotov in sladkarij pa še ni noben umru… pa tudi glede teh packarij, ki se nabirajo od vse te hrane, surprise se nabira tudi iz vse kupljene hrane v trgovini, pa je jabolko še najslabše od njih. Vse na tem svetu je že umetno in tudi če je bio ima stvari notri, ki ne bodo ok. pusti otroku naj je malo vsega, nismo vsi isti tudi otroci se razlikujejo od mame.
Kar se tiče knjige same, je popolnoma neškodljiva. Namenjena je zabavnemu branju in ne da bi otroci pobirali ven kaj je “zdravo” jesti. Sama sem prebrala mnogo knjig od Kurje polti do Mi otroci iz postaje zoo itd. Nič mi ne manjka, samo ob branju takšnih knjig greš v popolnoma drug svet, tak ki ti je všeč. Mama je očitno premalo prebirala zabavnih knjig. Kaj se bo pa zgodilo šele v srednji šoli, ko je predpisana literatura za domače branje antigona, kjer se med seboj ubijajo? še hujše, ko za maturo slovenščine dobiš vojno knjigo, ki na začetku nazorno opisuje seks med trinajstletniki. Knjig enostavno ne moremo izgnat iz knjižnih polic, so zato tam ker so lahko in ker so po svoje pravilne. Kam bi prišli če nebi bilo vsega tega? Bili bi nerazgledani in nebi vedli kaj se dogaja okoli nas. Pa tudi pisanje šoli in še hujše medijem glede tega je absolutno potrata časa, če se šola ne odziva, kaj bi naredili šele mediji? Zgodbo bi vzeli kot hec in jo objavili v posmehljivem pomenu ali pa bi si mislili, da zgodba enostavno ni dovolj “senzacionalna” za medije, kar samo pomeni, da je problem nekje drugje in ne v knjigi 5 prijateljev.

Tako mamo bi bilo treba peljat h psihiatru… Prav ne morem verjet, da obstajajo tako (ne najdem dovolj čudne besede) ljudje…

Zalet se u zid!!!

Gospa,

Oprostite .. vendar vi ste zelo bolana…!!!!
zaradi takih starsev, zabredejo otroci med droge itd…
se bolj ubog bo pa vas otrok,
katerega maltretirate z svojim vsiljevanjem … dobesedno posiljevanjem… joj…
Vsi iz moje generacije smo brali 5 prijateljev… med njimi tudi profesionalni sportniki in manekenke… katerih imen ne bom omenjala …
Malce se pojdite zdihat na svez zrak in se znebite svojih frustracij, drugace pa bi vam priporocal nocno aktivnost, katera zelo sprosca, … 😉 LoL bo spet halo, ….
A vseeno svojega otroka niste kupila v trgovini …
Otroku pa pustite svojo fantazijo!!!
Tudi jaz sem morala enkrat poskusiti arasidovo maslo … pa mi ni bilo ne vem kaj…
Lep pozdrav,
pa malce vec nocnih vadb, potem se ne boste obremenjevali z takimi nepomembnostmi !!!
[/b]
[/i]

Mislim da je zdravo prehranjevanje čisto v redu, ni pa treba pretiravati.
Za tiste, ki mislite, da je pretiravanje z zdravo hrano dobro si preberite kaj o ORTOREKSIJI.

draga moja mislim da bi morala stopite med ljudi in se malo civilizirat ampak pazi da neboš vdihala preveč zraka saj je onesnažen in pazi da neboš hodila po tleh saj so umazana,haha se čudis zakaj ti ni nihče odg.?jaz bi te poslala enemu psihiatru saj se mi tvoj otrok smili ker ima tebe za mamo ampak otroci si žal ne izbirajo staršev!podpiram zdravo hrano in zdravo življenje imam 3 otroke hvalat bogu zdrave,razvite ob vsej vrsti hrane…zdrave,nezdrave ampak zavedaj se da danes nič več ni 1oo procentno zdravo!

OMG!!Smilijo se mi tvoji otroci, mož…in tudi ti se mi smiliš.

Ocitno se vidi, da nehodite v sluzbo in da imate prevec casa.. Mogoce bi se bilo dobro posvetiti se cemu drugemu, kot samo “nadzoru” vasega otroka.. Lastni hobiji ter vecja svoboda vasega otroka bo definitivno pozitivno vplivala na dolgi rok– tako na vas, kot tudi sam razvoj vasega otroka…

NE DOVOLIM otrokom, da bi kakršni koli hrani rekli “ODPAD”. Za odraslega človeka bi moralo to veljati samo po sebi.

Raje jih spodbujam, da jedo zdravo. Zdrava prehrana pa je skupek vsega, kar človek poje in če je vsega v pravi meri, bo ravno prav. Potem en hamburger ne bo škodil, pa košček šunke tudi ne. Otroci, ki jih držijo čisto na kratko, pa ob prvi priliki zbezljajo – sem videla že večkrat.

….škoda vsakega komentarja 🙂

Draga šokorana mama petošolke!

Moja prva reakcija na tole je bila: pa dej ženska, GET A LIFE! Raje se zazri v svojo okolico, kjer boš zihr našla veliko stvari, ki so sigurno bolj pomembne, kot tole tvoje ukvarjanje z zbirko 5 prijateljev!
Najdi mi najstnika, ki bo rekel: ne mama, dans pa ne bom jedu solate, ker v knjigah 5 prijateljev jejo piškote, čokolado, šunko,… Kar seješ, to žanješ in če ti svojim otrokom daješ samo to, kar jejo namišljeni liki v knjigah, pač tvoja hči ne bo jedla nič drugega.
Poanta tega je: dej se mal zamisli nad tem kar si pisala! Če je zbirka 5 prijateljev kriva za debelost, SEM JAZ PAPEŽ, PA ČEPRAV ŽENSKEGA SPOLA!!

Komaj čakam, da bosta moja dva škrata toliko stara, da bosta – če bosta hotela, prebrala zbirko, kot sem jo jaz, pa to ne samo enkrat!
Tako kot je že nekdo zapisal: takratni Harry Potter!

Zdaj mi je pa vse jasno! Kot otrok sem namreč zelo rada brala 5 prijateljev, torej bo to vzrok, da sem lezbijka in da imam 10kg preveč.

Poišči si pomoč, ker nisi zdrava

Glede na to, da sem kot otrok z velikim odobravanjem staršev prebrala celo zbirko, pa še Skrivnosti, pa še Zveste prijatelje in so mi starši pustili jesti kup svinjarije (da ne bo pomote, smo jedli tudi zelenjavo in sadje), bi morala crkniti že pred 20 leti?

Gospa vaši otroci se mi smilijo z medicinska vidika in nočem niti vedeti kakšne psihološke travme doživljajo in bodo še doživljali. Največ nezdravih otrok z največ alergij in razvojnimi težavami v praksi vidim največ od mam in očetov ki so odvisniki na drugem mestu pa takoj otroci staršev, ki posiljujejo z ultrazdravo prehrano.

Gospa vaši otroci se mi smilijo z medicinska vidika in nočem niti vedeti kakšne psihološke travme doživljajo in bodo še doživljali. Največ nezdravih otrok z največ alergij in razvojnimi težavami v praksi vidim največ od mam in očetov ki so odvisniki na drugem mestu pa takoj otroci staršev, ki posiljujejo z ultrazdravo prehrano.

ta ženska ni normalna…. če se ti to zdi nezdrava prehrana potem pomisli na to koliko je zdravo to s čem prehranjuješ sovjega otroka in če se lahko otrok ob tem sploh normalno razvija. zagotovo ste vegani ali nemara presni vegani….pusti otroku, da se sam odloči kako se bo prehranjeval, ko bo dosti star za to… pusti mu vsaj toliko da se normalno lahko razvije ob spremstvu normalne prehrane…

sicer pa ne vem kako je to o čemer klatiš povezano s homosexualnostjo…. in s tem samo razpihuješ homofobijo… najprej pred svojim pragom pometi kako neumna si, da takšne klatiš….

najbrž ti je preveč solate na pol razjedlo že možgane.

zato pa si taka idiotka, KER, nisi brala KNJIG, s katerimi bi lahko odrastla v normalo osebnost…………….WTF

Biblija opisuje našega gospoda boga, ki ga moramo imeti vsi radi, se ga bati in slaviti, če ne se boš smodil celo večnost. In to bog, ki podpira (za vasko to alienjo se zlahka pošiče psalm in primeren verz):

Infantocid (pobijanje dojenčkov).
Genocid (pobijanje celih nacij).
Klic k žrtvovanju lastnih otrok. – Človeško žrtvovanje (Abraham pa še kje)
Suženjstvo (ja biblija NI protu suženjstvu, berite to sranje in boste videli, jebemti tako “moralno knjigo”).
Posilstvo. itn.

In pol je 5 prijateljev slaba knjiga????? Prosim lepo, če že morate moralizirati to počnite tam kjer je kaj za početi.

Res, draga avtorica. PLEASE GET A LIFE!

gospa, mogoce je pa z vami kaj narobe. hrana ni samo ohrovt , korencek, riz in solata , ampak tudi kaj drugega. privoscite otroko, in ga ne unicujte s svojimi psihoticnimi idejami

New Report

Close