Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Lezbijske ne nastajajo zaradi takšne knjige, nastajajo zaradi današnjega feminizma.

ti si počena v glavo[/quote]

se strinjam. Jaz sem kot otrok dobesedno požirala te knjige. Super so. Moj takratni Harry Potter:)[/quote]

Požirala knjige?? Grozno, to je še veliko bolj nezdravo kot ocvrta šunka, ingverjevo pivo in gnjat.

Ne me farbat 🙂 ti to resno al kaj? Sama sem zbirko prebralapo 5x, če je blo treba, še doma imam nekaj knjig, ki sem jih dobila za RD. Si se mogoče vprašala da je problem v tem, da tvoja hčera ni poskusla druge hrane kot korenček in zelje in solato? Če imaš sama probeleme (v smislu, da imaš že tako premalo kil, pa bi še rada shujšala), poskušaj ne nažirat s prehrano še svojih otrok. Pa naj za božjo voljo poje ocvrtega piščanca in puding z malinovcem. Saj ga ne bo jedla vsakih 5 min in tudi to še ne pomeni da bo pustila zdravo prehrano. Ni boljš to, kot da ti pri 27-ih umre za bulimijo, ker ji boš v glavo vcepila da je predebela, da mora jesti samo zdravo….ni zdravo vsega po malo in v omejenih količinah?

ni čudno, da ti otrok toži po ocvirkih, če je samo hrano, ki jo ti pripraviš. Ziher si nek vegetrjanec in siliš otroka v napol kuhano zelenjavo. Če je ravnatelj vsaj malo na mestu, bo pisal socialni, da ti pridejo malo na obisk.

Hahahahahahahah, ti pa si bolana…..!!!!! Orenk! In tvoj otrok se mi blazno smili! Dej ne pošiljaj tega okol, ker ti bo še socialna vzela otroka…… Upam, da ne čakaš več odgovora vodstva knjižnice, šole al komu že vse si poslala, ker ga ne boš dobila, al bo pa bolan, tko kot tvoja izjava….

Joj no, jaz sem prebrala večino knjig pa niti nisem razmišljala o tem kaj naj bi jedli tam notri. Sicer pa tej petošolki ne bi nič škodilo če hoče kdaj pojesti kaj ocvrtega sploh če je vedno lačna ker zdravo je. Joj za kake stvari si folk čas vzame….

Ja jebela cesta daj otroku za jest ! Od travc pa od ptičje hrane je vsak najstnik lačn lačn lačn lačn…Tvoj otrok to očitno je, ti pa tudi, ker se tvoje življenje očitno vrti samo okoli ” zdrave prehtane”. otok pa veliko časa razmišlja o hrani zato KER JE LAČEN! Daj mi raje napiši definicijo zdrave prehrane…a ja ne moreš, ker nimaš pojma. No jaz ti jo pa lahko. Sem diplomirala iz prehrane ! Vsa ta živila so zdrava, če jih pojemo v zmernih količinah in ob redni fizični aktivnosti. Seveda izbiramo najkvalitetnejša olja…ITD. Brez veze da ti razlagam, saj itak najbolje veš ! S prepovedovanjem boš dosegla ravno nasproten učinek in tvoj otrok bo po prepovedanem sadežu segel takoj, ko se obrneš stran !!!!
No ja boste pa vsaj ZDRAVI umrli, ko se tako ZDRAVO prehranjujete,,,kajti to nam je pa vsem skupno, pa makar jedli karkoli že !

Draga kokoš… če je knjiga dovolj velk razlog, de tvoji otroci počnejo “nevarne” stvari, potem nevem kaj bo, ko bodo soočeni s pritiskom s strani vrstnikov.

Iz štorije 5 prijateljev sm “pobrav” kvečemu to de sm pri 22ih letih enkrat čist iz firbca probov ingverjevo pivo(ki je bdw brezalkoholna pijača).

drugač je pa prva knjiga sodeč po letnici izvoda pršla vn med drugo sv. vojno in tvoje vrste zdravoživečih ljudi še ni blo. (ker so ljudje dejansko znal fizično delat in zarad močne hrane niso pridobival teže)

kr se tiče George je pa “tom boy”, ne transeksualec. čist naravn del odraščanja. (osebno sm v tistih letih poznov par takih punc in so dons čist ženstvene in majo partnerje moškega spola) pa tut če… homoseksualnost ni privzgojena.

A se je tebi cisto zmesal???????????????????? Knjige 5 prijateljev so ene najboljsih knjig na svetu! Tudi sama sem jih prebrala ze velikokrat. In ta knjiga ni NITI MALO skodljiva! No povej, kaj je narobe s sunko in sirom? In belim kruhom? Ce mislis celo zivljenje otroka hranit le z “EKO” in neskodljivimi stvarmi, se ti bodo kmalu vsi smejali v glavo!

Mislim resno! Kaj takega pa se ne!

a kdo proda zbirko knjig 5 prijateljev al pa če jih podari.
pište na maja.maja.legende@gmail.com

Draga gospa, pišem vam kot najstnik, ki je v otroštvu kot eno izmed prvih zbirk knjig prebral ravno pet prijateljev, zato bi rad komentiral vaš prispevek.
Knjige pet prijateljev, so (vsaj meni) navdihnile veliko domišljije in mojo glavo razburkalo z željami po dogodivščinah ki so po mojem mnenju več kot zdrave za otroka in njegov razvoj. Zelo me je šokiralo vaše govorenje o ”strahotah”, ki jih je počel vaš otrok. Mislim da je zelo vredu da si otroci zgodaj najdejo vzornike sploh take kot v knjigi pet prijateljev. Prav tako naj vam povem da verjeli ali ne neboste morali vedno skrbeti za svojega otroka, četudi si boste to želeli, sploh pa neboste morali ukazovati kaj bo jedel. (p.s niste našteli nezdrave hrane ampak hrane polne beljakovin ki so dobre za rast mišic).
Kar pa me je zmotilo naslednje pa je vaše mnenje o George, absurdno. Vaše mnenje je na ravni omejenega kmeta. In knjiga v nobenem primeru ne prikazuje George kot nekaj posebnega ali govori o tem da naj bi bilo to nekaj dobrega, ne samo prikazuje da smo vsi ne glede na vse enaki, kar bi se počasi morali zavedati vsi in resnično upam da ste svoje mnenje že spremenili drugače me močno skrbi za razvoj vašega otroka, za katerega upam da vam nebo niti malo podoben

Erazem, 15

Spoštovana Gospa!
Predlagam, da predno komentirate vsebino literatute, le-to tudi preberete!

Ne morem verjet da je nekdo tako ‘analen’ da doživlja multiple živčne zlome ob misli na žemljo z maslom!
UBOGI NJENI OTROCI!
Obiske pri ravnateljih, učiteljih, medijih, ministrstvu in zavodu za šolstvo itd – naj Gospa raje zamenja za kakšna svetovanja s psihologinjo – za odrasle seveda.

SE STRINJAM!!! To so TOP knjige in KNJIGE MOJEGA OTROŠTVA. Jedel sem jih, tako so bile dobre ter napete. Iz teh knjig v kombinaciji z počitkovanjem na podeželju, kjer sem imel naj prijatelja, sem se naučil kaj pomeni prijatelstvo, zvestoba, ljubezen do narave ter živali.
Flancanje o prehrani in podobnih rečeh pa je brezpredmetno. otrok ne bo zato nič kaj več jedel, če ne bo doma dobil takšnega vpliva, niti ne bo postal homoseksualec, samo zaradi tega, ker nekdo hoče biti fant. WTF?!?!?

Zanimivo pa je še nekaj. Ravno danes, sem na FB profilu napisal sledeče; CITIRAM:

“Hjoooooooooo še pomnite FAMOUS FIVE TV serijo v času ŽIV ŽAVA? Pred kratkim sem prebral moji 2 knjigi kateri sem dobil za roj.dan enkrat v otroških letih in je prav neverjetno, kako še sedaj noter padem.
Projekt za prihajajoče zim.dni pa bo obiskovanje pionirske knjižnice in izposoja še preostalih 19. delov.
Na tubu imate par epizod…ako ste kdaj gledali, pa da se malo povrnete v otroška leta.
PET PRIJATELJEV; ena boljših zbirk mojega otroštva…”

In nato, tekom dneva, mi kolegica prilepi link do vaše debate, češ LEJ KAKO TI HVALIŠ, kako pa nekdo v DREK MEČE.
Naključja, naključja.

In JA, moj praznično obarvan dec. bo ponovno ob dišavah cimeta, keksov, ter adventnega venčka poln knjižnih projektov, pri čemer so med TOP 3 vse knjige omenjene zbirke. Za razliko od nekoč, jih sedaj zmažem za malo malco. Vsake toliko časa je treba osvežit spomin 😀

Kakšno hrano pa sicer jeste pri vas? Od ene bele žemlje, šunke in sira otrok že ne bo umrl.Naj te to ne skrbi. Je pa zaskrbljujoče, če nič od tega ta otrok v svojem življenju sploh še ni okusil. Ravno zaradi takšnih omejitev postanejo pozneje v žviljenju ljudje obsedeni s hrano.
Ob knjigah 5 prijateljev so gor zrasle generacije, ki se zdaj že približujejo štiridesetemu letu, tudi nadaljevanka je bila posneta, pa se svet ves ta čas zaradi tega ni zamajal na svojih temeljih.

Draga prestrašena mamica petošolke!
Vem, da si se zelo prestrašila, ko je tvoja hčerka omenjala vso to nezdravo hrano! toda razumi, da jo le zanima kako jed izgleda in kakšen okus ima, ker je še ni poskusila. mislim da gre le za radovednost in ti priporočam, da naj te to ne skrbi. strinjam se s tem:
Lahko pa svoji petošolki pojasniš – da je vse to samo knjiga. Domišljijska. V navideznem svetu se vsi bašemo samo s pečenimi jajci in gnjatjo ter belim kruhom – v reali pa vsi jemo zelenjavo in sadje.

js sm pa to zbirko prebrau že pri 7ih letih, pa me poglejte zdaj, pri 10ih letih. mi nič ne manjka. jem meso in zelenjavo, nisem peder in imam odlično mišično maso, napram tvoji hčerki ki si verjetno lomi zapestje ko si briše rit

Pa ti si puf.
KOT NEKI VERSKI FANATIK.
zdaj otrooci več ne smejo jesti tort, keksov ter šunke.
Pusti otroku veselje ter mladost.
Metek v čelo.

Moj bog…. te knjige so klasika…kot harry potter ali pa somrak… no da vidmo tvojo tamalo, ko bo prebrala te knjige, če bo začela čarat al pa piti kri….
Resno upam, da je vse skupi sam zajebancija s tvoje strani…

To je zajebancija ane?
Mislim resno, ko sem bila v osnovni sem oboževala to zbirko in ti oprosti izrazu norica pa knjige označš za škodljive samo zato, ker se nezdravo prehranjujejo? Mislim, pa kaj ti je?
Pa tudi, kaj se imaš spravljati na homoseksualce? Samo za na psihiatrijo si še.
Za voljo svojega otroka te prosim nehaj z dramo, in ne išči pozornosti v medijih. 😉

Jaz pa bi prepovedal Biblijo.

Men se tvoja hči kar smili.
.
.
.
In stavim, da ne veš zakaj 😉

Končno so otroci lahko postali otroci..
Ta mati ni pri sebi!

To pa je bil šok!
Ste mislili, da če svojega otroka hranite z živili, ki so vam po godu, da nikoli ne bodo odkrili čokolade in belega kruha? Da nikoli ne bodo izvedeli kaj pomeni homoseksualec? Da ne pomislim na to, kako zavračali bi šele lastnega otroka, če slučajno postane “eden izmed njih”… (zaradi petih prijateljev – come on!)
Vsak otrok odraste in začne živeti po svoji volji. predvsem v času pubertete bojo vidne velike spremembe. Bolje da se na njih pripravite že sedaj, kajti z vašim otrokom ni nič narobe, če je bel kruh ter piškote, ter ve, kaj pomeni homoseksualec.(česar sicer knjige petih prijateljev verjetno ne omenjajo).
Resnično vam svetujem, da sprejemate otroka takega kakršen je, konec koncev je vaš! … Drugače bo težko v življenju vam ter vašemu otroku. Pa vendar ne želite, da se vaš otrok ne počuti sprejetega od lastnih staršev (zato ker si želi piškot, pa je to po vašem mnenju hudo narobe???) ali bi raje videli da celo življenje sedi med štirimi stenami in se hrani z vašimi idejami?
Malo pomislite o svoji zaprtosti, ozkoglednosti in predsodkih… nikoli ni prepozno.

ok nism prebrala vseh komentarjev tko da sorry če se ponavlam, sam glej mogoče pa je zato hotla te stvari jest ker jih nikoli ni dobila. če bi ji naprimer 1x na mesec dala tako hrano doma bi si jo veliko manj želela. sama sm prebrala vse in kot je ena napisala bojo moji otroci tudi če bojo želeli. mislem brez pudinga. jao ženska kje živiš. sej lepo da skrbiš za zdravje otrok pohvalno sam pretiravat pa ni treba. kak priboljšek pa ja lahko dobijo od časa do časa.

sploh pa kaj ma nekdo ki se samo “pretvarja” da je tip veze s homoseksualnostjo? sej ni bla zatreskana v nobenga tipa al pa kaj.

pa še to če maš namen te knjige preprečit, se spravi še na kako drugo knjigo npr. biblio pa ti povem da ne bo pri tej seriji nič več učinka kot tam.

sploh pa kakor pravijo, človek vidi v knjigah samo tisto kar je že v njem… -neglede na to kaka knjiga je.

sploh pa kaj bo šele srednja šola ko moreš brat take knjige da ajoooj glede vsebine? ne moreš vedno 100% ščitit otroka pred slabimi vplivi ne glede na to kok si želiš. zato se malo sprosti pa uživaj v življenju ker je samo eno in daj priložnost svojim otrokom da se izrazijo kakor želijo.

New Report

Close