Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Knjige PET PRIJATELJEV SO ŠKODLJIVE za otroke!

Totalno se strinjam z mamo, to bi moralo biti zapisano v ustavi Republike

Tej babi se je zmešal

Pa ti veš, koliko so te knjige stare? Jaz se bližam 40 in sem jih brala v otroštvu, še pred tem jih je moja sestra, ki je še starejša od mene. Pa nihče od nas ni bil debel zaradi teh knjig. Niti ne zaradi bele žemlje s šunko, ker smo dneve preživljali zunaj v gibanju, ne doma zaviti v vato. Vzemi eno teh knjig, pa preberi in boš videla, da je vsa ta hrana, ki jo v knjigi otroci jejo, domača, ne pa kao bio porkerija, ki jo kot “zdravo” hrano siliš svoji hčerki. Plus tile otroci niso viseli na fb in na tablicah, kot visi tvoja, ampak so bili stalno v gibanju. Celodnevni pohodi, plavanje, kolesarjenje, pomagali so na kmetiji……preberi malo. So tudi porabili vse tiste kalorije, ki so jih pojedli in samo z bio solatko bi izdahnili pred koncem prvega klanca, na katerega bi se vzpenjali.

Če te skrbi, da bo tvoja hčerka nezdravo jedla, ti lahko zagotovim, da bo to po vsej verjetnosti res. Ampak ne zaradi teh knjig, ampak zato, ker jo ti tako psihiraš z zdravo hrano, da se bo nažrla svinjarije ob prvi priložnosti, ko ne bo več pod tvojo kontrolo.

Vse v redu in prav, se strinjam, le s tvojim sranjem čez “bio” ne. Saj, ko boš fasala raka, tudi ti ne boš več. Just sayin…

Vse v redu in prav, se strinjam, le s tvojim sranjem čez “bio” ne. Saj, ko boš fasala raka, tudi ti ne boš več. Just sayin…
[/quote]

Ta je pa hudo bosa. Imam znanca, vse življenje športnik, zdrava hrana, nikoli kadil ali pil alkohola…….rak. Sorodnica, ni prižgala cigareta v življenju, niti nihče pri njej doma, niti delala ni v okolju, kjer bi bila cigaretom izpostavljena, niti kakim drugim dejavnikom tveganja…..rak na pljučih. Sodelavka, vse bio, vse zdravo, vse domače, nič cukra, nič bele moke, vegetarijanka……rak. Na žalost je v našem okolju preveč dejavnikov tveganja, ki smo jim vsak trenutek izpostavljeni in se jim ne moremo izogniti. Tega z nobeno bio prehrano ne boš preprečila.

Moj mož ima tako službo, da se ukvarja s temi stvarmi in da je stvar res bio, je potrebnih veliko izpolnjenih pogojev, ki jih je izjemno težko doseči. Lahko ti garantiram, da več kot polovica tvojih bio stvari niti slučajno ni res bio. Tisto, kar ti pridelaš doma na vrtu, zagotovo ni. Pridi k meni v sadovnjak pogledat, kako izgleda bio. Kar sploh ostane, ker če ni špricano, je napadeno od vseh mogočih živalic. Ti pa kupiš v trgovini lepa, velika, sijoča bio jabolka? Res? Daj no daj. Pojdi v goriška brda in vprašaj kakega domačina, kako so briške češnje in grozdje res bio. Se ti bodo smejali. Škropijo čez in čez, tako da v zraku vohaš škropivo, brez pretiravanja. Res misliš, da masovno pridelovanje hrane, ki naj bi bila bio, res uspe brez škropljenja proti zajedalcem in boleznim? Da na roke pobirajo hroščke in črvičke z rastlin? Polovica pridelka bi šla v nič. Najdeš junaka, ki bi se mu to splačalo? Ne posmehujem se bio hrani. Smešni so mi ljudje, ki tako lahko nasedejo.

Ta je pa hudo bosa. Imam znanca, vse življenje športnik, zdrava hrana, nikoli kadil ali pil alkohola…….rak. Sorodnica, ni prižgala cigareta v življenju, niti nihče pri njej doma, niti delala ni v okolju, kjer bi bila cigaretom izpostavljena, niti kakim drugim dejavnikom tveganja…..rak na pljučih. Sodelavka, vse bio, vse zdravo, vse domače, nič cukra, nič bele moke, vegetarijanka……rak. Na žalost je v našem okolju preveč dejavnikov tveganja, ki smo jim vsak trenutek izpostavljeni in se jim ne moremo izogniti. Tega z nobeno bio prehrano ne boš preprečila.

Moj mož ima tako službo, da se ukvarja s temi stvarmi in da je stvar res bio, je potrebnih veliko izpolnjenih pogojev, ki jih je izjemno težko doseči. Lahko ti garantiram, da več kot polovica tvojih bio stvari niti slučajno ni res bio. Tisto, kar ti pridelaš doma na vrtu, zagotovo ni. Pridi k meni v sadovnjak pogledat, kako izgleda bio. Kar sploh ostane, ker če ni špricano, je napadeno od vseh mogočih živalic. Ti pa kupiš v trgovini lepa, velika, sijoča bio jabolka? Res? Daj no daj. Pojdi v goriška brda in vprašaj kakega domačina, kako so briške češnje in grozdje res bio. Se ti bodo smejali. Škropijo čez in čez, tako da v zraku vohaš škropivo, brez pretiravanja. Res misliš, da masovno pridelovanje hrane, ki naj bi bila bio, res uspe brez škropljenja proti zajedalcem in boleznim? Da na roke pobirajo hroščke in črvičke z rastlin? Polovica pridelka bi šla v nič. Najdeš junaka, ki bi se mu to splačalo? Ne posmehujem se bio hrani. Smešni so mi ljudje, ki tako lahko nasedejo.
[/quote]
Vse to je res, ampak se po novem vsaj vedno bolj zavedamo in trudimo, da bi bio res bilo bio, pa tudi glede ozaveščanja glede toksinov v okolju, npr. azbesta (zdaj že dosti saniranega), plastike (velik problem), škodljivih WiFi/mobilnih signalov (vse večji problem), visokonapetostnih daljnovodov itd itn …
Mi nekatero našo zelenjavo škropimo z glino in zaenkrat kar pomaga.

Vse to je res, ampak se po novem vsaj vedno bolj zavedamo in trudimo, da bi bio res bilo bio, pa tudi glede ozaveščanja glede toksinov v okolju, npr. azbesta (zdaj že dosti saniranega), plastike (velik problem), škodljivih WiFi/mobilnih signalov (vse večji problem), visokonapetostnih daljnovodov itd itn …
Mi nekatero našo zelenjavo škropimo z glino in zaenkrat kar pomaga.
[/quote]

Glina pomaga, a če v krogu toliko in toliko km okrog tvoje zelenjave kdorkoli uporablja škropiva, tvoja zelenjava ni bio. No, vseeno pa iz okolja pride manj, kot če bi sama špricala naravnost na gredo. 🙂 Ko mi nekdo reče, da bom zato, ker ne jem vse bio in dam v usta tudi kaj prepovedanega, pokasirala raka, mi res dvigne pritisk. Pametuje naj mi tisti, ki je naredil vse, da se je izognil vsemu tveganju, pa vem da ni junaka, ker če ne drugo, ima vsak doma elektronske naprave in polno hišo plastike, ki bo nekoč pristala v naravi kot odpadek.

Ampak lej, da se dotaknem še malo teme o knjigi in tej hčerki, pa o raku….. Veliko zdravnikov ti bo povedalo, da je rak psihofizična bolezen. Torej ima psiha – stres veliko vpliva. Gotovo je pametno malo pretehtati, kaj in koliko nečesa damo v usta, ampak taka obsedenost, kot jo prikazuje uvodni post, halo? A ne bi bilo za vse manj škodljivo, če bi hčerki ocvrla tisto jajce, kot vsa ta panika, paranoja in živciranje? Kaj ti pomaga tako stroga preventiva na enem področju, če totalno zariješ na drugem? Tista hčerka gotovo ne bo jedla tako, kot mora pri starših jesti, ko bo enkrat na svojem. Kvečjemu še kakšno motnjo hranjenja si bo nakopala ali kako hudo alergijo, ker je telo navajeno na “sterilno” hrano.

Glina pomaga, a če v krogu toliko in toliko km okrog tvoje zelenjave kdorkoli uporablja škropiva, tvoja zelenjava ni bio. No, vseeno pa iz okolja pride manj, kot če bi sama špricala naravnost na gredo. 🙂 Ko mi nekdo reče, da bom zato, ker ne jem vse bio in dam v usta tudi kaj prepovedanega, pokasirala raka, mi res dvigne pritisk. Pametuje naj mi tisti, ki je naredil vse, da se je izognil vsemu tveganju, pa vem da ni junaka, ker če ne drugo, ima vsak doma elektronske naprave in polno hišo plastike, ki bo nekoč pristala v naravi kot odpadek.

Ampak lej, da se dotaknem še malo teme o knjigi in tej hčerki, pa o raku….. Veliko zdravnikov ti bo povedalo, da je rak psihofizična bolezen. Torej ima psiha – stres veliko vpliva. Gotovo je pametno malo pretehtati, kaj in koliko nečesa damo v usta, ampak taka obsedenost, kot jo prikazuje uvodni post, halo? A ne bi bilo za vse manj škodljivo, če bi hčerki ocvrla tisto jajce, kot vsa ta panika, paranoja in živciranje? Kaj ti pomaga tako stroga preventiva na enem področju, če totalno zariješ na drugem? Tista hčerka gotovo ne bo jedla tako, kot mora pri starših jesti, ko bo enkrat na svojem. Kvečjemu še kakšno motnjo hranjenja si bo nakopala ali kako hudo alergijo, ker je telo navajeno na “sterilno” hrano.
[/quote]
Podpis!

Prv maš

Starejši gospe(stari babi) se je zmešal

se strinjam z vsemi

slučajno pristal na tem portalu…super odgovov, komentar

Hahahahahahahaha

Knjige sem kot otrok prebrala in z njimi ni prav nič narobe. Kot ti je tvoja hči rekla, gre za skupino otrok, ki doživljajo različne dogodivščine. Toliko za informacijo, knjige so iz 80. let prejšnjega stoletja, ko so se otroci dejansko vsi veselo igrali zunaj in ne današnji, ki jim “pametni” starši potisnejo telefone v roke za ljubi mir. Preko teh telefonov pa otroci mirno dostopajo do njim neprimernih vsebin. Včasih so otroci jedli polnovredno hrano in veliko več kalorij kot danes. In če misliš, da je današnja hrana zdrava, očitno je, da ne bereš. Današnja hrana je gensko modificirana, živali pa se pita z antibiotiki in rastnimi hormoni.
Georgina pa tudi nikakor ne reprezentira homoseksualnost, ampak deklico, ki ne želi biti stereotipna deklica, ki nosi krila, oblekice, sandale z dolgimi lasmi, ki počne stereotipno dekliške stvari. Ampak deklica, ki želi stopiti preko stereotipov. Če smo že pri tem, predstavlja enakopravnost spolov, ki je še danes zelo velik problem.

Nekatere ljudi bi morali prisilno sterilizirati. Ker taki starši samo omejujejo svoje otroke in zaradi svojih kapric tudi ostale otroke.

Ja, razumem ampak pretiravat ni treba.. Tvoja hčer je še vedno otrok in to moraš razumeti.

Nataše Šram.

Ne, ta hčer ni več otrok. Je kar lepo mladostnica, ki verjetno zaključuje srednjo šolo. Poglej datum objave – 2011 :))))))))))))))))))))))))))))))))

Ne, ta hčer ni več otrok. Je kar lepo mladostnica, ki verjetno zaključuje srednjo šolo. Poglej datum objave – 2011 :))))))))))))))))))))))))))))))))
[/quote]

Moja napaka: hčer bi morala biti v navednicah. Zakaj to, pa pogruntaj sam. Namig: slovenština te hebe pa skloni pa to.

Vse knjige 5 prijteljev prebral v 5. in 6. razredu OŠ, in to večkrat, pa sem normalno razvit človek.

Baba ti si fuknjena . Ka je z vami prokletimi vegetarjanci. Pa to ni zdravo… pa to zivalice buba jebote zelenjavo tud boli ko jo ftargate. Kurbe fardamane pa kameje žrite. Sploh se pa od tute vaše solatke nič energije ne dobi kurbe fardamane. Špeh,klobase,svinska glava, jetre svinsko sarce to je za jest!

Najboljše knjige. Sem odrasla oseba in sem potrebovala par let, da imam doma cel komplet knjig 5 prijateljev.

ti pa res moraš biti profesjonalec

Bodi vesela ta tvoja hčerka rada bere in ne zgolj visi na telefonu

bol glupe osebe pa še ne

NIMATE POJMA te knjige so odlicne in otrokom pomagajo. ce pa vas otrok nesme jest vec ko 3/4 hrane se pa ne prtozujte

Alo ti ka pa misliš to ne pomeni da je knjiga škodljiva temveč le da je tvoja petošolka neumna

New Report

Close