Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige, ob katerih ste se najbolj zabavali

Knjige, ob katerih ste se najbolj zabavali

Ker ravno prebiram Na smrt slavni, ki se mi zdi definitivno ena bolj zabavnih knjig, kar sem jih zadnje čase brala, me zanima, katere so bile knjige, ob katerih ste se precejkrat nasmejali ali celo na glas krohotali?

Mislim, da sem se sama najbolj narežala pri Šinigojevem Očkovem kotičku (saj jo lahko štejemo med leposlovje, ne?).

Nazadnje pri Ante Tomić, Ništa nas ne smije iznenaditi :-))

Definitivno pri knjigah iz zbirke SHOPAHOLIC by Sophie Kinsella. Pa njena UNDOMESTIC GODDESS je tut fantastična!!

Se pa spomnim, da sem se krohotala tut pri knjigi SREČA by Will Ferguson. :)))

J. K. Jerome: Trije možje v čolnu

J. K. Jerome: Trije možje v čolnu

Jadran Krt … pred leti.
Kdove, če bi se zdaj tudi tako režala? Moram poskusit. Nekje pri starših jo imam. (ali pa sem jo posodila kakšnemu najstniku v upanju, da bo vzljubil branje, pa sem dosegla samo to, da mi knjige še vedno ni vrnil in se ta praši v kakšnem oddaljnem kotu)
Pa Trije možje v čolnu tudi, da. Pa Ephraim Kishon (ne vem, če sem prav napisala). Pa Tone Partljič. Vinko Moderndorfer.
IN Sreča in Na smrt slavni sta bili tudi zabavni…

štoparski vodnik. Pa Karl May mi je bil ful zabaven, samo takrat sem imela 10 let. :))

Daniil Harms.

Kishon – vse po vrsti.
Štoparski vodnik.
Butalci.
Kako najbolje uničiti svojega otroka (ne spomnim se avtorja)

Še kot otrok sem se na glas smejala pri knjigi Brownov najmlajši. Najbrž za odrasle ni tako smešna. Zdaj pa Trije možje v čolnu in Trije možje se klatijo.

Pa kako sem lahko pozabila na Štoparski vodnik po galaksiji?!!!

Definitivno Bükvičeva Avtobus norcev. Obvezno čtivo za vse turistične delavce. :)))))))))

Ja no, pa Zlikane gube, štrleči balkoni je imela tudi ene par dobrih prebliskov. :))

Pa sigurno bi se še kakšna našla.

Pravkar se krohotam ob Tribusonovem romanu Če ne bo hujšega.

Zadie Smith – White teeth
Kishon
Jadran Krt

Definitivno Zadnja priložnost od Douglasa Adamsa. Mi je bila ful smešna, in to na taki intelektualni ravni. Pa mogoče še knjige od Ildyko von Kurti.

Trije možje v čolnu … bi uvrstila v seznam knjig, ki sem jih po 20 straneh odložila :-S

Bridget Jones, obe knjigi, obvezno v angleščini, ker te najbolj nasmeje tisto, kar je ‘lost in translation’;

Olovka piše srcem: fenomenalna zadeva, vrata v svet otroške domišljije. Te nasmeje do solz, tudi ko jo znaš že na pamet.

Nekdo je omenil Harmsa: se strinjam.

Vse zadeve Nicka Hornby-ja. Velja enako kot za Bridget Jones, obvezno v angleščini.

Brešanova drama Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja.

Big mouth don't make a big man.

Mene je narežal Gozd obešenih lisic (Paasilina).
Štoparski vodnik po galaksiji mi je bil tudi super, Bridget Jones tudi.

Iz otroštva pa ne bom nikoli pozabila, kako sva se z mamo, ki mi je brala, narežali Bratcu in Kljukcu s strehe (Lindgren).

Zadnje čase pa, hm, mogoče Kaj pa zdaj! iz zbirke Kapučino.

ooo, tegale Brownovega sem brala kot odrasla in me je bolel trebuh od smeha!! pri otroških se mi sploh zdi, da so marsikdaj bolj zabavne odraslim kot otrokom.
od otroških še: knjige o Emilu (Astrid Lindgren) in Požvižgamo se na kumaričnega kralja (christine Nöstlinger).
od odraslih pa Štoparski vodnik, potem nekaj svetlobnih let nič, potem pa mogoče še kaj…ampak se zdajle ne spomnim.

poleg vseh, ki ste jih omenili, še:
Terry Pratchett: Kamionarji, Kopači, Krila

teh se, prav tako kot Štoparskega vodnika, ne morem naveličati!

Tale Avtobus norcev me zanima. A si lahko malo bolj konkretna?

Kaj pa te zanima? Kratka vsebina: skupina ameriških turistov (v kateri so tako študentje kot fine dame in penzionisti) potuje po Balkanu – po bivši SFRJ, Madžarski in Bolgariji. Si lahko predstavljaš, da je njihov vodnik občasno prav revček. :)))

Knjigo sem sicer prvič brala že pred leti (in potem še enkrat kasneje), ampak po mojem bi mi bila tudi v “zrelejših” letih smešna. Zabavno, lahkotno branje. 🙂

Nazadnje ko sem brala Paniko od Dese Muck. Lahkotno branje sicer ampak hudo zabavno.

lp

Ali je napisana v prvi osebi? Full ti hvala za trud.

Aja, priporočam knjige Kinkyja Friedmana, sploh če ste mačkoljubci in/ali ljubitelji cigar s čudaškim okusom. Nekakšne detektivke … Tip je pa tudi hecen model …

ja na smrt slavni so za režat se ja pa tut Skrivnosti pa Jack in Amy iz iste zbirke
pa prebujna domišljija Olivie Newton
pa še jih je samo se jih zdajle ne spomnim

New Report

Close