Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjige kot dnevnik

knjige kot dnevnik

Pozdravljeni!

mi lahko predlagate nekaj knjig za otroke in mladino, ki so napisane v obliki dnevnika? Recimo kot je Dnevnik Ane Frank.

Na googlu sem našla nekaj naslovov, ki vsebujejo besedo dnevnik, ampak ne vem, če so tako napisane. Na primer:
– Skrivni dnevnik Jadrana Krta in Rastoče težave Jadrana Krta
– Skrivni dnevnik mladega hipohondra (A. Macfarlane)
– Mega moda – Moj totalno skrivni dnevnik (K. McKain)
– Kurirčkov dnevnik (L. Suhodolčan)
– Skrivni dnevnik (L. Suhodolčan)
– Tangice, poljubi in še kaj (L. Rennison)
– Ogenjček in skrivni dnevnik (S. Koželj Horvat)

Jih poznate? So napisani na ta način? Poznate še kakšno knjigo, ki bi bila napisana kot dnevnik?

Hvala in lep pozdrav!

Skrivni dnevnik Jadrana Krta in Rastoče težave Jadrana Krta sta zelo primerni in zanimivi knjigi. Napisani kot dnevnik trinajstletnika. Priporočam. Sem ju brala pred davnim časom, pa mi še vedno zvabita nasmeh na ustnice.
Tretja knjiga v seriji – Jadran Krt pije kapučino (ali nekaj takega) – odrasli Jadran Krt, je pa razočaranje na vsej črti.

Ostale knjige s tvojega seznama ne poznam.

Več pa na: http://hermioninblog.blogspot.com/

ma knjiga SKRIVNI DNEVNIK MLADEGA HIPOHONDRA je neumna. V knjigi so grde besede kot: lej*bika, Ku*c…. itd! Knjiga he brezveze

Kar nekaj knjig je v obliki dnevnika, samo v nekaterih je manjkrat napisano npr. petek, 9.12.2011 in mogoče zato niso zelo popularne… Take so tudi knjige iz zbirke Na robu (npr. Dihati pod vodo, Reci, da sem v redu…). Zelo znani so tudi Princeskini dnevniki (1-10), Jadran Krt je pa meni osebno dolgočasen:))

Tangice, poljubi in še kaj je zelo dobra knjiga v obliki dnevnika. Ob njej se nasmeješ, namenjana je najstnicam. Ampak je res zelo dobra, tako, da jo od srca priporočam

Louise Rennison – Ne, jaz ne maram tangic, če vam je bila všeč Tangice, poljubi in še kaj.
Nina Lugovska – Ninin dnevnik, če vam je bil všeč Dnevnik Ane Frank.

Pri Dnevniku nabritega mulca so se moji otroci fino zabavali.

Skriti dnevnik Puškina… zelo poučno gradivo… po njej sem skontal žensko filozofijo in od takrat svojo ženo zadovoljim, kot nikoli prej…

priporočam!

lp

Matevž

New Report

Close