Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis KNJIGE, KI STE JIH ZARADI NAPETOSTI PREBRALI V ENEM DAHU

KNJIGE, KI STE JIH ZARADI NAPETOSTI PREBRALI V ENEM DAHU

po dolgem času sem spet vzela v roke knjigo.kot prvo sem si kupila Labirint,pa ni stekla.
prešla sem na Donna Leon in me je potegnilo,v enem tednu sem prebrala še Dan Brown-digitalna trdnjava,pa Gaby Hauptman-samo mrtev moški je dober moški,zdaj pa začenjam Julia Navarro-bratovščina svetega prta.

kakšen užitek je spet seči po knjigi.(ne obremenjujte se z mojimi slovničnimi napakami,na netu pišem vedno tako,pa čeprav je to knjižnji forum)

Meni je že vse jasno: RR si ti, knjige pa …

Pred časom mi je ena prišla v roke in me je pritegnila predstavitev na zadnji strani. Takole ti povem: berem v povprečju 2-3 knjige na teden in stežka odložim knjigo neprebrano. Resno, gotovo tega nisem naredila več kot 10x v življenju – ampak dotična je bila med njimi…

In da še odgovorim na vprašanje iz naslova:)
Poleg zajetnega kupa kriminalk že omenjenih avtorjev, nikakor nisem mogla odložiti Brezusodnosti, Filio ni doma in V srcu dežele, vlečejo pa tudi knjige iz zbirke Kapučino.

K.

Naj na tem forumu, Operem avtorja R.R.
To prav gotovo nisem jaz, Moje ime na tem forumu je pravo, kar pa ne vem zate Koki, mar v vsakem nedolžnem zapisu na forumu vidiš zaroto?

Sploh pa ne vem če si izbrala pravilno temo foruma.
Knjige ki si jih ti navedla, prav gotovo niso napete, morda vlečejo zaradi nečesa drugega, kar pa prav gotovo ni napetost.

Pa lep pozdrav B. M. in ne R.R.

no, no, ne se kregat 🙂

tudi če je Marko B kak avtor, pač izpostavlja svoje knjige (kar priznam, da je lahko v določenem momentu preveč), ampak to pomeni, da če jih preberemo, jih bomo ali:

a) skritirizrali, ker niso tako dobre kot govori (in bi si delal škodo …)
b) priporočali še drugim, če so dobre, kar pa je namen ane?

Stavek
“Najprej jih preberi potem pa razišči kdo je Robert Ron”
sem napisal zato, ker je avtor Slovenec, ponavadi pa raje segamo po tujih avtorjih. Pogosto razmišljamo tako, kar je tuje je boljše.

Tudi sam sem njegovo prvo knjigo prebral, ne da bi vedel, da je Slovenec.
In iskreno mislim, da je lahko primerljiv Sydneju Sheldonu.
Iskreno mi je bil všeč.
Strinjam se s tabo malindarina, da so forumi namenjeni temu da povemo svoje iskreno mnenje o prebranih knjigah.

Razburil pa sem se zato, ker je nekdo “koki” prepričan v mojo neiskrenost. Prepričan celo, da je razkril neko zaroto

Po da Vinčijevi šifti me je končno spet pritegnila napeta zgodba,
to je knjiga
Juan Gomez Jurado – Božji vohun
Priporočam

Robert ron-Pozabi na preteklost
lp geri

Že tretjič v nekaj letih berem Auel – Rod jamskega medveda, Dolina konj in Lovci na mamute, pa je vedno – kot da jo berem prvič. Je pa res, da je preteklo vmes nekaj let. In spet – kar ne morem nehati.

Še ena dobra knjiga, ki sem jo pred kratkim prebrala:
Rhonda Byrne: SKRIVNOST

Je bolj iz kategorije življenjska filozofija in osebna rast, hitro se prebere, pa tudi večkrat lahko.

LP!

Danes ob 16 sem dobila v roke knjigo in je že prebrana
IZGUBLJENA VRTNICA – Serdar Ozkan

Trenutno so to Rankinove kriminalke, zaradi katerih sem dala druge knjige na stranski tir. Neodložljivo. (Hvala, Oja!)

Katja10, potem tudi ob sredah ponoči gledaš Rebusa na TV?

Kaj? A je na TV? Dober?

(na TV gledam samo basket press)

Hehe, da se ne bom kitila s tujim perjem – Rebusa nisem priporočila jaz, ga poznam le na videz (tj. v podobi Johna Hannaha :)).

Rdeča kapica – avtorja sem pa že pozabila

Brata Grimm?

dan brown – res prebereš na mah, samo izposoja v knjižnici je podvig. 🙂

lp!

Vse od Jamesa Pattersona, Patricie Cornwell, Minette Walters, Henning Mankella, Tami Hoag, Tess Geritsen:-)

Očitno je tahujši naval mimo, ker se kar precej knjig Dana Browna dobi v knjižnici lepo za sposodit, tudi po več izvodov hkrati je na voljo včasih.

o, je podvig. dobiš samo angeli in demoni ter šifro.
ostalo pa samo z rezervacijo … pa hodim v veliko knjižnico.

En droben namig – v hrvaščino sta prevedena tudi četrti in peti del (Ravnice povratka in Vatreni kamen, skupaj 3 knjige), nekatere knjižnice jih imajo, šesti del pa še ni napisan do konca.

Zadnja je bila Morska katedrala – napet krimi zgodovinski roman. Sicer pa trenutno berem nadaljevanja fantazijske Igre prestolov v angleščini in zaradi tega … bolj malo spim.

Skrivna združenja – Jan van Helsing
Veronika se odloči umreti – Pablo Coelho
Ob reki Piedro je sedela in jokala – Pablo Coelho
Ebenovina – Ryszard Kapuscinski

Aha, verjetno bi blo fino še mal povedat,da Skrivna združenja govori o iluminatih in njihovi svetovni nevidni oblasti ter o dogodkih, za katerimi domnevno stojijo iluminati s svojimi interesi.
Druga in tretja knjiga sta za dušo, s srčno vsebino in mislimi, ki se človeku vsedejo v srce. Tretja pa je potopisna knjiga in opisuje Afriko včasih na humoren, drugič na srhljiv način.

Lp

Kluun: Pride ženska k zdravniku…

New Report

Close