Knjige in revije
Mene pa zanima katere kuharske knjige največkrat vzamete v roke in katere revije imajo po vašem mnenju najboljše recepte.
Pri nas sta med knjigami nepogrešljiva Ivačič, za take bolj stare jedi, in Osnovna kuharija za novejše, bolj moderne recepte.
Kar se pa revij tiče, je pa, vsaj po mojem, ena velika žalost: ali so recepti preveč zahtevni, ali vsebujejo sesetavine, ki se jih pri nas ne dobi. Včasih si našel kakšen dober recept v Jani, vendar ne vem, morda smo postali preveč zahtevni.
Zadnjič sem malce prelistala Liso in je kuharska priloga naredila name kar dober vtis, vendar žal po eni številki ne morem sodit.
Kaj pa vi menite?
Pozdravljeni!
Sama od kuharskih knjig najbolj pogosto uporabljam knjižice s sto recepti sestre Nikoline-sedaj jih je že 6. Gre za preproste recepte, ki pogosto spominjajo na staro “babičino” kuhinjo. V revijah se mi zdijo recepti v glavnem preveč izumetničeni, včasih se da kaj porabit iz kulinarske priloge Večera(ob sredah),ali v Jani.
Starega Ivačiča, zdaj pa imam tudi veliko kuharico sestre Vendeline (boljša tudi zato, ker ima indeksno kazalo, ne samo po vrstah jedi. Dobra je tudi Velika knjiga o peki, že dolgo pa uporabljam tudi Reginine recepte. Včasih pogledam v knjigo Zelenjavne jedi.
Nekatere znanke zbirajo recepte iz revij, kot je Jana.
Zanimivi recepti se pojavljajo v prilogi Ona, a moti me, ker so del propagande (navajajo firmo, ki prodaja glavno sestavino, npr. kuskus Droga). Zanimivi pa so zato, ker je mnogo takih, ki pripomorejo k zdravi hrani, npr. manj pogoste žitarice in stročnice.
Forum je zaprt za komentiranje.