Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga,ki pritegne

knjiga,ki pritegne

Pravkar sem odkrila ta forum. Pisan mi je na kožo, vsaj taki kot sem bila pred porodom. Pravi knjižni molj. Prebirala sem ”resne” zadeve, kriminalke, bestsellerje, knjige v angleškem, italijanskem jeziku etc. Po porodu pa me ne pritegne nič. Še časopisov ne uspem pregledati. V knjižnico grem pa samo, da naredim uslugo starejši sosedi, ki mi včasih počuva dojenčico. Ona bere knjige, katere svetujejo v Dnevniku. Za vsako mi pove, ali se splača prebrati. Jaz pa nič. Preberem par strani in ne gre naprej. Sedaj je moja punca stara 10 mesecev in zvečer bi se našla kakšna minuta miru za kaj prebrati.

Prosim svetujte mi naslov kakšne novejše knjige, ki vas je pritegnila, da je niste mogli spustiti iz rok in ste jo brali do treh zjutraj.

hvala in lep nedeljski večer

če te še mikajo kriminalke, potem bo to ta pravo: (dozdaj tri pri nas izdane) švedskega pisatelja Hakana Nesserja, sploh prva, Karambol ti ne da, da bi jo odložil. Res.

Alojz Rebula: Cesta s cipreso in zvezdo

Tržaški poitalijančenec Sergio Andreicci – Sergij Andrejčič, v samoiniciativnem iskanju svojega slovenstva, v času pod Mussolinnijem in v času 2. svetovne vojne.

Prebral sem jo “na dušek”.

Lep pozdrav, Joshua

Nič čudnega, martina. Tvoje telo ve, da je utrujeno in čeprav ti hlepiš po duhovni hrani, ti ne da, da bi se zbrala.
Morda bo tudi pri tebi delovalo, kar je pri meni. Po porodih sem brala v glavnem mladinsko literaturo. Še enkrat sem prebrala Bobre, Špelce in Polonco Kovač nasploh, Andrejev ni nikoli preveč, Smiljana Rozmana, Edinko, Kaestnerja, knjige, ki so me potešile, ko sem bila še froc, pa tudi nove mladinske knjige, tudi take, ki jih nosi domov naša osemletnica. Po kapljicah so se tudi možgani navadili, da je fino zatopiti se spet v knjigo, čeprav imaš eno uho vedno odprto za otroške zahteve.

Kitty

---------------------------------------- Prevajanje ni poklic, to je stanje duha. http://17slon.moj-album.com http://slovoni.blogspot.com

ne vem… mogoče nekaj lahkega, zabavnega, seksi, romantičnega…

Jennifer Crusie: Stava, Spletke
Romana Berni: Stava (enak naslov kot pri Crusie)
(vsako so prebrala v eni noči, ker jih nisem mogla odložiti)

potem pa še knjige od Nore Roberts, katere bolje da bereš po vrsti:

1. Prelest morja
2. Notranji pristan
3. Plimovanje
4. Modrina zaliva

samostojna je Iskanje korenin

pa kakšna od Amande Quick (meni najbolj simpatične so Prevara, Ljubica in Zapeljevanje)

Zadnjič sem na dušek prebrala: TRIJE TEDNI Z MOJIM BRATOM, Nicholas-a Sparksa, res zanimiva mešanica potopisa in tople družinske zgodbe. Od “domačih” pa mi je ostal v spominu NIKI Bogdana Novaka, nenavadno in času primerno pisanje…

Pa lep pozdrav!

Jaz ti pa zelo priporočam Puščavsko rožo(waris dirie), Sužnjo(mende nazer) in pa Belo masajko(corinne hofmann).Zelo dobre knjige,ne moreš jih odložit dokler jih ne prebereš,ker te tako zelo zanima kaj se bo zgodilo.Puščavska roža govori o deklici iz somalije,ki je bila obrezana in je pobegnila od družine,bila služkinja v londonu,potem pa je postala ena najbolje plačanih fotomodelov.Sužnja pa govori o deklici iz sudana,ki so jo razbojniki odpeljali od družine in prodali v suženjstvo.opisuje kako je živela in kako se je osvobodila.Bela masajka pa govori o eni punci,ki gre s fantom v kenijo na dopust in se tam noro zaljubi v masajskega bojevnika,tako da pusti fanta in se preseli k bojevniku nv kenijo.Res zelo dobre knjige!!!

Sama ti sicer ne bom svetovala avtorjev in naslovov, pač pa žanr. Če sta tvoj čas in spočitost skopo odmerjena, začni s kratkimi zgodbami. Za zgodbo na nekaj straneh si lahko utrgaš čas in nič hudega ne bo, če bo do naslednje minilo kar nekaj časa … tako ti ne bo treba listati nazaj …

Tudi meni ko sem dobila sina nikakor ni steklo branje. Edino kakšna literatura o otrocih, priročniki in take zadeve. Kasneje pravljice in sem počasi spet začela hoditi v knjižnjico. Tam mi je slučajno prišla v roke knjiga o Hary Potterju in po 5 letih sem prebrala zopet knjigo na mah. Vzela sem jo iz “firbca” ker se je toliko govorilo o njej. Potem pa sem počasi zopet začela brati. Je pa res da zdaj rabim ponavadi za knjigo kar dva tedna ( tam kakšnih 400 strani)prej pa mi je uspelo v nekaj dneh. Ko zvečer začnem brati me ponavadi začne zmanjkovato po kakšni uri. Trenutno berem Da Vincijo šifro, ki pa mi ravno ne gre od rok. Vendar sem se odločila da jo preberem do konca, ker me je že začelo zanimati kaj bo na koncu ( seveda pa upam da bom prej preden pride film)

No pa mi je uspelo. Na dušek (rahlo razvlečen) sem prebrala roman Barra Creek avtorice Di Morissej. Ljubezenska zgodba, ki opisuje življenje avstralskih farmarjev v 60 letih.

Hm, jaz pa sem Da Vincijevo šifro prebrala noro hitro. Sem se pregrešila in dojenčico (takrat je bila menda stara kakšnih 4 mesece) med spanjem čez dan pestovala, zato da sem lahko več brala (v posteljici se je pač prej prebudila :-)) zvečer pa jo je mož dajal spat (itak je trajalo glih kakih 5 dni).
Uživaj nazaj med knjigami.

hm, jaz imam s šifro še hujši “greh” na vesti. je nekaj mesečna dojenčica spala na mrazu, pa sem jo prestavila v vežo in sem jo pustila kar spati in spati, da sem jaz lahko brala. po par urah, ko sem si mislila, saj če jo bo zeblo, se bo že zbudila, sem šla v knjigo pogledat, pa je pisalo, da pač kar zaspijo in zmrznejo. no, to me je le premaknilo, da se jo odnesla not, pa je spala še pol ure. ampak je bilo vse v najlepšem redu…. samo malo slabo vest sem imela.
sem pa z majhnimi otroki lahko brala kriminalke minette walters, pa tebi, moja dolores (zgodba partizanske zdravnice, ki rodi v ječi, pol pa dojenčka vlači s sabo po partizanskih pohodih, pa ji 1-letnica zmrzne ponoči – in jokala kot dež, jasno). nazadnje pa karambol in igra na izločanje.

Zelo zelo priporočam knjige Waris Dirie Puščavska roža, Puščavska zarja in Puščavski otroci. Jaz sem vse knjige prebrala v 3 dneh!

Sem tudi brala. Podobno pa se bere tudi Sežgana. Hitro mi je šlo tudi pri Zvestobi do groba, Jack in Amy, Ljubezen v steklenici.

New Report

Close