Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjiga za ljubitelja zgodovine in pustolovskega

Knjiga za ljubitelja zgodovine in pustolovskega

Ima kdo kakšno idejo? Za ljubitelja zgodovine, raziskovalca 2. svetovne vojne, pustolovskih zgodb ipd. Hvala, lp

Kaj od zgodovine ga pa zanima razen 2. sv. v.?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Kambizova uganka – pustolovščina, egipčansko ozadje, dogajanje v modernem času, zelo berljivo

Aja: tudi Atlandida (David Gibbins) je polna dogajanja in zgodovine (seveda starejše).

James Mitchener : Zaliv, ga bo z ameriško zgodovino zaposlil za nekaj časa.
Alistair Maclean ima nekaj prevodov v slovenščino, vsi so berljivi http://en.wikipedia.org/wiki/Alistair_MacLean
Mogoče bi bila zanimiva knjiga Bill Bryson: Kratka zgodovina skoraj vsega; vsaj jaz sem užival.
Če še ni prebral vseh knjig: Hans Helmut Kirst
Tone Svetina: Ukana je lahko zelo spodobno branje.

Kar sem zadnje prebrala in mi je bilo všeč:

– Bralec, B. Schlink
– Kradljivka knjig, M. Zusak
– Abesinec, Rufin
– Sibirska vzgoja, Lilin
-Vsak umre sam, Fallada
– De Nirova igra, Hage,
– trilogija Millenium, S. Larrson…

zgodovinsko, vojaško, avanturistično….

O čem govori Sibirska vzgoja?

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

William dietrich – Kluč iz rossete
in Napoleonove Piramide.

To sta 2 zgodovondski pustolovščini, napisani v pustolovsko zabavnem stilu, a temelječ na zgodovinskih dejstvih. Kljub takemu stilu pa so notri tudi boj resni trentki, saj se notri najde tudi grozodejstva NApoleonove vojske nad ujetniki po zavzetju Jaffe.

Poleg že naštetih še:

Izgubljena legija (rimska zgodovina)
Volčiči (Svetina)
Zanimiva izkušnja je tudi Ukana v stripu (Svetina)
Hassel – karkoli njegovega.

Priporočam David Gibbins. Spisal je nekaj trilerjev, kjer se brezšivno mešajo zgodovinska dejstva in domišljija. Prodajajo tudi žepnice, kar je denarnici prijazno. Poslednji evangelij, Križarjevo zlato … vse to so fine in zanimive knjige.

New Report

Close