Knjiga s sporočilom “hvala, prijatelj”
Molji, prosim za pomoč.
Za darilo iščem knjigo s takim ali podobnim sporočilom. Rada bi leposlovje, tako, ki se ga še vedno dobi v knjigarnah, pa da bi zgodba obdarjencu sporočala nekaj podobnega. Razne “knjige o prijateljstvu” (tiste drobcene, v katerih so natresene misli o tem ali onem) ipd. me ne zanimajo. Knjigo, če jo seveda najdem, bo dobila odrasla oseba, vendar je lahko kljub temu otroška ali mladinska, če obstaja kaj primernega.
Pa hvala!
Ravnokar sem prebrala knjigo Samo skupaj, nič drugega, ki me je zares navdušila. Ne vem, če je to ravno to, kar iščeš, je pa knjiga o tem, kako pomembno je imeti nekoga, ki mu ni vseeno zate in da se takšni ljudje lahko najdejo na najbolj neverjetnih mestih.
Ko sem tule http://www.felix.si/index.php?str=artikel&a_id=1000519
prebrala vsebino, sem mislila, da bo to kakšen zatežen moderen roman, pa je v resnici zelo dobro in zanimivo napisan, niti ene strani nisem preskočila. Ma ne vem zakaj, ampak mene je knjiga spominjala na film Forest Gump :)), morda ker je taka topla in na trenutke žalostna, na trenutke pa zabavna zgodba.
Roman je precej nov, tako da ga lahko v knjigarni pogledaš, pa boš videla, če ti bo všeč.