Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga, ki ti pusti slab okus

knjiga, ki ti pusti slab okus

Zgodilo se mi je po Čmrljem medu. Je kdo prebral? Meni je pustila res občutek gnusa…
Ne vem, ali imam trenutno kako tako občutljivo obdobje, saj drugače preberem kar mnogo reči, pa tudi ni vedno vse pocukrano.
Ampak tale me je pa kar potolkla.
Kaj pa vam, ostalim bralcem, katera knjiga vam je pustila slab okus?
No, jaz se spomnim edino še Ameriškega psiha, ampak, tisto je spet čisto druga scena.

meni je tak slab očutek pustila Živalska farma. Saj vem, da je klasika in vse to…sam men je šlo kar na jok. Prov hudo mi je bilo, pustila mi je hudo moreč občutek.

elfriede jelinek – ljubimki
grozljivo!

(ampak: vrhunska knjiga!)

Hm, kar nekaj jih je. Najprej mi padeta na pamet Schlinkov Bralec in Goldingov Gospodar muh.

Od trash literature pa Pred spanjem si stokrat skrtacim lase – se zdaj me strese.

lp, proxima

Tudi meni Ameriški psiho (pri najhujših grozodejstvih sem kar preskakovala strani), pa še Houellebecquovi Osnovni delci in Šolski zvezek Agote Kristof, čeprav sicer obe priporočam.

Filio ni doma – Berta Boetu.

Deklina zgodba, Filio ni doma, Učiteljica klavirja, pa mogoče še kakšna, ki se je v tem trenutku ne spomnim

Filio ni doma, Šolski zvezek, Pred spanjem si stokrat skrtačim lase, …

Ja, seveda so še Osnovni delci. Se nisem spomnila, je že kar nekaj časa odkar sem jih prebrala. Menda kar vse Houllenbecquovo.
Vse skupaj je presurovo…preveč brezizhodno…preveč (človeško).

Kaj se pa dogaja v Filio ni doma? Pa v Šolskem zvezku? Niti Pred spanjem…ne poznam. Mi morda lahko na hitro poveste, kaj je bilo “nepozabnega”?

V Čmrljem medu (Torgny Lindgren) se vse kar stopnjuje… od čisto sprejemljive situacije, sicer nekako “severnjaške” do prav čudno gnusne groteske… Ne vem, zakaj ne morem nehat misliti na to :))

Schlinkov Bralec je zelo dobra knjiga!

Ne recem, da ni dobra, odlicna je!

Ampak se enkrat je ne grem brat, pa ce me privezejo na stol in mi kapljajo vodo na glavo.

lp, proxima

Strinjam se s Pilgrim in Andijem: Ljubimki Elfriede Jelinek in Šolski zvezek Agote Kristof. Najbrž bi se našla še kakšna, nemara Sečnja ali pa Izbris Thomasa Bernharda.

Šolski zvezek je ena od knjig, ki so v zadnjem času name naredile največji vtis. Nedavno sem prebrala še dve, s katero tvori nekakšno trilogijo – Dokaz in Tretja laž. Žal še nista prevedeni v SLO.

Hm, od treh avtorjev kar dva Avstrijca …

Zanimivo, Hoellebecq meni pusti prijetno vzdušje, Jelinekova pa tudi mene obteži s tistim surovim, mehanskim stilom, mi je pa Skrivnostni primer ali kdo je…pustil slab okus, malo tudi zato, ker sem pričakovala več.

Otrok brez imena, avtorja se ne spmnim, ampak še danes me oblije zona, ko se spomnim nanjo.
Avtor opisuje svoje otroštvo, ko je bil žrtev nasilnih staršev. Ves čas v bistvu na robu preživeltja zaradi pretepanja stradanja,….
brrrrrrrrr

lp, ewy

Ewy, avtor “tvoje” knjige je Dave Pelzer, se mi zdi. Pa izdal jih je kr ene par. Je tko?

Da ne bo pomote, Filio ni doma mi je super knjiga, ena boljših. Ampak….brrr, mal me strese. Ampak to je zame defenitivno umetnost – bilo me je strah brati ampak se tud slučajno nisem mogla ustavit.

LP

Ja, tudi jaz sem pozabila pristaviti, da so knjige, ki sem jih omenila, vsaj meni, super. So pa krute.

Šolski zvezek je tudi zame nepozabna.

Draga Bralka,

izvirnika (Šolski zvezek) sicer nisem brala, ampak slovenski prevod (Alenka Moder Saje) se mi zdi v primerjavi z angleškim boljši.

Vsekakor na tem področju prednjači madame Jelinek.

Od Tamarove vse, razen Pojdi, kamor te kliče srce, ki je res super. Ostalo pa je čista depresija.

Mene pa Čmrlji med ni tako zelo potrl, sem vzela za tako bolj obešenjaško reč, na vižo Pasiline.

Jelinekove se pa sploh začeti ne upam.

hmm, jaz imam vedno ko knjigo do konca preberem turoben občutek, pa če je ljubezenska, satira ali pa kriminalka, grozljivka….zato raje berem debele knjige…

me pa je totalno izpraznila in mi pustila občutek gnusa knjiga Parfum. avtorja več ne vem. gre o tipu ki kot dojenček ni imel vonja, mati ga je pri porodu hotla ubit, nihče ga ne mara, on pa mlada dekleta ubija.

grozna knjiga v glavnem

Parfum. Če komentiram z dvama besedama: grda knjiga. Umetnost? Meni pač ni do takšne.

uf, ta Melissa P. se meni zdi čisti založniški nateg!!!

Učiteljica klavirja iste avtorice.
isti komentar:-))

med vse, kar ste našteli (in našteli ste skoraj same dobre avtorje), Pelzer niti slučajno ne spada. njegove knjige se berejo kot policijsko poročilo. meni že ne bo tvezil, da jih je napisal iz kakih drugh razlogov kot iz tržnih…dajte no, če bi pisal zato, da se “spuca”, bi bila dovolj ena, tako pa se kar množijo…

New Report

Close