Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kmetijsko zavarovanje > direktor d.o.o?

Kmetijsko zavarovanje > direktor d.o.o?

Podrav!
Imam vprašanje, trenutno sem pokojninsko in zdravstveno zavarovan kot kmet (prostovoljna vključitev) in imam dopolnilno dejavnost na kmetiji, zdaj me pa zanima, če sem lahko direktor d.o.o, brez da bi bil na doo zaposlen? Torej, sem še vedno lahko kmečko zavarovan in obenem direktor firme d.o.o?
Hvala za odgovore.

Ja, lahko. Če pa ne bi bil kmečko zavarovan, bi pa kot direktor moral plačevati obvezne prispevke. Te podatke lahko najdeš na www. straneh DURS-a.

OK, hvala za odgovor. Zdaj me pa zanima še to, če jaz preko dopolnilne dejavnosti na kmetiji, lahko izdajam račune za opravljene storitve tej firmi (d.o.o) katere direktor (oz. zakoniti zastopnik) sem, nisem pa njen lastnik, je to pravno možno?

Seveda lahko izstavljate račune saj gre za dve različni osebi na eni strani fizično osebo, tj. vi in na drugi strani d.o.o. kot pravna oseba, pri čemer je vseeno kdo je edini družbenik in kdo direktor. Mimogrede, pravno gledano d.o.o. nima lastnikov, zato ker je sam nosilec pravic in obveznosti v pravnem prometu, kot se temu reče.

Vendar če bo šlo za navidezne posle in bo prišel DURS v kontrolo zaradi morebitne utaje davkov, boste lahko imeli probleme.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close