kmetija presnik
najbrž misliš na kmetijo Plesnik. Z družino smo bili pred dvemi leti v hotelu plesnik (isti lastniki), zelo lepo, tudi postrežba je na nivoju, je pa res kar drago. Kmetija plesnik se nahaja dobrih 500 metrov od hotela, lepo urejeno (tud krave majo, da je vse v stilu). Domnevam, da je postrežba prav tako dobra kot v hotelu, saj imajo lastniki enak cilj kot pri hotelu, to pa je zadovoljna stranka. cene so bolj normalne kot v hotelu, nudijo ti še veliko aktivnosti, kar pa je seveda potrebno doplačat.
lep dan Lala
Zivjo!
Jaz sem v blizini teh krajev in ti lahko povem, da to ni ravno to kar isces. Hotel je luxuzen z bazenom itd., vendar ce mene prasas, ce nisi zelo zelo razvajena, bi ti veliko bolj priporocala kaksno tk v bljizini, kjer je veliko ceneje in okusneje ter tudi manj sezonskih delavcev…za vec info in tudi kaksne cene ti lahko poem.
LP, Chila
P.S. za vec info, pa tole: http://www.plesnik.si/
Zivjo!
No, ce ste ze mene prasali bi rekla takole…v Matkovem kotu je kmetija Matk, kjer imajo zelo dobro hrano…drugace pa so tam kmetije kot npr. covnik,kjer imajo celo bazen in in je veliko cenejsa od hotela plesnik. Ce pa se zapeljete po panoramski cesti bi rekla takole: v kraju Solcava (ki je nekako 5-8km iz Logarske doline), takoj za bencinsko crpalko zavijete desno in se zapeljete na panoramsko cesto (tako se imenuje)…tam se peljete kar naravnost in vidite veliko turisticnih kmetij, ki so cenovno ugodne in predvsem prijazna ponudba ter domacini, ki vejo kako se dela. Ta cesta pelje vse do logarske, saj je kot nekaksen obvoz na Logarsko. Lahko se peljete po njej in ce ne najdete nicesar pametnega (vsaj razgled bo cudovit, ce bo kolikor toliko lepo vreme) potem pac zavijete do hotela oz. kmetije Plesnik in se tam luksuzno namestite. Priporocam pa kmetije: tk.Rogar-Stiftar, tk. Majdac-Klemensek, Lozekar…pa se jih je..samo te imajo bolj ali manj vedno na razpolago tudi Savinjski zelodec in domaco hrano:)
Za vec info pa se le opogumite…lahko vam povem celodnevni izlet s postanki v muzeji in znamenitostmi, da boste res zadovoljni, saj delam na tem podrocju.
Lp, Chila
P.S.Drugace pa sem ravno vceraj videla eno ponudbo…po mojem mnenju zelo dobro..za apartmaje, ki pa so nekaj vec km oddaljeni od Logarske, ampak zelo okusno urejeni in bolj v centru Savinjske:)
Kmetija leži 200 m stran od hotela in se s ponudbo dopolnjuje z vsemi ostalimi objekti. Šteje 5 sob, ki so prijetno urejene in imajo kopalnice. Skupno je na voljo 10 ležišč. Bivanje vam lepša domača hrana, domača preprostost in izobilje neokrnjenih naravnih lepot Kamniško Savinjskih Alp. Nastanitve lahko izbirate med tremi cenovnimi razredi.
Gostje vseh objektov lahko koristijo bazen, savno, masažo, solarij in ostalo dodatno ponudbo v hotelu (aperitiv bar, restavracijo, seminarske prostore, družabni prostor …). Vse leto je na voljo čim bolj razgibana dodatna ponudba, ki predstavlja različne vikend ali tedenske pakete s posebnimi programi v različnih letnih časih.
Jaz verjamem, da se bodo potrudili. Vi pa tudi ne skoparite z izkoriscanjem vsega kar vam pripada. Sprasujte in cimvec vtisov pobirajte. Savinjska oz. Logarska je lep delcek Slovenije. Lahko pa tudi najlepsi za nekoga, ki ga zna videti z ocmi domacina ali nekoga, ki razume, da ni vse mestni hrusc. Toplina narave, svezina vetra in prijaznost okolice ter domacinov naj vam popestrijo dopust. Pa ne pozabite poizkusiti Savinjskega zelodca:)
Lp, Chila
Ma je zabavno gledat olikane meščane ko kidajo gnoj ali molzejo krave!!! Mi ni bilo nikoli jasno zakaj hočejo to počet? A ni lepše zjutraj zgodaj vstat in iti na kakšen celodnevni ali več pohod po hribih, kot pa kidat gnoj? Očitno so zasvojeni s smradom in hočejo še na dopustu dobiti svojo dozo. Hehehe so nori
Zivjo!
Kako lepo…no, vidim da se ljudje sploh ne zavedajo od kje dobijo mleko (hmm, verjetno raste na hruski)…pa tudi lepo zival je seveda super pogledati in ociscenega konja tudi lepo jezditi..kaj pa tisti, ki za to skrbi…to pa vam sploh ni pomembno….
To lahko slisis samo od nekega mescana,ki je tako mali, da bi ga v Sloveniji sploh ne pogresali. Primitivni ste. Sploh pa tako ne vem, ce tega ne govorim otrokom.
1. Malokdo zna ceniti delo
2. Bi bili sposobni vsako jutro vstati zeloo kmalu in opraviti dela v hlevi, namesto, da dremuckate do 9h ali se dlje in se sami sebi smilite
Tole ni namenjeno tistim, ki znate ceniti tudi druga dela poleg svojega. Vsako delo je namrec vredno svoje casti, ce je opravljeno z veseljem.
Pa lep vecer vam zelim,
Chila
Hmmm če tole slučajno leti na moj post te moram razočarat – doma sem takorekoč s kmetije. Tako da zelo dobro vem, kako je vstajati ob 5h ali še prej, iti v hlev, skidati gnoj itd. nato za ob 6 ali 7 h iti v službo za tekoči trak in nato nazaj domov na traktor kosit in sušit seno …. Na srečo za enkrat tega ne počnem pogosto – ampak pa dobro vem kako trdo delo je na kmetiji. Pa nisem otrok – na žalost ne več.
oh, chila!
žal te moram razočarati. sam sem 10 let živel na kmetih. vključno s čiščenjem krav in podobno. Pa še celo zelo sem ponosen na to obdobje svojega življenja. tudi gnoj sem kidal. res pa je, da ne na turistični kmetiji, ampak na kmetiji, kjer so živeli izključno od tega, kar so pridelali in prodali sami. Pri moji stari mami.
Če bi malo bolje prebrala moj odgovor, bi razumela, da sploh ni bil uperjen v to smer.
žal pa za to človek potrebuje še kaj drugega kot znanje kidanja gnoja.
lp
bv
Zdravo Pika+
Na kmetiji Plesnik smo bili pred nekaj tedni. Vse je izvrstno od gospodarjev Mije in Darkota, do sob in zajtrka, kjer dobiš od domačega sira, savinjskega želodca…, samo povej, kaj želiš za zajtrk. Bazen seveda na kmetiji ni vključen, do hotela pa itak ni daleč.
Bil sem že tudi na nekaj drugih kmetijah v tem delu in je prav tako dobra nastanitev, hrana in pijača. Za kakšno kosilo ali večerjo pa ti priporočam kmetijo Klemenšek, kjer imajo samo izvrstno domačo hrano, poiskusiti pa velja tudi domač sladoled. Naročilo v naprej je seveda samo po sebi umevno. Tam je tudi vzletna točka za jadralna padala in če želiš, lahko po kosilu pristaneš kar direktno v Logarski dolini. Za telefonsko številko inštruktorjev letenja in kmetije Klemenšek malo pobrskaj po spletu. Nas je bilo 6, vsi smo to preiskusili in bilo je odlično.
LP, Damjan
Forum je zaprt za komentiranje.