Kmalu ne bo več možno hodit na dopust na hrvaško morje
Naka… prodnate – Makarska varianta…
[/quote]
Sej bi sli drugam, pac nimajo za burek..zdaj pa vlecejo vsega boga na plano, da prehvalijo hrvasko.
Smo hodili do mojega 20 leta, zdaj pa ze 20 let ne, otroka sta okrog 10, pa se nista bila na hrvaskem. Ampak ce se ne znajdes, in v svojj zaplankanosti hodis na en in isti plac na dopust, se mi pa smilite.
Sej bi sli drugam, pac nimajo za burek..zdaj pa vlecejo vsega boga na plano, da prehvalijo hrvasko.
Smo hodili do mojega 20 leta, zdaj pa ze 20 let ne, otroka sta okrog 10, pa se nista bila na hrvaskem. Ampak ce se ne znajdes, in v svojj zaplankanosti hodis na en in isti plac na dopust, se mi pa smilite.
[/quote]
In kaj točno je narobe s tem, da greš na isto lokacijo.? Če ti je fajn why not
Mi precej hodimo v Grčijo, ne prav drage variante, a počitnice v Grčji nikakor niso cenejše od počitnic na Hrvaškem, če vse sešteješ.
Da se dobiti cenejšo nastanitev od Hrvaške, hrana v lokalih je tudi cenejša, a tako ali drugače je treba prišteti še prevoz do tja in prevoz na lokaciji. Lani smo šli s trajektom na Lefkas in je prišel trajekt okrog 700 EUR (osebni avto + zunanja kabina za tri osebe), apartma za 12 dni pa tudi nekje 700 EUR. Za rent a car nismo zapravili nič, ker smo imeli svoj avto. Smo pa ogromno časa zapravili za pot, trajekt vozi 25 ur, v luki moraš biti precej pred odhodom, pa še pot do Benetk nekaj traja. In seveda še vožnja od trajektne luke (Igumenitsa) do apartmaja. Stalno je treba tudi preverjati dejanski čas odhoda trajekta, ki lahko za več ur odstopa od urnika.
Letos smo se spet odločili za pot z agencijo z letalom z Brnika. Za dva tedna bo prišla hotelska soba z zajtrkom za tri osebe (+ letalo) okrog 2500 evrov, na lokaciji bomo pa najeli avto. Najem bo najbrž da okrog 400 evrov. Ampak bomo pa v parih urah od doma na lokaciji, ne bo cijazenja.
Precej bolj ugodne ponudbe smo dobili za pot v Grčijo z letališča na Dunaju. A ko vse preračunaš, meni večurno cijazenje po cesti (ki tako ali drugače tudi stane) vsaj z otrokom ni nekaj, kar bi počela za malo manjšo ceno počitnic.
Zakaj sploh hodimo v Grčijo: zato, ker je tam celo poletje stabilno sončno vreme in ker zlahka najdemo plažo brez gužve. Gotovo pa to ni nek prihranek, je bolj zapravljanje. Mislim, da bomo naslednje leto šli kar na Hrvaško.
Točno tako. Dejstvo je, da je vsaj za družino vse ostalo dražje od Hrvaške. Sem iskala po Grčiji in Italiji primerljive apartmaje oz. hiške ob morju za štiričlansko družino, pa pride vse skupaj s prevozom precej precej dražje (da časa, ki ga porabiš za pot niti ne omenjam). Žal tako to je, pa če nekateri še tako pisarite, da ni res.
Ja, da imaš kilometer plaže samo zase, tega na Hrvaškem pač ne doživiš. Če imaš srečo, da imaš čoln, če odkriješ kakšen skriti zalivček z lepo plažo, drugače si pač obsojen na bodisi gnečo na lepih in udobnih plažah ali na manjšo gnečo na kamenju. Grem rada na Hrvaško, nimam nič proti njej, sploh ker je cenovno še vedno ugodna, ampak plaže so pa zvečine nikakve. Vsaj tisto, kar je zlahka dosegljivo.
Recimo Straško – kamp prehvaljen po dolgem počez, na slikah čudovita plaža, v reali pa ravo tako zoprno kamenje, da ne moreš hodit bos in se spotikaš do morja. To je dobra plaža? Dajte no. Tudi jaz še čakam na predloge. No, v Šimunih je bolje, ampak to je vse umetno nasuto.
Ja, da imaš kilometer plaže samo zase, tega na Hrvaškem pač ne doživiš. Če imaš srečo, da imaš čoln, če odkriješ kakšen skriti zalivček z lepo plažo, drugače si pač obsojen na bodisi gnečo na lepih in udobnih plažah ali na manjšo gnečo na kamenju. Grem rada na Hrvaško, nimam nič proti njej, sploh ker je cenovno še vedno ugodna, ampak plaže so pa zvečine nikakve. Vsaj tisto, kar je zlahka dosegljivo.
Recimo Straško – kamp prehvaljen po dolgem počez, na slikah čudovita plaža, v reali pa ravo tako zoprno kamenje, da ne moreš hodit bos in se spotikaš do morja. To je dobra plaža? Dajte no. Tudi jaz še čakam na predloge. No, v Šimunih je bolje, ampak to je vse umetno nasuto.
[/quote]
No ja, če ti je res plaža tako pomembna, potem je dobro povedati kakšna je zate dobra plaža. Meni ne kamenje ne mivka nista dobri plaži, jaz namreč obožujem skale in naravo – torej komot najdem svoj mirni kotiček tudi na južnih hrvaških otokih. Natanitev pa itak samo tik ob obali, na manj ne pristanem.
No ja, če ti je res plaža tako pomembna, potem je dobro povedati kakšna je zate dobra plaža. Meni ne kamenje ne mivka nista dobri plaži, jaz namreč obožujem skale in naravo – torej komot najdem svoj mirni kotiček tudi na južnih hrvaških otokih. Natanitev pa itak samo tik ob obali, na manj ne pristanem.
[/quote]
Ti kar uživaj. Jaz sem se prask, ureznin in ježkov v otroštvu prenajedla.
Res, da je na Hrvaškem vse večja gužva, samo mi je še vedno najbolj priročna, ker je blizu. Če se karkoli zgodi doma, sem lahko kar hitro nazaj… Do sedaj sem vedno koristil apartmaje in hotele… Me pa zanima, če je mogoče že kdo preizkusil mobilne hišice, recimo nekaj takega kot tu ponujajo – Vaš link
Ker sem mel glih čas, sem naredil booking.com primerjavo grških otokov s Hrvaškimi oz. konkretno z lokacijo, kamor gremo letos. Upoštevano, da mi hotelsko svaljkanje ne paše, se pravi apartma.
Hrvaška:
4 osebe, apartma v hiši letnik 2008, tretja vrsta od morja, razgled na morje, klima, terasa, 10 dni, 650 eur. Prevoz dol in nazaj ter naokoli avto + cestnine max. 200 eur. V 10 dneh ponavadi sprašimo še kakšnih 500-600 eur. Skupno sem torej na 1.450 eur za 10 dni za 4.
Grčija:
Najcenejši primerljiv apartma 400 eur, na nekem otočku, kamor niti ne vem, koliko stane prevoz. Pa recimo, da prideš s celine za 100 eur tja. Dodam 500-600 eur za zapravljanje kot na Hrvaškem, dodam letalske karte + rent-a-car, pa sem kje? Na ca. jurja več kot na Hrvaškem.
Kje vi to dopustujete, da je toliko cenejša Grčija, mi ni jasno.
Ko so bili naši otroci majhni, smo hodili v mobilne hiške.
Bilo je super, ker je v takšnih kampih ogromno igral, npr. Zaton pri Zadru, veliko sence, ker cel dan pač nismo na plaži. Si kot v apartmaju po eni strani, a imaš veeeliko več svobode in v kampu, ampak z veeeliko več komforta.
Zdaj ne hodimo več redno, razen tu in tam, če je kamp dobro opremljen s športnimi objekti. Ampak ne več vsako leto, ker so res drage.
To nam je edina pomanjkljivost.
In ni res, da je zelo vroče v njih. Vzameš kakšno v senci in je super.
Mobilne hiške so zakon – ampak ne poleti. Prva je cena, ki je previsoka, druga pa je vročina. Predstavljaj si plastično škatlo, da je slučajno na soncu… sicer ima klimo, ampak to ni to.
Mi hodimo za prvi maj ali pa septembra, takrat so cene precej nižje, temperature pa tudi. Priporočam.
[/quote]
Ne vem, zakaj ne bi bilo to to??? Klima je klima, tako kot v apartmaju. Itak pa po navadi stojijo v senci ali vsaj posenci. Edina ovira je pa res visoka cena. Absurdna, bi lahko rekla.
Forum je zaprt za komentiranje.