Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Klub iskalcev zaposlitve – iščem prvo zaposlitev

Klub iskalcev zaposlitve – iščem prvo zaposlitev

Pozdravljeni!

Zanima me nekaj o Klubu iskalcev zaposlitve, na katerega te usmerijo na Zavodu za zaposlovanje, ki pa se jih s svojo svetovalko ravno ne morem pomeniti…

(Sem iskalka prve zaposlitve (subvencija Zaposli.me zame ne velja več), imam VII. stopnjo izobrazbe, za moj profil je izjemno malo delovnih mest. Pripravljena sem delati tudi na mestu z nižjo izobrazbo, vendar je moja “hiba” pomanjkanje formalnih delovnih izkušenj.)

V glavnem, glede na to, kar sem po spletu prebrala o Klubih iskalcev zaposlitve ne vem, kaj tako koristnega lahko od tam “potegnem”, da to opraviči vsakodnevno 5-urno odsotnost od doma, medtem, ko me doma čaka delo, pes in zadolžitve glede varstva nečakinje.

Zanima me sledeče:

Kaj, če se ne udeležim Kluba in zavrnem vabilo?

Socialne podpore ne dobivam, nadomestilo za brezposelnost mi ne pripada. Od Zavoda tako nimam nič. Dolgoročno si želim biti vključena v kakšna javna dela (če mi še ne uspe najti zaposlitve) ali pa tam opraviti kakšno izobraževanje.

Kot sem razumela svetovalko, moraš za dodatna izobraževanja biti prijavljen dlje časa na Zavodu in kdor je prijavljen, mora v roku enega leta “opraviti” Klub iskalcev zaposlitve. Je res tako?

Če zavrnem klub, me vržejo ven? (Ker kakšna brezplačna pedagoško-andragoška usposabljanja so mi več kot v interesu…)

Najlepša hvala za pomoč!

Pozdravljena!
Čisto slučajnoi sem naletel na oglas, priznam, da me je malce prizadel.Res je situacija taka kot jo opisujete in mladi se ne znajdete v taki brezizhodni situaciji, nobeden vam ne pokaže niti zasilnega izhoda, ne pa kaj drugega.Niste navedli poklicne izobrazbe oziroma kaj vas sploh veseli delati .Če uskladiva vaše želje in sposobnosti z našimi potrebami je ponudba z naše strani pripravljena.Kar se tiče dodatnega izobraževanja ne si beliti glavo, pri nas ne potrebujemo izkušenj, ker je naše delo tako, da boste pri nas pridobili izkušnje.Če ste zainteresirani me prosim pokličite na 041 466 179 da se dogovoriva za osebni pogovor.
Lep pozdrav Boris

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close