Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Klub iskalcev zaposlitve – iščem prvo zaposlitev

Klub iskalcev zaposlitve – iščem prvo zaposlitev

Pozdravljeni!

Zanima me nekaj o Klubu iskalcev zaposlitve, na katerega te usmerijo na Zavodu za zaposlovanje, ki pa se jih s svojo svetovalko ravno ne morem pomeniti…

(Sem iskalka prve zaposlitve (subvencija Zaposli.me zame ne velja več), imam VII. stopnjo izobrazbe, za moj profil je izjemno malo delovnih mest. Pripravljena sem delati tudi na mestu z nižjo izobrazbo, vendar je moja “hiba” pomanjkanje formalnih delovnih izkušenj.)

V glavnem, glede na to, kar sem po spletu prebrala o Klubih iskalcev zaposlitve ne vem, kaj tako koristnega lahko od tam “potegnem”, da to opraviči vsakodnevno 5-urno odsotnost od doma, medtem, ko me doma čaka delo, pes in zadolžitve glede varstva nečakinje.

Zanima me sledeče:

Kaj, če se ne udeležim Kluba in zavrnem vabilo?

Socialne podpore ne dobivam, nadomestilo za brezposelnost mi ne pripada. Od Zavoda tako nimam nič. Dolgoročno si želim biti vključena v kakšna javna dela (če mi še ne uspe najti zaposlitve) ali pa tam opraviti kakšno izobraževanje.

Kot sem razumela svetovalko, moraš za dodatna izobraževanja biti prijavljen dlje časa na Zavodu in kdor je prijavljen, mora v roku enega leta “opraviti” Klub iskalcev zaposlitve. Je res tako?

Če zavrnem klub, me vržejo ven? (Ker kakšna brezplačna pedagoško-andragoška usposabljanja so mi več kot v interesu…)

Najlepša hvala za pomoč!

pedagoško – andragoškega izobraževanja ti zavod najverjetnejene bo plačal, vsaj jaz sem si morala sama. V bistvu če imaš VII. stopnjo zelo težko, da ti kakšno izobraževanje plačajo, več plačujejo onim z nižjimi stopnjami izobrazbe… ma jaz bi na tvojem mestu šla na Klub, meni sicer ni bilo treba. Lahko pa se dogovoriš s svetovalko in ji pokažeš primer svoje prošnje, življenjepisa… pokažeš kup napisanih prošenj… pa bo morda napisala da obisk kluba ni potreben, vem da nekaterim s VII stopnjo to napišejo.

Če si tako zaposlena doma, da ne moreš v klub, torej tudi zaposlitve ne potrebuješ. Daj prostor nekomu drugemu.

In ko te bo čez leto dni bodoči delodajalec vprašal, koliko časa si na zavodu in boš rekla, da nisi, si bo pod nosom obrisal do 9000€ subvencije, ki bi jo dobil za tvojo zaposlitev. In ja,tudi to je bil eden od kriterijev pri novih pri nas.

Ta klub je totalna bedarija. Zapravljeni trije meseci, ko sem hodila na to neumnost. Ko sem prišla ven od tam, sem bila itak tako brezvoljna, da se mi ni dalo nič več. Sem si pa sama zaposlitev našla potem dober mesec po tistem, ko sem zaključila s klubom in spet veliko bolj aktivno iskala, pošiljala prošnje itd.

Se strinjam zgoraj, ta klub je bedarija in je sam sebi namen…toliko, da imajo svetovalci kaj delati, ko nam predavajo, kako pisati prošnje! V bistvu zavod dobi denar od države za neke programe za aktivacijo brezposelih in ne vem kateri genij je te klube, pa sejme pogruntal!!!

Še razumem za tiste, ki imajo nižjo stopnjo izobrazbe, ampak tistim, ki imajo VI. stopnjo navzgor, pa čista izguba časa! Ti povem kaj te čaka: učijo pisat stereotipne, suhoparne prošnje, igraš z drugim udeležencem fejkan zaposlitveni intervju (in tle je polno smeha in zadrege), pišeš tvoje osebnostne lastnosti, kvalifikacije, znanja, izkušnje na neki brezvezen formular in to vsem potem razlagaš…govoriš o + in – straneh brezposelnosti, o vrednotah, potrebah, pa neki glupi film si pogledaš, ki kao kaže iskanje zaposlitve na humoren način in je totalno poniževalen za brezposelne…

če ti je svetovalka klub vključila v zaposlitveni načrt, potem če ne greš, je sankcija izpis iz evidence brezposelnih in se 6 mesecev ne moreš prijaviti
kot prva iskalka zaposlitve pa moraš biti vsej 6 mesecev na ZRSZ, da se lahko vključiš v javna dela…letos pa se od javnih del kar poslovi, ker ni denarja in so bile vse vloge izbrane v prvem krogu, tako da je malo možnosti, da se tekom leta kaj sproti…malo preštudiraj situacijo, predvsem pa odločno povej svetovalki, da ti klub ne prinaša nič dodatnega znanja…predalgaj ji kakšne tečaje raje, ki ti koristijo, kot npr. oblikovalec spletnih strani, ZUP, jeziki, računalniški tečaj…če že moraš…formalno izobraževanje izobraževanje pa je težko, da ti bodo plačali, ker oni vedno presojajo “smiselnost” in “možnost večje zaposljivosti” pri vseh programih v katere te vključijo

Lp

Ma kake majo te svetovalke, bi jim takoj odvzela licenco:

– imate kakšne znance, prijatelje, sorodnike, ki bi vas zap. ali vedo za zap.?

– ponujajte se po podjetjih

– sprašujte po podjetjih, če gre kdo v penzijo

….mislim, take fore so vžgale pred 50 leti, ne pa zdaj!

one so tam, da majo job, da so za cajtom sem pa že pisal.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Itak vsi vejo, da je stanje na trgu dela trenutno katastrofalno. Svetovalke pa morajo nekaj reči, misliš, da je njim OK nategovat folk in ljudi spodbujat k nečemu, kar vejo, da ne bo imelo rezultatov. Tako ali tako pa sedaj že vsi direktno rečejo, da država varčuje in da ni denarja za raznorazne projekte, poslužujejo se lahko le kakih delavnic tipa kluba zaposlitve, ki so same sebi namen. Toliko da se nekaj premika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close