Najdi forum

S programom Klon DVD je bila narejena kopija filma.

Težave:

DVD player (za gledanje na TV) javlja, da je disk “dirty” (čist ko suza)

DVD v računalniku, film lepo predvaja, toda ni podnapisov.

Je mogoče komu znana rešitev?

Nataša

DVD pekači se razlikujejo v načinu zapisovanja: eni začnejo zapisovati na robu in potem nadaljujejo proti sredini medija, drugi pa zapisujejo v obratni smeri. Zato se pojavijo težave pri predvajanju, če DVD player ne podpira obeh načinov branja. Morda je težava povezana s tem …

Ce si snemala na cd oz. ploscek z oznako DVD-R in ti na DVD-ju ne dela, si mores drugic posneti na poloscek DVD+R.
Toliko iz mojih izkusenj.

Kopija je bila narejena na DVD-R

DVD player (komponenta priklopljena na TV) je Sony-jev, tako da do danes ni bilo nobenih težav pri branju česarkoli. To je prvi primer.

Bom pa poskusila še v nastavitvah Sonyja samega. Preveriti moram, ali imam nastavljen PAL oz. NTSC in ne obojega, ker ne vem, v katerem sistemu je posnet originalni DVD (če pri DVDju to sploh obstaja).
Morda je v tem fora.
Bom videla, če bodo potem poleg predvajanja tudi titli!

Hvala vseeno in vse lepo v novem letu!

Nataša

Poizkusi zamenjati DVD medij. Dogaja se namreč, da enako zadevo zapečeš na dva različna medija eden bo deloval, drugi pa ne.

Ali pa eden deluje na določenih predvajalniki, drugi pa spet na drugih. Pravila načeloma ni. Cena medijev tudi ne igra vloge.

Moj nasvet bi bil: Poizkusi več medijev in ugotovi kateri ustrezajo tvojemu DVD predvajalniku.

Moj Sony DVD player podpira samo DVD-RW. Do tega spoznanja sem prišel, ko sem po parih uničen DVD+R končno vzel v roke navodila za DVD player in malo bolj pozorno prebral. DVD+R mi je vseeno “delno predvajal” in sporočal “dirty disk”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close