Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kljub vsem bonom, si ne moremo privoščiti dopusta v Sloveniji

Kljub vsem bonom, si ne moremo privoščiti dopusta v Sloveniji

Kako bo s turističnimi boni, a kdo ve kaj bolj natančno?
Naprimer jaz imam vrednost 200 e
Moj izvenzakonski partner tud 200 e
Najin 15 letni otrok 50 e
Bone bom dobila od mame 200 e
Od očeta 200 e
Od babice 200 e
SKUPAJ 600 e plus mojih 200
JE 800 e
Moj partner dobi torej “samo” svojih 200 e, saj nima enakih možnosti kot jaz.
Naprimer da gremo na eno destinacijo, za cca 4 noči, ki bo stala 50 e na noč.
Sin, star 15 let, plača 50 e za eno noč.
Partner plača 200 e
Jaz plačam 200 e
Meni ostane 600 e
Sinu zmanjka 150 e
Partner porabi svojih 200 e
Kolikor vem, jaz svojih 600 e viška ne morem delit in odštet od njih sinovih manjkajočih 150 e za dotično destinacijo.
Torej mi ostane 600 e, oziroma imam jaz možnost letovat namesto 4 dni, kar 14 dni na tem istem mestu, sina in partnerja, pa pošljem domov. Pravzaprav sina že naslednji dan, ko porabi svojih 50 e. Ali pa za majkajoče dneve doplačam za oba, kar znese 10 x 50 e = 500 e za partnerja in 13 x 50 e za, sina, kar znese 650 e in skupaj brez kosila znese 1150 e za 2 osebi in nočitev z zajterkom.
Tako dragega dopusta kot naj bi bil letos v Sloveniji, si pa res ne moremo privoščit.

Tvoj izračun je zelo zanimiv a prav gotovo ne računaš prav. Vi kot družina ste nabrali skupaj 1.150 eur s čimer boste plačali skupno namestitev. Če gre za apartma imate ceno na noč vsi trije 50 eur kot si napisala, če greste v hotel pa po osebi. Ostane pa še strošek prehrane. Pri apartmaju je lahko tak kot doma, pri hotelski nastanitvi pa lahko koristiš zajtrk, ostalo plačaš posebej.

Mislim, če ne razumeš, kako se bone koristi, potem je res najboljše, da ostanete doma.

Drugače gre pa takole. Vsi skupaj greste nekam za X dni, račun je YYY €. Daš toliko bonov, kolikor je potrebno, ne glede na to, čigavi boni so.

Se pravi recimo račun je 730 €, daš lahko ali za 800 € bonov (vseh, ki ste jih uspeli nabrati skupaj) in jim pustiš 70 €. Ali pa daš za 650 € bonov in 20 € doplačaš z kešom, ali pa kakršna koli druga kombinacija.

Kako je lahko nekdo tako neumen, da pričakuje, da bo otroka in moža po enem dnevu poslal domov, je meni totalno nerazumljivo.

nastanitvi bo že ustrezalo, da pokasira vse vaše bone.
bodo izstavili skupen račun, obesili nanj vse tri osebe in potem vnovčili vse bone, kar jih imate.

če greš v apartma in je rezerviran in račun izdan na tvoje ime,najbrž lahko pokoristiš vse bone
v hotelu bi se znalo kaj zakomplicirati, ker ste prijavljeni vsak posebej
boni od tvojih staršev namreč niso prenosljivi na zeta, na vnuka pa so
ne vem morda tudi v hotelu koristi tisti, na katerega je izdan račun

hja tak
boni so prenosljivi
tvoja mati in foter sta sinu dedek in babica, torej, lahko bone preneseta tudi nanj, ne samo nate
ti lahko svoj bon preneseš tudi na moža –

torej, vaši boni se lahko koristijo tudi tako
tvoja babica 200 tebi
tvoja mati 200 sinu
tvoj oče 200 tebi
ti 200 možu

stanje bonov je potem tako
ti imaš 400
sin ima 250
mož ima 400

menda s tem lahko plačate svoje bivanje.

ne gleda se, na koga je izstavljen račun, ampak koga gostišče prijavi v eTurizem za plačilo turistične takse in prijavo bivanja.

Bo potrebno začeti tudi v službo hodit in ne samo čakati na Korona bone….

Bo potrebno začeti tudi v službo hodit in ne samo čakati na Korona bone….
[/quote]

Saj zato ker hodi v službo je v riti. Tisti ki ne hodi ima čas naštudirat vso podporo iz socialnih prejemkov.

Jaz tudi hodim v službo, pa nisem v riti. Pojasni to.

Eni bolj neumni, kot ste, sploh ne morete biti. In takim dajati denar (ali pa bone), se res splača.

Jaz tudi hodim v službo, pa nisem v riti. Pojasni to.
[/quote]

Ne zameri, ti me pa ne zanimaš.

Midva bila na slovenski obali. 3 nočitve, polpenzion, v hotelu 4 zvezdice, lani odprt. Skupna cena za 2- 223 eur. Bila os 30.05.-02.06.

Ne zameri, ti me pa ne zanimaš.
[/quote]

Ah, jamranje, izgovori… Kaj pa češ druzga pričakovat od luzerja.

Nič čudnega, da te mora cela družina financirat, če ne razumeš niti tako enostavnega računa kot je ta z boni….
A ti pa ne bi podarila svojih bonov mami, očetu ali babici?

Kako je lahko nekdo tako neumen, da ne ve, da se boni prenašajo samo na otroke in vnuke, ne pa na zete in se račun za zeta plača drugače kot za mamo in otroka?

Predlagam, da greš na dopust sama in že s tem privoščiš dopust še partnerju in otroku. Saj veš, da ti ne bo treba nikogar nikamor pošiljat, drugi pa si bodo malo odpočili, ker te ziher stalno pošiljajo nekam… na dopust (še bone so ti šenkali).

Ah, jamranje, izgovori… Kaj pa češ druzga pričakovat od luzerja.
[/quote]

Pa kdo hudiča misliš da si? Avtorica že ve vzrok zakaj ne more. Jaz samo opravičujem in predvidevam-mogoče napačno, konec koncev je to njen problem ne tvoj. Zato še ni luzerka. Jaz pa tudi ne, ker hodim na morje v svoje.

Dajmo razumeti nekaj. Slovenski obmorski turizem je od nekdaj usmerjen v goste z debelejso denarnico. Na to je bil povprecen Janez Slehernik do sedaj vsako leto znova vedno ponosen. Rado se je govorilo: na Hrvasko (naj) gredo tisti, ki s seboj pripeljejo “cel hladilnik”, v Sloveniji pa imamo premoznejse gostje.

Sedaj pride pa do zanimivega preobrata… ko jaz ali kdorkoli drug placam za 4 ali 5 zvezdic, pricakujem raven storitev, ki tej oceni pritice. Poglejte si komentarje na Bookingu: vsaj 20% jih nerga nad tem, kako hrupno postane na slovenski obali, ko konec tedna vdrejo druzine z otroki. In (na politicno korekten nacin) odsvetujejo bivanje tam ob vikendih.

Pod crto: letos gre za nohte. Nemski in/ali nizozemski turist zapravita vsak po 130 evrov na dan v povprecju. Slovenski turist se niti 60 evrov na dan ne. Razlika je ogromna. Sezono bodo (financno) resevali tuji turisti. In zanje je treba imeti proste kapacitete. Leporecje ob stran: slovenskemu obmorskemu turizmu letos niti najmanj ni v interesu velik obisk Slovencev, se najmanj tistih iz samozvanega “srednjega sloja”, saj bi odzirali postelje tujim gostom, ki zapravijo neprimerno vec. In zato je zanje bistveno, da se omogoci Slovencem koriscenje bonov v posezoni oz. izven nje. Da sezono lahko prodajajo tujcem po cenah, ki so jih tujci pripravljeni placat.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Mene čudi, kako nekateri sploh preživite, ker imate očitno del možganov popolnoma okvarjen in sploh ne dojemate čisto enostavnih stvari.

V termah čatež dobite vsi trije za bone 4 nočitve z zajtrkom. Če bi malo poguglala bi vse to sama našla. Ampak je očitno težko. Zdej pa mi samo še reci, da boš morala kosilo in večerjo s svojim denarjem plačat, pa pridem do tebe in te osebno odpeljem k psihiatru.🤪

Pa kdo hudiča misliš da si? Avtorica že ve vzrok zakaj ne more. Jaz samo opravičujem in predvidevam-mogoče napačno, konec koncev je to njen problem ne tvoj. Zato še ni luzerka. Jaz pa tudi ne, ker hodim na morje v svoje.
[/quote]

Sem mislil, da te ne zanimam.

Ampak saj ravno takih kar mrgoli, ki zaradi tega celo rezgečejo, da gre za goljufijo 🙂

Ampak saj ravno takih kar mrgoli, ki zaradi tega celo rezgečejo, da gre za goljufijo 🙂
[/quote]

Pol pa naj doma ostanejo. Ker taki niso za nikamor, ker povsod kamor pridejo komplicirajo in jamrajo. In takšnih turistov ne mara nihče ker so tečni kot kurji drek. Ponudiš jim prst, ampak oni bi celo roko, pa zraven še, da jim razgrnejo rdečo preprogo ter jih pričakajo s štrudlom in šopkom rož.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close