klimatska naprava – NUJNO
Ročna klimatska naprava se v bistvu sploh ne bi smela tako imenovati, saj edino, kar počne, je to, da hladi. Saj pomaga, ni pa tisto pravo.
In kaj omogoča prava, avtomatska klimatska naprava?
Uravnava celotno klimo v avtu, tudi vlago, in to je bistvo dobre klime. Pa še zunanjo temperaturo meri. Jaz jo imam vedno vklopljeno, nastaviš temperaturo in to je to. Pozimi se ti avto ne rosi, poleti ni v njem soparno.
Priporočam, če le zmoreš to razliko v ceni!
Jaz je nikoli več ne dam stran, raje kupim malo manjši avto, če ne bo dovolj denarja. Kvaliteta vožnje je res bistveno drugačna!
Točno tako kot pravi Taja.
Smo tudi mi imeli prej mehansko. Saj hladi in je bolje kot nič. Ampak enkrat je preveč hladno, potem popravljaš in je premalo hladno…
Pri avtomatski pa lepo nastaviš temperaturo, pa je. Popravljaš za stopinjo ali celo pol.
Ko sva midva z može kupovala nov avto in na vsak način hotela klimo, so nama vsi govorili, da si potem ves čas prehlajen, pa ni dobro za zdravje… Pa kaj še. Uporabljaš po pameti. Da ti ne piha direkt v glavo. Da ne hladi tebe, ampak le zrak.
Če ti finančno znese, ti svetujem avtomatsko.
Foter ima ročno klimo pa ne vidim nič slabega v njej. Ravno tako lahko nastavljaš temperaturo, le da ne vidiš številk. Hladi ravno tako z enako močjo kot avtomatska (takoj ko avto prižgeš), nastvljaš jakost pihanja, temperaturo (tam ko je za gretje) in smer pihanja. Sploh ne vidim nič slabega v ročni klimi. Prednost avotmatske je, da ti pač uravnava nastavljeno temp., vendar če se ti zdi vredno 120.000 SIT, potem pač to kupi.
Forum je zaprt za komentiranje.