klik nlb in pomoč klemenxx in ostali
Imam xp profesional, IE6, uvozim digitalni certifikat za vstop v klik nlb brez problemov, med certifikati je viden, a ko hočem vstopiti na klik nlb stvar ne dela. Prikaže se novo okno, ki pravi, naj izberem digitalni certifikat, a možnosti izbire ni, saj ni viden noben certifikat. Popolnoma enaka stvar na službenem prenosniku dela, celo z dvema certifikatoma, doma pa ko hočem vstopiti v klik nlb, ne dela.
V čem bi lahko bil problem, a res v tem, da sem velikemu bratu ukradel xp profesional?
Imam xp profesional, IE6,
– tut prav
uvozim digitalni certifikat za vstop v klik nlb brez problemov,
– no tolelelele pa malce pojasni, mogoče lažja pomoč:
1. kakšno datoteko pa ti to uvažaš ?? – originalno bančno, ali
takšno ki si jo nekje izvozila:
– če si jo izvozila – ali si izvozila tudi privatni ključ ???
– če nisi izvozila privatnega ključa – potem ga izvozi še 1x
med certifikati je viden
– med katerimi certifikati je viden, ali lahko napišeš prosim točno,
kje je viden (najbolje kar korak po korak), v stilu:
– vključim računalnik
– zaprem okna
– pogledam rožice, ali kaj rastejo
– prijavim se v windows-e
– še 1x se prijavim v windows-e ker sem napačno odtipkala geslo
– madonca kdo se je spomnil caps lock tipke – prijava še 1x
– odprem internet explorer
– kliknem na:
– orodja
– internet možnosti
in tako naprej – natačnost je lepa čednost – prosim lepo
, a ko hočem vstopiti na klik nlb stvar ne dela.
pa imaš uvožen tudi generalni certifikat od NLB-ja ???
http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=5972
oz. http://www.nlb.si/cgi-bin/nlbweb.exe?doc=5543
pa tukaj klikni na povezavo: Digitalno potrdilo strežnika NLB
in zadevo UVOZI – torej malce klikaš in zadeve instaliraš (sprejmeš=
Prikaže se novo okno, ki pravi, naj izberem digitalni certifikat, a možnosti izbire ni, saj ni viden noben certifikat.
Popolnoma enaka stvar na službenem prenosniku dela, celo z dvema certifikatoma, doma pa ko hočem vstopiti v klik nlb, ne dela.
Hmmm, torej je nekaj narobe z ????? bova videla – najprej gornje domače
naloge, potem pa dalje
V čem bi lahko bil problem, a res v tem, da sem velikemu bratu ukradel xp profesional?
Itaq – Klemenxx se “sprehaja>” okrog po računalnikih in
dol daje certifikate (ali Švedinje) ?:)))
lp
Klemenxx – brez certifikata – stojim z upokojenci v vrsti
“- če si jo izvozila – ali si izvozila tudi privatni ključ ???
– če nisi izvozila privatnega ključa – potem ga izvozi še 1x”
Tudi jaz sem si včeraj namestil klik nlb in izvozil certifikat, da imam
kopijo na CD-ju, sedaj pa tukaj berem o izvozu privat ključa, kaj je to,
kje ga najdem? Je to mogoče tista št, ki jo dobiš po e mailu.
XP PRO SP2 IE6 SLO
LP
Lej:
1.Iz službe prinesem domov prenosnik odprem IE vtaknem usb ključek in grem na Orodja,internetne možnosti, vsebina, certifikati in na ključek izvozim digitalni certifikat izdajatelja ACNLB in izključim kljukico pred močno zaščito, vnesem še pravo geslo in ga ponovim (vse brez Caps Lock).
Na usb ključku je sedaj prenešen digitalni certifikat s končnico pfx.
Odstranim iz prenosnika usb ključek in ga vtaknem v domači računalnik ter ponovim vajo v nasprotnem vrstnem redu.
V menuju Orodja,internetne možnosti, vsebina, certifikati sedaj vidim moje ime in priimek in naziv izdajatelja,ter veljavnost. Za vsak slučaj počistim še piškotke in datoteke, skupaj s vsebino brskanja brez povezave ter zgodovino.
sedaj grem na http://www.nlb.si in kliknem vstop v klik nlb. Pojavi se novo okno z naizvom izberite digitalni certifikat.
Tu se pa prične problem. Na službenem prenosniku vidim svoje ime in izdajatelja ter gumba za več informacij in ogled certifikata ter prekliči in v redu.
Te možnosti na domačem računalniku nimam in me enostavno vrže ven in prikaže prazno stran z opozorilom, da strani ni mogoče prikazati.
Upam, da je sedaj bolj izčrpno in bo kdo kaj vedel.
ja in ko izvažaš certifikat, ali si izbereš opcijo:
– izvozi privatni ključ (Yes export the private key),
ker če tega ne izvoziš ti certifikat doma NE dela (pa švedinje
gor, pa švedinje dol – domače izpod planin so tanartabulše).
Vseeno hvala vsem in Klemenxx prosim, zakleni tole temo in prenehajmo, ker ne bomo prišli nikamor.
Če neštetokrat pravilno izvozim in uvozim digitalni certifikat iz enega pc na drugena in ga uporabljam in ga vidim na ključu, v IE se mi zdi, da vem kaj delam, ne vem pa kaj je narobe.
Menim, da je prišlo do kake napake pri instalaciji IE6, kar moram še preveriti.
vseeno hvala vsem
Kako veš, da ne bomo prišli nikamor? Vedno tako hitro obupaš?
Drugače pa sem tudi jaz mislila, da pravilno izvažam certifikat (sem ga tudi videla med certifikati, a ne pod “osebno”) – pa se je izkazalo, da pri izvažanju nisem izbrala prave možnosti (izvozi privatni ključ) in Klik pač ni deloval.[/quote]
Trenutno za nujne potrebe uporabljam druge programe in ne “velikega brata”, ko pa razvozljam te težave zagotavljam, da vam vsem lepo razložim, skupaj s vsemi zakaj, kako in kam, trenutno delam na IE6, ker so težave tu in vem, da je največ uporabnikov tega brskalnika, na sedmici dela, vendar mene žre zakaj ne dela na šestici in ko pridem do dna odgovorim, če bo še koga zanimalo.
Forum je zaprt za komentiranje.