Klicanje v času kosila
lol no, 20.02.2022 ob 15:59
Moje mnenje, 20.02.2022 ob 13:48
Avtorica, ti si kot moja sorodnica,
zjutraj ne, za kosilo ne, popoldan ne, zvečer ne.
Po bontonu se “baje” ne kliče zjutraj.
Pa ne govorim samo za nedeljo, če pokličeš med tednom zjutraj (9h), je narobe.
Če pokličeš v nedeljo za kosilo, se ženska komaj prebuja.
Pa ni to neka najstnica.
Saj nimam nič proti, da ob nedeljah spiš, kolikor te je volja.
Samo potem ona spi še med tednom do 11h.
Nedaj bože, da kdo pokliče.
Jaz sem se kar nehala ukvarjat s takimi ljudmi.
Ne pokličem več.
ikzektli zjutraj ne ker je prezgodaj, dopoldan ne ker ima cajt s familijo, opoldne ne ker je kosilo, popoldan ne ker je počitek po kosilu, zvečer pa tud ne, ker se prpravljajo že na nov delovni teden in je prepozn, zvečer se nobenga ne mot…
pol kdaj smeš sploh poklicat… nkol take tečnobe in preprosto je ne kličeš več. ironija pa je ko te tečnobe same kaj rabijo, pa ko pokličejo hočejo to takoj da si vzameš takoj cajt in jim ustrežeš in narediš tisto kar hočejo
Tocno tako.
Vse jih moti, ko pa tebe rabijo, bi pa radi da se javis se preden klicejo.?? Tezijo zakaj se ne javis…?
Jst jih nerada klicem. Posljem sms ce res kaj rabim. Pol se mucijo s pisanjem sms-a, tezijo pa vec ne.
vi in vaši prijatelji ne, 20.02.2022 ob 14:58
rok-1, 20.02.2022 ob 14:56
Tisto o kosilu med 12 in 14h v soboto in nedeljo … je čista fama iz starih časov. Poznam samo eno družino kjer gre nekako tako – pa tudi pri njih ne vedno.
Tako da ni smiselno sklepati, da se kdorkoli še tega drži. Mi se že ne, bližnji – in tudi prijatelji in znanci – tudi ne.
Vi ne, pa prijatelji ne, mi se držimo približno. Poznam kup ljudi, ki imajo v nedeljo kosilo v tem času.
Vidis, kar jih jaz poznam, imajo cez vikend kosilo najprej okoli 14. ure, vecina okoli treh popoldan.
Cez teden jemo kosilo okoli treh, tako da tudi cez vikende ne kosimo prej.
Ob sobotah in nedeljah, če smo doma, jemo ob 12-ih.
Od do kakih 11.30 do 15. ure tudi jaz ne kličem okoli. Ravno zaradi kosila. Je pa tako, da če nekoga moti, klic ni v pravem času, se oglasiš, prosiš, če lahko malo kasneje ali takrat in takrat.
Ni konec sveta.
Ali pa će nimaš telefona pri sebi, potem odgovoriš na neodgovorjen klic. Tečnobe pa zaradi neprave ure klica nikoli ne igram. Vsaj upam.
Obsedenci z nedeljami. S kolegicami smo se zadnjič dobile z malčki na igrišču. Tamali se zelo radi igrajo skupaj. Smo se zmenile dopoldan in ena nam reče da ne more ker je nedelja. Takrat doma hodijo v pižamah in se valjajo pred tv. Ker to je za njih nedelja. Ok, naj bo ane, ampak zaradi otroka bi pa lahko prišla za urco. Saj ne da nonstop teži kako jo otroci ob nedeljah ne pustijo niti minute primiru,da malo počiva. Nobene logike. Mi smo se imele fino, tamali zaposleni, mi čvekale. Super nedelja.
Brezobzirneži, 20.02.2022 ob 12:57
Nekateri ste pa res brezobzirni. Nedelja je. Je čas kosila, ko ljudje jemo skupaj z družino in želimo mir. Ampak vedno se najde nek brezobzirnež, ki prekine kosilo s klicem.
Pustite nas pri miru in pokličite ob primernem času!
V nedeljo se telefon izklopi.
Pri nas je razpon v “času za kosilo” od ene enih pa do petih. Pri tašči celo okoli enajstih dopoldne. Zdaj pa vedi, kdaj poklicat…
Se strinjam z vsemi, ki priporočajo, da se bolje seznaniš s funkcijami telefona in jih začneš uporabljati. Zavoljo tvojih živcev, ne zato ker bi bila med tistimi, ki v tem času ful radi kličejo.
Forum je zaprt za komentiranje.