Klenkanje CRDI motorja
Pozdravljeni,
Prosim, če imama kdo podobne probleme. Gre namreč za Kiin CRDi motor 1,4 (66Kw), moti pa me klenkanje motorja pri niskih obratih, takrat se tudi avto slabše oziroma počasnejše odziva na stopalko za plin. Na servisu so mi rekli da je problem v gorivu, res tudi sam sem opazil, da je včasih več omenjeni težav, zamenjal sem že več črpalk (OMV, Petrol, MOL, Agip), vendar mislim, da obstaja druga rešitev kot menjavanje črpalk, oziroma bi morala biti.
Hm, zanimivo. Se je na nas obrnila ena lastnica kie z enakim motorjem, da nima moči v nižjih obratih. Mogoče bi vaju povezal?
Sama je raziskala, da je v Angliji lastnik z enakimi težavami (preko forumov) in njen motor so že testirali in poslali rezultate v Korejo.
Eh ja, novopečeni dizlaši. Turbodizli imajo turbo luknjo, to je nemoč v vrtljajih tik nad prostim tekom, pa tja do 1.500, 1.700, starejši celo do 2.000 obratov. In bolj je turbodizel “navit”, bolj očitna je turbo-luknjica ter manjši ko je turbač, bolj očitna je spet.
Zelo verjetno si prej vozil bencinarja in si se navadil pri nizkih hitrostih voziti z drugo ali celo tretjo prestavo!? No sedaj se pa lepo navadi šaltanja navzdol in vse bo v redu.
Franko, vidim da eni razumete moje vprašanje, tudi drugo mnenje da z več gasa problem mine, tudi to sem upošteval (čeprav tega pravila se ne moremo vedno držati), tretje mnenje, da pa sem nov dizlač to ne drži, sam sem prevozil že več dizlov in že ogromno kilometrov. Na forum sem se oglasil ker problemi niso vedno in so moteči. Čeprav še vedno mislim, da je problem v gorivu. opazil sem da mi najlepše motor teče, če tankam na Agip – ovi črpalki, tako da sem zadnje tri tanke “skuril” Agip – ovo nafto in sem opazil da pri enem od tankov na omenjeni črpalki delal avto celo čisto brez problema – brez motečega klenkanja (tudi pri zagonu in nizkih obratih)
lp,
b.. prosim, da me kontaktirate na inesss007@gmail.com. Jaz sem tista lastnica Kie, ki ima enake težave.
Ostalim pa..tudi, če vozim z več gasa se po daljši vožnji pojavi težave klenkanja in nevleke. To se ne dogaja vedno. Torej je nekaj narobe.
Da o porabi ne govorim. Avto je Kia 1,4 CRDi ECODYNAMIC – reklamiran, kot dinamičen avto z manj porabe…
Tudi sami serviserji so mi neuradno rekli, da je Kia tu pač mimo pihnila.
V Angliji so zato že dali nove avtomobile. Link: http://www.kiaownersclub.co.uk/forum/topic1759.html
Lp
Ines