Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Klemenxx ali ostali – Norton Ghost !!!

Klemenxx ali ostali – Norton Ghost !!!

Imam Norton Ghost 2003 ki pa očitno ni za SATA diske… Instalacije mi ne naredi… Obstaja kateri drugi ali kaj podobnega ? Nameščam nov PC z SATA diskom in bi si rad naredil potem image ko bom namestil vse programe.

Hvala za pomoč !

norton ghost ima čarovnika, za kreiranje bootable diskete,
pa lepo to naredi.

potem pa mašino ponovno zaženi z disketo in ti bo tudi ghost delal pravilno..

drugače si pa oglej Acronisa

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Fora je v tem da mi ga sploh noče instalirati, čisto pri koncu instalacije napiše da question storitev že obstaja..

ja potem pa že obstaja možnost, da imaš kaj gor instalirano.
sicer pa prepiši točno napako – kaj ti javi ??

Ne, nič nimam, tud v registru sem popucal kaj je bilo na ime notron ghost, drugače instalacija teče do konca normalno, potem pa napiše da question storitev že obstaja in zbriše kar je instaliral.

Je to zato ker je morda procesot 64 biten ? kaka nezdružljivost ? Sem pa našel te diskete, o katerih govoriš od svojega pc… Glede na to da na tej novi pc nimam programa, bi vseeno lahko probal butat z disketami ? Bi mi šlo potem do tega da bi naredil ghost diska c ?

Pa še nekaj – skoz instalacijo PXjev (pro) mi na koncu ni ponujal izbiro uporabnikov, ampak je sedaj privzeti račun na ime Administrator. Bi mu lahko zamenjal ime ? Imam pa zadevo v slovenščini.

c nimam programa, bi vseeno lahko probal butat z disketami ? Bi mi šlo potem do tega da bi naredil ghost diska c ?

Mislim da bi šlo – saj lahko poizkusiš..

Pa še nekaj – skoz instalacijo PXjev (pro) mi na koncu ni ponujal izbiro uporabnikov, ampak je sedaj privzeti račun na ime Administrator. Bi mu lahko zamenjal ime ? Imam pa zadevo v slovenščini.

Seveda v nadzorni plošči kreiraj novega uporabnika, mu poveš,
da je administrator – preneseš stvari na svoje namizje in to je to..
Da bi preimenoval administratorja – mislim, da ti tega sistem ne bo pustil..

Klemenxx, hvala – narejeno vse !

Ghost mi je uspel z verzijo 10, imel je frend. Pa še kdaj !!!

Mene pa zanima nekaj drugega. Imam 64-bitne XP-je, ki jih Acronis očitno še ne podpira, saj mi ni uspelo namestiti True Image. Imam pa starejšo verzijo Ghosta (še ni Win verzija). Ali bi z njim šlo, kaj menite? Ghosta sicer nisem vajen. Ali je za restore potrebno imeti boot disketo, ali le boot cd, s katerih zaganjam Ghost?

Ali bi z njim šlo, kaj menite?

Načeloma bi z boot disketo in novejšo verzijo Ghosta moralo vse skupaj delovati.
Saj ima tudi HelpMee 64 bit. ploščo, pa je uspel.
Acronics pa mislim da že ima podporo za 64 bit windows xp..
tako da si instaliraj novo verzijo pa bo..

Ghosta sicer nisem vajen. Ali je za restore potrebno imeti boot disketo, ali le boot cd, s katerih zaganjam Ghost?

Za restore je čisto dovolj boot disketa z ghostom na njej.
Saj njega ne zanima OS, temveč file system, kateri je pa v obeh slučajih
ntfs, ali fat32 🙂

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close