Najdi forum

Klemen,vprašanje:-)

Imam torej nov prenosni,Compaq 610.
Koliko let je teoretično njegova “življenska doba”? Pod pogojem,da lepo ravnam..študiram ob delu,uporabljam ga..dokumenti..itd…..
Koliko let ga lahko imam,če z njim normalno ravnam?
Hvala.
Mija

Podavljeni!

Moj gospod Fujitsu je novembra dopolnil 4 leta in je še pri močeh 🙂

Lp

Tota Senka

Če lepo delaš s prenosnikom (npr. ne zabijaš žebljev z njim, paziš na tipkovnico in ekran) ti bo služil toliko časa kot desktop – t.j. zamenjala ga boš, ko bodo prišli operacijski sistemi ali programi, ki jih tvoj prenosnik ne bo več mogel sprejemljivo hitro poganjati.

Vedno začne prvi crkavati akumulator, trajanje avtonomije brez omrežnega napajanja je vedno krajše in po treh do štirih letih ti ne prostane drugega kot zamenjati akumulator. Kako hitro ti bo odpovedal akumulator je odvisno od tega koliko delaš priklopljena na omrežje in koliko na akumulator, kolikokrat ga moraš polniti.

Klemen,se opravičujem,sem malo “neumna” za računalniške zadeve….kako to misliš,bolj po domače mi povej to tvojo izjavo “Kako hitro ti bo odpovedal akumulator je odvisno od tega koliko delaš priklopljena na omrežje in koliko na akumulator, kolikokrat ga moraš polniti. “
Hvala….

Mia, več kot je polnjenj akumulatorja prej gre k večnemu počitku. Vsako polnjenje za malo skrajša življenje akumulatorja. To boš sama opazila.

“AKOMULATOR” JE POLNILEC BATERIJE? TO MISLITE,NE? VEČ,KOT POLNIM BATERIJO Z ADAPTERJEM,SLABŠE JE? BATERIJA MI TRAJA 2,5 UR.
TOREJ O FILANJU BATERIJE GOVORITE?
MIA
p-s- DANES IMAM 32 ROJSNTI DAN:-)

Kaj menite, ali je za notebookovo baterijo dobro, če je računalnik stalno priključen na 230 V? Ali je bolje kdaj baterijo tudi sprazniti in ponovno polniti?

Podavček!

Ja, občasno je dobro baterijo sprazniti do konca….

LP

Tota Senka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close