Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek klatežki maček hudo bolan

klatežki maček hudo bolan

klatežki maček je hudo ranjen že verjetno pol leta (napaden? rak? po telesu ima odprte rane ki se širijo, kako sploh še živi mi ni jasno), vsake tolko ga vidim pred našo hišo, ne pusti se prijet, večinoma hodi od hiše do hiše kjer ga naženejo, nikjer se ne ustali, zdaj ga ni bilo 2 meseca in sem mislil da je končno umrl, danes ga spet zagledam, ne mislim ga naganjat, itak bo sam odšel, kak predlog? če pokličem zavetišče preden bodo prišli ga verjetno itak ne bo več in kdo ve kam bo šel. a če prijavim bolno žival sem potem odgovoren za njo? je potrebno plačat?

Naženejo ga? Če bi te ljudi postrelili nebi bilo nič hudega, še jaz bi morilca skril, da ga bi obvaroval dolgoletne kazni.

Živali so čuteča bitja, velikokrat presentijo bolj kot ljudje.

Nameni mu nežno besedo in se pogovarjaj z njim. Mogoče bo stal in te poslušal od daleč. Tudi to bo dobro vplivalo nanj. Ali nimaš na vrtu kakšne vrtne barake kjer bi mu lahko naredil toplo ležišče, kjer bo maček imel svoj mir in se morda počutil varnejšega ker mu boš ti dal s prijaznostjo dober občutek. Tudi iz kakih palet mu lahko pripraviš kotiček.

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši ???????, 26.12.2021 ob 02:20

Naženejo ga? Če bi te ljudi postrelili nebi bilo nič hudega, še jaz bi morilca skril, da ga bi obvaroval dolgoletne kazni.

Živali so čuteča bitja, velikokrat presentijo bolj kot ljudje.

Nameni mu nežno besedo in se pogovarjaj z njim. Mogoče bo stal in te poslušal od daleč. Tudi to bo dobro vplivalo nanj. Ali nimaš na vrtu kakšne vrtne barake kjer bi mu lahko naredil toplo ležišče, kjer bo maček imel svoj mir in se morda počutil varnejšega ker mu boš ti dal s prijaznostjo dober občutek. Tudi iz kakih palet mu lahko pripraviš kotiček.

Kontaktiraj dobrodelni društvi SVSPN ali/in Mačjelovko.

Kokoši, oprosti, po nesreči sem te citirala.

Skrb za divje muce, 26.12.2021 ob 02:27

Kokoši, oprosti, po nesreči sem te citirala.

Ni hudega, saj bo avtor prebral. Važno, da pomagamo. Da pomagamo nekemu revčku, ki ne zna govoriti, kot človek, da bi znal prositi za pomoč ali povedal, če grdo delajo z njim. Zato pa so živali velikokrat prepuščene same sebi v svetu nas ljudi, ki smo najinteligentnejša živalska vrsta. A kljub naši inteligenci velikokrat sveta ne delamo boljšega ampak kvečjemu slabšega za vse, še posebaj za živali.

Društvo SVSP, brez N.

vprašanje447, 26.12.2021 ob 02:11

klatežki maček je hudo ranjen že verjetno pol leta (napaden? rak? po telesu ima odprte rane ki se širijo, kako sploh še živi mi ni jasno), vsake tolko ga vidim pred našo hišo, ne pusti se prijet, večinoma hodi od hiše do hiše kjer ga naženejo, nikjer se ne ustali, zdaj ga ni bilo 2 meseca in sem mislil da je končno umrl, danes ga spet zagledam, ne mislim ga naganjat, itak bo sam odšel, kak predlog? če pokličem zavetišče preden bodo prišli ga verjetno itak ne bo več in kdo ve kam bo šel. a če prijavim bolno žival sem potem odgovoren za njo? je potrebno plačat?

pa zihr ma,raka, ??????

postavi mlačno vodo in brikete, bjòda grozap

Smeha smeha, 26.12.2021 ob 03:34

pa zihr ma,raka, ??????

postavi mlačno vodo in brikete, bjòda grozap

Grozen božič kaj, sej una je pa že tm, da ne more niti razumetiin migati. so f what.  Ah počakajmo do junija Groza

Ma, ne vem no, sanitarno se pokliče, ne da avtobus še liže žival ???

Od kod si, da ti lahko povemo, katero zavetišče je pristojno?

Sicer se skoraj povsod da dobit na izposojo živolovko in ko se maček ujame, ga odpelješ v zavetišče oz. ga pridejo iskat – odvisno od dogovora.

Poglej na spletno stran tvoje občine, katero zavetišče je pristojno pri vas.

Potem jih pokliči, povej za mačka, povej v kakšnem stanju je.

Bodo prišli v roku 24 ur (to je njihova obveza), z živolovko, ga ujeli, nahranili, očistili rane, dali antibiotik in ga rešili.

Potem ga bo lahko kdo posvojil, ubogega muca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close