Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Klasični SLR fotoaparat

Klasični SLR fotoaparat

Dan,

lepo bi prosila za razlago in mnenje o klasičnih SLR fotoaparatih. Kupujem si namreč fotoaparat in nekako bi ostala kar pri klasičnem. Na Fotomarketu sem našla samo Canon EOS 3000 V in Canon EOS 300 X in pa Nikon-e. Mi lahko poveste kakšna je razlika med tema dvema Canon aparatoma? Imajo morda kje drugje večjo ponudbo klasičnih fotoaparatov? Se sploh še splača kupiti klasično fotko?
Če pa bi se odločila za digitalni fotoaparat bi želela imeti nekaj podobnega Canon Powershot S2 IS. Je ta aparat dober? Obstaja še kakšen v tem rangu ( cena, optični zoom, makro,…) Katerega priporočate?

Hvaaaala,….

Mateja

Hola Mateja!

Če te zanima, jaz prodajam klasični SLR aparat Canon EOS 300 in zraven 2 objektiva:
normalni :28-90mm
zoom: canon zoom lens EF 75-300mm 1:4-5,6
Priložene so baterije in Canon torba.

Aparat je kot nov, zelo malo rabljen (mislim, da sem posnela 3 ali 4 filme).
Če te zanima, me kontaktiraj na mail.

Imej se lepo,
A.

Žiujo

jaz sem uporabnik samo klasišnih SLR aparatov. prisegam na podjetje nikon, ker se mi zdi najbolj prijazen in enostaven za uporabo. glede Canon 3000v in 300x pa mislim da sta slolidna aparata za začetnega fotografa oz. za spoznavanje foto sveta. priporočam ti canon eos 30 ali nikon f 80 dva zelo odlična fotoaparata ki sta namenjena uporabnikom ki želijo nekaj več. Glede uporabe klasičnega aparata pa če boš fotkala na dia ali čb film potem ti ga priporočam drugače ti priporočam nakup DSLR in ne kompakta. kupi si nikon D 50 ali canon D 350. glede objektivov pa moraš vedeti kaj želiš fotografirat ali so to portreti ali narava ali pa veliko potuješ in želiš zabeležiti vsak trenutek na tvoji poti? zum bjektivi so elegantna rešitev za potovanja ali fotkanje akcije drugače ti priporočam tri objektive s katerimi lahko narediš vse kar se da v fotografiji pofotkat. 50 mm, 24mm in 85 ali 105 mm za portret.

jest sam uporabljam fiksne objektive, seveda imam tudi nekaj zum objektivov za trenutke ko fiksni ni zadovoljiv.

če potrebuješ še kakšen nasvet piši na mail.

lp Peter

kar se tiče prodaje aparata ki ga prodaja anchy malo premisli ker nima ravni kvalitetnih objektivov in tudi aparat ti bo čez pol leta premalo dober.

lp peter

New Report

Close